Programmeer jezelf in je lucide dromen naar het succes wat je wil !!!

Programmeer jezelf in je lucide dromen naar het succes wat je wil !!!

Je kan alles trainen wat je wilt in je lucide dromen.  Wil jij beter worden in coachen, presenteren, gamen of grappiger zijn? In je lucide dromen heb je een onbeperkt aanbod van oplossingen. Omdat er geen nieuwe prikkels binnenkomen als je slaapt, kan jij je volledig focussen wat er al in je zit. Dat is niet alleen wat je weet maar ook wat je vergeten bent dat je het weet, ook wel je verborgen wijsheid genoemd…

In deze verborgen wijsheid bevindt zich alles wat wij bewust (maar weer vergeten zijn) en onbewust ooit opgeslagen hebben. Kennis waar je bewust niet zo 1,2,3, bij kan. Je moet daar voor dieper graven in je bewustzijn. Laten we eens kijken hoe dat werkt…

De meeste mensen zitten vol grootse plannen maar hebben velen moeite om ze te realiseren. We beginnen eraan maar vaak  ontbreekt aan het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen of omdat we bang zijn om af te gaan voor de mensen om ons heen en deze faalangst alle positieve energie uit ons zuigt.

Hoe geweldig zou het dan niet zijn als je een nieuw plan, project of idee eerst kan trainen? Op een plek waar niemand je kan bekritiseren of het zelfs ziet. Dat je alle fouten kan maken die je wilt zonder dat iemand daar iets van zegt of in lachen uitbarst? Zo’n plek zijn je lucide dromen mits je dit natuurlijk kunt.

1- Hoe werkt dit in je lucide dromen?

Een voetballer kan bijvoorbeeld in zijn droom het perfect nemen van een vrije trap oefenen.  Door zich voor te stellen dat hij de bal goed moet leggen, visualiseren waar de bal terecht komt, diep ademhalen, recht voor de bal gaan staan, de snelheid en zijn aanloop bepalen, schieten met zijn wreef en zien hoe de bal op de gewenste plek in het doel belandt.

Dit noemen we symbolisch leren. Dit symbolisch leren gaat ervan uit dat denkbeeldige herhaling je kan helpen om de volgorde van de bewegingen te coderen en trainen die te maken hebben met welke vaardigheid dan ook.

Met deze lucide verbeeldingskracht kan jij de stappen, symbolen, programmeren in je geest voordat je het wakker doet.

Wanneer jij het wakker doet, vraagt dat zoveel energie en aandacht dat jij niet in staat bent om tegelijkertijd structuur te analyseren. Daarom analyseer en programmeer je dat van tevoren. Op een level van je bewustzijn waar dat het meest effectief is: in je lucide dromen.

Je lucide dromen zijn uitermate geschikt voor dit doel want jij bent je volledig bewust van wat je doet.  Je kan naar jezelf kijken van een afstand en zien wat er beter kan. Zo kan ij  alles uitproberen, oefenen en doen zonder de normale fysieke gevolgen en beperkingen.

Daarnaast nodig je ook nog je idool of de expert op het gebied uit waar jij in wilt groeien en laat hem of haar voordoen wat jij wilt leren.

trainen om een expert te worden in je lucide dromen

2- Hoe verbeteren lucide dromers hun prestaties in lucide dromen?

Er zijn diverse manieren waarop lucide dromers hun vaardigheden, prestaties kunnen verbeteren.

 1. Je wilt bijvoorbeeld piano leren spelen. Dan krijg jij je eerste les. In je lucide dromen kan jij dan deze les herhalen en oefenen. Zo scherpt jij je pianovaardigheden aan. Je stelt jezelf een doel en spreekt een intentie uit in de trant van: “Ik wil deze les perfect en tot in de puntjes leren omdat dit van mij die pianospeler maakt die ik wil zijn.”
 2. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om niet de geleidelijke weg te volgen maar te gaan werken vanuit je einddoel. Je doel is bijvoorbeeld om in een jazzband te spelen. Zie voor je hoe je met je bovenop je piano zit en van bovenaf soepel en supergoed piano speelt. Reis in je lucide dromen terug naar de 1e les om inzicht te krijgen in de stappen die je moet nemen om hier te geraken. Neem een symbool mee uit je droom wat staat voor het realiseren van je einddoel. Gebruik dit droomsymbool om de volgende keer weer lucide te worden en het kan functioneren als herkenningspunt in je droom en zo een droomsignaal wordt.

