Focus

Focus is het op een intense en levendige manier richten van je geest gericht op één object, subject, gevoel of gedachte. Speciaal gekozen uit duizenden andere mogelijkheden. Het draait vooral om het afwijzen van vele andere mogelijkheden door  je energie te richten op één onderwerp in het bijzonder.

Wat is focus?

Het  gaat over het richten van je ervaring op een vastomlijnd gegeven. Focussen komt vaak voort uit het bepalen van een doel en het willen realiseren van een doelstelling. Andere woorden voor focus zijn: alertheid, aandacht of concentratie. Wanneer je gefocust bent, ben je in staat om je af te sluiten voor de meeste andere prikkels in je omgeving.

Voorbeelden van focussen zijn: Kijken naar een sportwedstrijd, luisteren naar muziek, het werken aan een speciaal project of verliefd zijn.

Het varieert in kracht. Het verslapt bijvoorbeeld als je gaat slapen maar is weer super krachtig in lucide domen. Het neemt ook af als je afgeleid wordt. Het is dan als het ware verdwenen.

Wanneer focus je?

Focussen  heeft vaak te maken met situaties waarbij Er zoveel om je heen gebeurt dat je moeite hebt om je hoofd erbij te houden je hoofd erbij houden.

Door al je lichaam- en hersencapaciteit dan enkel op deze belangrijke zaak te richten, ben je in staat om het tot een goed einde te brengen.

Het richten van je focus maakt het mogelijk dat je de zaken optimaal en helder waarneemt. Het nadeel van te weinig of teveel gefocust zijn, is dat er veel aan je voorbij gaat zonder dat je er erg in hebt.