Dromen

In de kennisbank dromen betekenis vind je de begrippen over dromen en dromen betekenis geven die je inzicht geven in wat dromen zijn hoe je ze betekenis kunt geven en in welke vorm ze allemaal voorkomen...

Dromen zijn de verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die iemand ervaart als hij of zij slaapt. Ze komen vooral voor tijdens de remslaap. Ze laten een stortvloed aan fascinerende, wonderlijke, bijzondere en onlogische beelden zien die een diepe indruk maken op de dromer. Vooral als er sprake is van nachtmerries. 

Sommige mensen denken dat ze niet dromen maar zij vergissen zich. Iedereen droomt maar niet iedereen kan zich zijn of haar dromen herinneren. Veel dromen zijn na eenzelfde periode ook weer verdwenen. 

Het is gebleken dat men vaak droomt over dingen die men overdag heeft meegemaakt. Maar een droom bevat zelden alleen dagelijkse restanten. Vaak worden verleden, heden en toekomst (naar wat later blijkt) samengevoegd in een verhaal. 

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat dagelijkse gebeurtenissen onbewust een associatie maken met emoties of ervaringen uit het verleden en op deze manier de toekomst voorspellen. De dag restanten zijn dan vaak de emotionele prikkels die deze connectie maken. Ze zouden zo helpen de gebeurtenissen te verwerken. 

Door problemen van vandaag te associëren met problemen uit het verleden en zo een oplossing te bieden. In een droom doe je zo ook nieuwe ideeën op omdat de hersenen 's nachts totaal anders denken dan overdag, onlogisch en associatief.