Wil je iets ondernemen met een groot risico? Gebruik dan je lucide dromen om nog flexibeler te worden zodat je nog beter om kunt gaan met de onverwachte, ongebruikelijke stressvolle of bedreigende situaties.

Daarnaast kan jij je prestatie verbeteren door aan je eigen psychologie te werken. Door aan je persoonlijke psychologische staat te werken, kunnen je lucide dromen zorgen voor verbeterde prestaties en een creatiever en flexibelere manier van leven.

De sleutelfactor in deze verbetering is om van een ego-gecentreerde persoonlijke kijk te komen tot een meer flexibele actieve situatiegerichte persoonlijke kijk te komen.

Ontdekken dat jouw bewuste idee van hoe het moet een handige kaart is maar niet het gebied.

De tennisser die alleen maar bezig is met het verslaan van zijn opponent heeft meer kans om te verliezen dan de tennisser die ontspannen is, haar aandacht op de baan richt, geniet, en relaxt reageert op het onverwachte. En geldt dat niet voor alles wat we doen? Voor het programmeren van succes kun je het onderstaande stappenplan hanteren:

in je lucide dromen

3- Programmeren naar succes

 • Zet je intentie voor je naar bed gaat, herhaal deze gedurende de dag en ’s avonds voor je naar bed gaat. Denk je na over de prestatie die je wilt leveren en wilt trainen in je lucide dromen.
  Stel je voor hoe jij je presentatie, je optreden, je voorstelling of je gevecht oefent. Visualiseer zo dit vaak als mogelijk en ervaar hoe het een daverend succes wordt. Let op waar de beelden haperen. Richt extra aandacht op deze haperende beelden. Maak ze vloeiend.
 • Word je bewust waar en wanneer dat gebeurt en wat de problemen zijn waar je aan moet werken. Denk na hoe het zou zijn als je het precies zo doet als je het zou willen doen.
 • Wek een lucide droom op.  Gebruik je favoriete lucide droom opwek techniek om een lucide droom te stimuleren. Terwijl je deze techniek toepast, denk jij aan je prestatie.
 • In je lucide dromen aangekomen, stabiliseer jij je droom.
 • Dan ga je op zoek naar de locatie waar jij je prestatie wilt leveren.  Op het moment dat je in je lucide droom zit, zorg je ervoor dat je klaar bent om te trainen.
  Als jij je omgeving moet aanpassen, doe dat dan. Reis naar het atletiekveld, de filmset, het theater, de vergaderruimte of de conferentiezaal waar jij je prestatie gaat leveren. Zie hoe de zaal of het stadion helemaal gevuld is. Doe je ding, geef je speech of speel je stuk. En geniet. Loop je vast?
 • Word je daar dan van bewust en doe het opnieuw.
 • Als je het bovenstaande doet en nog steeds moeite hebt met het presteren, probeer dan deze variatie: Sta alleen op de plek waar je moet presteren. Voel je ontspannen en zonder druk. Denk dan aan een niet bedreigend persoon en zie dat die op de achterste rij zit. Vul de achterste rij met alleen maar vriendelijk mensen. Als de plaats gevuld is met een open en waarderend kijkend publiek, persoonlijk door jou gecreëerd, pak dan de microfoon, je tennisracket of je speech en doe wat je doet vanuit je hart….

4- Tenslotte

Ga zelf ontdekken hoe jij een expert kan worden met behulp van je lucide dromen. Leg de lat zo hoog dat het bijna onmogelijk lijkt en laat de lucide wereld je tonen hoe je dit kunt bereiken.

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen