Meer dan 30 dromen over kinderen uitgelegd : Wat betekenen deze dromen over kinderen?
29 maart 2024 

Meer dan 30 dromen over kinderen uitgelegd : Wat betekenen deze dromen over kinderen?

Dromen waarin je een kind bent gaat erover dat je je afhankelijk voelt. Je hebt misschien behoefte aan een moederfiguur om voor je te zorgen. Je probeert te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheid en bent op zoek naar iemand anders om je te beschermen en voor je te zorgen.

1 - Waar gaan dromen over waarin je kinderen ziet?

Kinderen in je droom zien, betekent een aspect van jezelf en je kinderlijke eigenschappen. Je trekt je misschien terug in een kinderlijke staat en verlangt naar het verleden. Je probeert nog steeds onderdrukte verlangens en onvervulde verwachtingen te bevredigen.

Misschien is er iets dat je moet zien groeien en koesteren. Neem wat vrije tijd en zorg voor het innerlijke kind van binnen. Als alternatief kan de droom je onschuld, zuiverheid, eenvoud en zorgeloze houding benadrukken.

2 - Wat vertellen dromen over vechten met een kind of vechtende kinderen?

Als je met kinderen vecht, betekent dit dat je je innerlijke kind onderdrukt. De kinderen kunnen iemand in uw wakkere leven vertegenwoordigen (collega, partner, broer of zus, enz.) die zich als een kind gedraagt.

Als je kinderen in je droom ziet vechten, betekent dit dat je gevoel voor moraliteit en karakter in conflict zijn.

3 - Wat vertellen dromen waar in jij je kind of kinderen vergeet?

Als jij je kind of kinderen vergeet, suggereert dit dat jij je overweldigd voelt door je wakkere verantwoordelijkheden. Deze dromen vertellen je dat je je overdreven fixeert op kleine details en de belangrijke dingen in je leven over het hoofd ziet. Je kunt beter andere prioriteiten stellen en je focus verleggen naar wat echt belangrijk voor jou is.

4 - Wat vertellen dromen over je eigen volwassen kinderen waarin ze nog erg jong zijn?

Dromen dat je eigen volwassen kinderen nog erg jong zijn, geeft aan dat je ze nog steeds als onvolwassen en afhankelijk beschouwt. Je hebt de behoefte om je belangrijk te voelen.

5 - Wat vertellen dromen waarin je meer kinderen hebt dan in de realiteit?

Dromen dat je meer kinderen hebt dan je in het echte leven hebt, betekent dat je oude talenten of vaardigheden herontdekt die je tijden hebt genegeerd.

6 - Wat vertellen dromen waarin je naar kinderen kijkt?

Dromen dat je naar kinderen kijkt, maar ze weten niet dat je er bent, is een metafoor voor een verborgen kennis of een latent talent dat je niet hebt herkend.

7 - Wat vertellen dromen waarin je een kind redt?

Een kind in je droom redden, betekent je pogingen om een deel van jezelf te redden van een onvermijdelijk einde.

Wat vertel een droom waarin je een kind of kinderen redt?

8 - Wat vertellen dromen over een kind of kinderen waarvan je gescheiden bent ?

Als je droomt dat je gescheiden bent van je kinderen, symboliseert dit een mislukking bij een persoonlijke activiteit of tegenslag in het realiseren van een persoonlijk levensdoel.

9 - Wat vertellen dromen waarin een kind of kinderen worden misbruikt?

Als je ziet dat kinderen in je droom worden misbruikt, betekent dit dat je geen stem hebt voor je eigen innerlijke kind. Je hebt het gevoel dat een deel van je eigen jeugd verloren is gegaan.

10 - Wat zeggen dromen waarin een kind valt?

Een droom waarin een kind valt staat voor verloren onschuld. Of dit dromen wijst je erop dat je je innerlijke kind onderdrukt.

11 - Wat zeggen dromen waarin een kind huilt?

