Muziek en lucide dromen

Als we het over muziek hebben die lucide dromen opwekt, dan hebben we het meestal over Binaural beats. Het is een technologie die twee verschillende tonen veroorzaakt. Een toon voor het linkeroor en een andere toon voor het rechteroor.

Het verschil tussen deze tonen is meestal klein, van 1 Hz tot 20 Hz. Het kleine verschil tussen de twee tonen zorgt ervoor dat het brein een derde verschiltoon genereert

Deze derde toon wordt de Binaural beat genoemd en heeft een frequentie die overeenkomt met het verschil tussen de twee tonen. Als de linkertoon 133 Hz is, en de rechtertoon 120 Hz, is de Binaural beat 13 Hz.

1- Het gebruik van Binaural beats

Binaural beats worden verwerkt in MP3's of cd's voor verkoop. Vooral vanwege de rustgevende invloed daarvan op de hersenen. Er zijn ook softwarepakketten waarmee men zelf in staat is Binaural beats te verwerken in al bestaande MP3-bestanden.

Als je naar elk oor een andere geluidfrequentie stuurt, zullen je hersens de twee overlappende geluidsgolven als een 'beat' (ritme) waarnemen hoewel er in werkelijkheid geen ritme is.

2- Deze muziek en lucide dromen

Het is inmiddels vastgesteld dat dit de patronen van elektrische activiteit in je hersenen stimuleert en beïnvloed.

Wetenschappers zijn er echter nog niet zeker van dat het ook het lucide dromen stimuleert.  Er zijn vele collecties 'Binaural beats', dus val een keer in slaap met deze muziek onder je koptelefoon.

De meeste mensen, die lucide willen dromen, gebruiken geluiden die thetagolven imiteren aangezien dit de hersengolven zijn die optreden tijdens de Remslaap.

Maar sommigen zweren juist bij gamma- of alfa-golven of een opeenvolging van verschillende soorten hersengolven.

PS: Wil jij ook een lucide dromer worden of een betere? Sommige dromers worden makkelijk lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor biedt Helder Dromen je de volgende mogelijkheden: