Persoonlijke groei

Persoonlijke groei begint met zelfacceptatie en het verwerven van zelfkennis en zelfinzicht om daar vervolgens actie op te ondernemen. Weten en niets doen leidt niet tot groei. Jouw persoonlijke pad wordt mede bepaald door de omstandigheden in je leven, in welke mate jij de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven, van de besluiten die je neemt maar vooral van hoe jij met de gebeurtenissen en ervaringen in je leven omgaat.

1- Bewustwording is persoonlijke groei

Persoonlijke groei draait vooral om proces van bewustwording. Bewustwording van wie je werkelijk bent. Waar, los van de invloed van je omgeving en de cultuur, je echte interesses liggen. Heb je dat helder, dan kun je beginnen met loslaten van wat jou weerhoudt om het leven te leven wat je werkelijk wilt. De eerste stap zetten in het realiseren van de beste versie van jezelf.

Gewoon op jouw manier en in jouw tempo. Vanuit je hart en niet meer vanuit het verlangen om te voldoen aan wat er van je verwacht wordt.

2- Persoonlijke groei betekent actie

Persoonlijke groei is dus niet alleen werken aan je bewustzijn en zo te ontdekken wat je kracht is en wat je belemmert. Het gaat zoals eerder al gezegd ook over in actie komen en de eerste stap te zetten op jou nieuwe levensweg. De grote vraag is wat jij anders moet doen dan je tot nu toe gedaan hebt om je nieuwe ideeën en verlangens te verwezenlijken.

Het is belangrijk om daarvoor bepaalde doelen te stellen die bij je passen, waar je enthousiast van wordt maar vooral waar je van houdt. Waar bij je de passie, alleen door er maar aan te denken, door je lijf voelt stromen. Dat kunnen zowel materiële doelen zoals financieel onafhankelijk zijn, een nieuwe luxe auto of een nieuwe laptop, als ook niet-materiële doelen zoals meer zelfacceptatie, liefde en empathie in je leven

3- Alles is feedback

Wat er ook op dit nieuwe pad gebeurt, de voorspoed en de tegenslagen, helpen je om te groeien. Zij zijn de feedback die je nodig hebt om het leven te leven wat jij wilt. En hoe bewuster je in het leven staat, hoe makkelijker je deze gebeurtenissen en ervaringen zult gaan gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling. Vandaar ook dat persoonlijke ontwikkeling in fasen gaat. Groeien tot je volledig in je kracht staat, kost tijd. Hoe beter jij dit accepteert en geduldig bent, hoe eenvoudiger en sneller jij een vastgesteld doel gaat realiseren. Stel jezelf bij elke tegenslag de vraag: Hoe gaat dit mij helpen om mijn ideale leven te realiseren?

4- Tenslotte

Deze weg van persoonlijke ontwikkeling is een permanent proces. Het draait erom je eigenwaarde te vergroten zodat jij met genoeg zelfvertrouwen uitdagingen die op deze nieuwe weg komen aan kan. Door bewust te zijn van je innerlijke kracht en je eigen vermogens, door stevig verbonden te voelen met de wereld om je heen en onder je voeten, ben je beter in staat om mee te bewegen en te stromen met de flow van het leven.

Dat maakt je leven gezonder, gelukkiger, vrijer, onafhankelijker, liefdevoller, fysiek en mentaal sterker, emotioneel en spiritueel krachtiger.