Een droom waarin een kind huilt symboliseert verdriet en pijn. Of deze droom symboliseert dat je verdrietig en gefrustreerd bent. Deze droom kan ook betekenen dat je je schuldig voelt.

12 - Wat zeggen dromen waarin een kind glimlacht?

Dromen waarin een kind glimlacht staat ervoor dat je blij en zorgeloos bent.

13 - Wat zeggen dromen waarin een kind lacht?

Gedroomd hebben over een kind dat lacht,  symboliseert dat je gelukkig en tevreden bent.

14 - Wat zeggen dromen waarin een kind slaapt?

Dromen van een kind dat slaapt heeft alles betekenis dat je vredig en gelukkig bent.

Wat vertellen dromen waarin een kind valt?

15 -  Wat zeggen dromen waarin een kind rent?

Een droom waarin een kind rent staat voor energie en vitaliteit zulke dromen kunnen ook betekenen dat je een moeilijke situatie probeert te vermijden.

16 - Wat zeggen dromen waarin een kind zingt?

Dromen waarin een kind zingt staat voor geluk, vreugde en plezier. Deze dromen kunnen ook betekenen dat je contact zoekt met anderen.

17 - Wat zeggen dromen waarin een kind wegloopt?

Een droom gehad hebben waarin een kind wegloopt betekent dat je bang bent voor iemand. Deze droom kan ook betekenen dat je een moeilijke situatie probeert te vermijden.

18 - Wat zeggen dromen waarin een kind naar iets kijkt?

De droomuitleg over een kind dat naar iets kijkt staat voor je gevoelens over jezelf. Deze droom kan ook betekenen dat je iets verbergt.

19 - Wat is de betekenis van een droom waarin een kind speelt?

De droomverklaring van een droom waarin een kind speelt symboliseert dat je je onschuldig en hulpeloos voelt. Deze droom kan ook betekenen dat je aan het verleden probeert te ontsnappen en een nieuw leven begint.

20 - Wat is de betekenis van een droom waarin een kind met een bal speelt?

 Een droom duiden waarin een kind met een bal speelt staat voor vreugde en speelsheid. Zulke dromen kunnen ook betekenen dat je een manier zoekt om aan een moeilijke situatie te ontsnappen.

21 - Wat is de betekenis van een droom over een vermist kind?

Dromen over een vermist kind symboliseert je innerlijke kind. Deze droom vertelt je dat het tijd is bepaalde jeugdherinneringen te verwerken en te werken aan de gebieden van je leven waarin je kwetsbaar bent.

Wat betekent mijn droom waarin je vecht met kiinderen?

22 - Wat is de betekenis van een droom over een verloren kind?

Een droom waarin je een kind verliest of kwijt raakt betekent dat je de hoop verliest. Het kan ook suggereren dat een project niet werkt zoals je dat wilde.

23 - Wat is de betekenis van een droom waarin je niet weet waar een kind is?

Dromen waarin je niet weet waar een kind is , gaat erover dat je verward bent en angst en stress ervaart over iets. Of deze droom laat je zien hoeveel liefde je voelt voor een bepaald kind of kinderen in het algemeen. Misschien heb je het gevoel dat je de controle over iets in je leven aan het verliezen bent.

24 - Wat is de betekenis van een droom waarin je eigen kind vermist is?

Een droom waarin je kind vermist is geeft aan dat je iets in je leven kwijt bent geraakt waar je waarde aan hechtte, dat je onder hoge druk staat, of dat de relatie met je kind gespannen is. Deze droom kan ook voorspellen dat er een belangrijke mijlpaal in het leven van je kind aankomt.

25 - Wat is de betekenis van een droom waarin je je kind ergens per ongeluk achterlaat?

Dromen hebben gehad waarin je een kind achterlaat, bijvoorbeeld in de supermarkt of een parkeerplaats, symboliseert dat je een deel van jezelf hebt achtergelaten. Probeer na te denken over wat je kwijt bent geraakt in je leven of in je jeugd waar je nog steeds naar op zoek bent.

