Lucide dromen opwekken

Sommige mensen krijgen spontaan lucide dromen. Midden in hun slaap worden ze zich ineens bewust dat ze dromen. De meeste dromers moeten hun lucide dromen opwekken. Daar zijn verschillende technieken voor.

1- Hoe een lucide droom opwekken?

Voor een lucide droom opwekken zijn een paar technieken. Dromen onthouden is cruciaal om lucide te dromen. Hoe kan jij weten dat je aan het dromen bent als je een droom niet herkent?

Je droom herinneren is voor iedereen mogelijk want iedereen droomt. Dit is alleen een kwestie van trainen. Onthoud jij je dromen, dan is het belangrijk dat jij:

  • Een krachtige intentie zet.
  • Een effectieve techniek toepast. Zoals MILD, WILD of Hypnagoge beeldentechniek.

2- Intentie zetten.

Door middel van de intentie programmeer jij je lichaam voor het slapen gaan datjij wil lucide dromen. Tijdens het in slaap vallen zorgt het herhalen van de intentie bij het in slaap vallen ervoor dat jij in een lucide droom terecht komt. Het is daarbij belangrijk dat jij naast het herhalen ook in je hele lijf voelt en ervaart dat je wil lucide dromen.

3- De MILD techniek.

Bij de MILD techniek zorg jij ervoor dat je ontwaakt in een droom. Dat doe je door in je laatste slaapcyclus te ontwaken die bijna helemaal uit remslaap bestaat. Je blijft dan stilliggen met gesloten ogen en herhaalt de laatste droom zo vaak en gedetailleerd als mogelijk. Dan stel je je voor dat je weer in je droom zit en houdt dat vast terwijl je in slaap valt. Hier het hele MILD stappenplan.

4- De WILD techniek.

Een lucide droom opwekken met de WILD techniek doe je terwijl je net uit een droom komt. Je moet er de wekker voor zetten en ervoor zorgen dat je in de laatste of één na laatste remslaap wakker wordt. In je remslaap droom je namelijk het levendigst.

Ben je wakker geworden, dan blijf je even liggen, herhaalt de droom en gaat dan uit bed. Zo'n 20 minuten. Daarna ga je weer terug je bed in en vloeit zo de droom in: Je bent lucide. Hier het hele WILD stappenplan.

5- Hypnagogische beeldentechniek.

Een lucide droom opwekken met de hypnagogische beeldentechniek gaat ongeveer zoals met WILD. 

Alleen doe je 's avonds bij het in slaap vallen en maak je gebruik van hypnagoge fase waar je iedereen avond doorheen gaat. Dit is de fase tussen wakker zijn en slaap. Hier het hele hypnagogische beeldentechniek stappenplan.

6- Tenslotte

Nog beter worden in lucide dromen opwekken? Dat kan: