arrow_drop_up arrow_drop_down
17 september 2018 

Lucide dromen leren : Deze 8 kansen wil je niet missen !!!!!

Lucide dromen leren biedt een geweldige kans. In het voorafgaande artikel heb je kunnen lezen dat je hersenen geen verschil zien tussen iets doen als je wakker bent en hetzelfde doen in je lucide droom. Combineer je deze kennis nu eens met de wetenschap dat jij je in een lucide droom in een omgeving bevindt waar al je bewuste en onbewuste ervaringen samenkomen.

Dan snap je dat dit van je lucide droom een vruchtbare omgeving maakt om blijvende en positieve veranderingen in je leven te realiseren. En belangrijke reden om te beginnen met het leren van lucide dromen want:

“Iedereen bezit een verborgen potentieel. Wanneer dit niet vervuld wordt, dan kunnen we spreken van een verloren leven” – Psycholoog, droomwerker en amateur beeldhouwer – Carl Gustav Jung 1875 – 1961

De top 8

Het zou kort door de bocht zijn om deze top acht als de enige mogelijkheden te bestempelen. Er zijn namelijk geen grenzen aan de kansen in je lucide dromen. Deze top 8 komt voort uit de meest voorkomende ervaringen van een bonte verzameling lucide dromers wereldwijd.

1- Dromen zonder grenzen

Start met het verleggen van de fysieke, emotionele, spirituele en mentale grenzen uit je dagelijks leven. Alles wat overdag onmogelijk is, doe jij gewoon in je lucide droom. Niet denken maar doen wordt je motto. Zoals het beginnen met het leren van lucide dromen.

2- Word je eigen coach

Dit vind ik zelf de grootste kans die lucide dromen leren beidt. Ieder probleem, waar jij tegen aan loopt in je droom, is iets wat je zelf ooit hebt gecreëerd. In een lucide droom kan jij zelf de ware oorzaak én het gevolg aanpakken. Zo ben jij je eigen coach. En nog maar een keer gezegd: je hersenen zien elke verandering in je lucide droom als werkelijkheid.

3- Creativiteit en inspiratie.

Albert Einstein, Lady Gaga, Carl Gustav Jung, Napoleon, Paul McCartney, Nikola Tesla, Frederico Fellini, Salvador Dali, Stephen King, Friedrich Nietzsche, James Cameron, Myrthe van der Meer.  Allemaal mensen die met behulp van hun dromen tot nieuwe artistieke, creatieve, wetenschappelijke en inspirerende prestaties kwamen. Als dat bij hen werkte, waarom dan niet bij jou?

4- Jouw bucketlist voltooien

Heb jij een bucket list? En heb jij je na het maken van die lijst heel veel geschrapt? Omdat jij dacht dat het toch onmogelijk zou zijn. Lucide dromen leren zorgt ervoor jij deze “onmogelijk” wensen wel vervult.

5- Emotionele bevrijding.

Ieder mens onderdrukt in zijn leven pijnlijke gebeurtenissen maar op een gegeven moment willen die toch gezien, gehoord of gevoeld worden. Geef zo’n onderdrukt deel (vaak een boze droomgids) alle ruimte in de veilige omgeving van je lucide dromen. Ga er serieus mee in gesprek en vind een nieuwe balans waarin in je elkaar versterkt in plaats van tegenwerkt.

6- Mindfulness

Mindfulness is heel populair en terecht. Het helpt je om de oorzaken van overspannen zijn en burn out los te laten. Lucide dromen leren laat je mindfulness doen terwijl je slaapt. Op een dieper niveau van ontspanning en balans laat jij zo de overbodige stress in je leven los. Zonder dat jij daar extra tijd voor hoeft vrij te maken.

7- Je zelfvertrouwen groeit

Heb jij de regie in en over je lucide dromen? Dan zorgt dit voor een toenemend zelfvertrouwen. Je pakt ook overdag steeds meer het heft in eigen handen. Waarom?  Je hersenen weten nu namelijk zeker dat je het kan. In je dromen lukt het namelijk ook en dat is al het bewijs dat ze nodig hebben.

8- Word een expert

Ben jij bezig een nieuwe sport te leren, een studie aan het doen of heb je een gave hobby? Gebruik je lucide dromen om je vaardigheid hierin te trainen en te vergroten.

Tenslotte over lucide dromen leren

Acht redenen om lucide te worden. Altijd redenen te kort natuurlijk want jij hebt vast een hele andere reden om lucide te worden. Dat doe je door de gratis training op deze site of door het downloaden van het e-book De Lucide Droom Gids.

Over de schrijver
“Dromen. Of ze nu lucide zijn of “gewoon” ze blijven mij fascineren. Daarom schreef ik De Lucide Droomgids. Een whitepaper waarin je ontdekt wat lucide dromen zijn en hoe je eenvoudig en snel een lucide droom krijgt. Ook vind je in deze gids meer dan vijftig pagina’s over hoe jij je gewone dromen kunt vertalen naar wat ze zeggen over je dagelijks leven. Daar kan ik je ook in begeleiden. Dan gaan we samen op zoek naar de betekenis van je droom…”
Reactie plaatsen

Gratis gids over lucide dromen en meer...

Wil jij meer ontdekken over lucide dromen? In deze gids ontdek je wat lucide dromen precies inhoudt, hoe je het leert en als extra, hoe jij je normale dromen eenvoudig en effectief betekenis kunt geven...

50%
Download hier je gratis gids...
Wij gebruiken cookies....