Droomdagboek

16 december 2020
Een droomdagboek is een speciaal boek waarin jij alleen je dromen opschrijft. In een droomdagboek geef jij je dromen de aandacht die ze verdienen en waarmee jij nog een keer bevestigt dat je dromen belangrijk zijn. Hierdoor ga jij ook meer dromen herinneren omdat jij jezelf ( je brein)  bewust hebt gemaakt dat dromen onthouden belangrijk is. Zo creëer jij een vicieuze droomcirkel.

1- Wat doe je met een droomdagboek?

Je kunt van je droomdagboek een creatief meesterwerk maken door je dromen op al die manier vorm te geven die bij jou passen. Je kan je dromen tekenen, dichten, plakken en knippen.

Daarbij kan jij je droomdagboek gebruiken om je dromen betekenis te geven.

Lucide dromers gebruiken het om de opvallende droomsymbolen te onderstrepen, droomsignalen of droomtekens te herkennen en droomthema's te ontdekken in dromen. Deze kunnen ze dan verwerken in hun intentie om lucide te dromen.

2- Hoe maak ik een droomdagboek? Koop een apart, net en speciaal notitieboek waar je alleen je dromen in schrijft.

  • Leg naast je bed een kladblok waar je je droom opschrijft nadat je wakker bent geworden. Kras en klad er maar op weg. De mooie versie komt in het droomdagboek. Je kan de hele droom opschrijven met ieder specifiek detail maar trefwoorden zijn meestal genoeg om later de hele droom te kunnen herinneren.
  • Zet de kladversie op een rustig moment over in je speciale droomdagboek.
  • Schrijf de datum van de nacht en dag op waar tussen de droom plaatsvindt.
  • Schrijf in de tegenwoordige tijd en en de IK vorm. De tegenwoordige tijd maakt je droom actueel. De IK vorm zorgt ervoor dat je weet dat de droom over jou gaat. Ondanks dat je er misschien zelf niet in speelt. Dus als je er niet in speelt en je ziet een man een vrouw versieren schrijf je niet "een man versiert een vrouw" maar "ik zie een man een vrouw versieren."
  • Geef je dromen een titel. Verwerk het opvallendste beeld van je droom in je titel. Welk beeld zorgt voor de heftigste emotie?
  • Was het een lucide droom? Schrijf er dan bij wat jij hebt gedaan om de droom onder controle te krijgen en wat je allemaal voor spannende en bijzondere dingen hebt gedaan.