26 - Wat is de betekenis van een droom waarin je achter je kind aanrent wat dan verdwijnt?

Dromen over je je kind probeert in te halen maar je kind verdwijnt symboliseert je angst voor een mislukking. Er is iets dat heel belangrijk voor je is, of zelfs van levensbelang voor je is, en je bent bang het kwijt te raken of het niet te verwerven.

27 - Wat is de betekenis van een droom waarin je zoekt naar je vermiste kind?

Een droom over een zoektocht naar je vermiste kind symboliseert dat je je meer beschermd wilt voelen.

28 - Wat is de betekenis van een droom waarin je je dochter kwijt bent?

Dromen waarin je je dochter niet kunt vinden symboliseert dat er een vrouwelijk aspect van jezelf is dat je mist maar deze dromen kunnen er ook op wijzen dat je meer communicatie en creativiteit nodig hebt voordat je actie onderneemt.

Wat is de droomuitleg van dromen over een droom waarin jij je lind niet meer kun t vinden??

29 - Wat betekenen dromen waarin je je zoon kwijt bent?

Dromen waarin je je zoon niet kunt vinden symboliseert dat er een mannelijk aspect van jezelf is dat je negeert of mist Of deze droom geeft aan dat je in de nabije toekomst gebeurtenissen te wachten staan in verband met een carrière.

30 - Wat betekenen dromen over een vermist kind als je geen kind hebt?

Dromen waarin je je kind niet kan vinden als je geen kinderen hebt, of een droom over een voor jou onbekend vermist kind betekent dat je op zoek bent naar je innerlijke kind. Deze droom kan ook de aankondiging zijn van een veranderingsproces. Misschien heb je net een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt.

31 - Wat betekenen dromen over een vermist kind van iemand anders?

Een droom waarin je het kind van iemand anders vermist raakt symboliseert ingewikkelde relaties in je toekomst.

32 - Wat betekenen dromen waarin je een vermist kind vindt?

Dromen over waarin je een vermiste jongen of een vermist meisje terugvindt wijst erop dat je een geslaagde transformatie hebt ondergaan. Je hebt een deel van jezelf teruggevonden.

33 - Wat betekenen dromen waarin je een vermist kind terugbrengt naar de ouders?

Dromen waarin je een vermist kind terugbrengt naar zijn of haar ouders symboliseert dat er moeilijke tijden zijn die voor de deur kunnen staan. Je innerlijke kind heeft waarschijnlijke steun nodig.

34 - Wat betekenen dromen waarin je een vermist kind bent?

Een droom waarin jij het vermiste kind bent, symboliseert dat jij het contact met je innerlijke kind bent verloren. Je bent iets kwijtgeraakt dat je nodig hebt om verder te komen.

wat is de droomuitleg van mijn droom over een wees?

35 - Wat betekenen dromen over een weeskind?

Dromen over een weeskind betekent dat je bang bent om in de steek gelaten te worden. Je voelt je eenzaam en afgewezen.

36 - Wat betekenen dromen waarin je een wees bent?

Dromen waarin je wees bent, suggereert dat je moet leren om onafhankelijker en meer zelfvoorzienend te zijn. Of de droom kan je vertellen dat je veel liefde aan anderen te bieden hebt.

37 - Wat betekenen dromen  waarin je een weeskind adopteert?

Een droom hebben gehad waarin je een weeskind adopteert betekent dat je je bekommert over het leed van anderen, of dat er je nieuwe verantwoordelijkheden te wachten staan. Het kan zijn dat een wens uitkomt.

38 - Tenslotte over kinderen in je dromen

Gebruik deze betekenissen om jouw persoonlijke droomuitleg een vliegende start te geven maar onthoud dat het niet de definitieve betekenis van je droom is.

Die ontdek je alleen door de droomsymbolen te vertalen naar jouw persoonlijke situatie. Hoe je dat dat? Lees hiervoor dit blog of mijn boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA…

Over de schrijver
Reactie plaatsen