arrow_drop_up arrow_drop_down

Hypnagoge staat: Programmeer jezelf naar het leven wat je echt wilt...

Lucide dromen is fantastisch maar er is een moment bij het in slaap vallen dat je bij het realiseren van je doelen ook effectief en snel helpt. Ik noem het zelf de perfecte programmeer fase maar het is bekender onder haar wetenschappelijke naam: de hypnagoge staat.

1-Wat houdt de hypnagoge staat in?

Een vertaling van het woord hypnagogie is: leidend naar de slaap waarmee de periode wordt bedoeld tussen het wakker zijn en het in slaap vallen.

Het is het schemergebied tussen wakker zijn en slaap. Daar waar onze gewone waarnemingen vervagen en de vorm aannemen van vreemde en vaak ondefinieerbare hallucinaties, sluimer-hallucinaties genaamd.

Een hallucinatie betekent een waarneming die niet met de werkelijkheid overeenkomt. ( Maar wat is de werkelijkheid eigenlijk voor een lucide dromer ?)

De staat waar je in bent laat zich het best vergelijken met een diepe meditatie of een  krachtige hypnose. Mede afhankelijk natuurlijk van hoe lang jij in de hypnagoge staat kan blijven.

 

hypnagoge staat

Vage beelden komen op ons af. We zitten in de hypnagoge staat…

2- Wat gebeurt in de hypnagoge staat?

Een verschil tussen een hypnagoge hallucinatie en een droombeeld is dat een droombeeld zich afspeelt in een onwerkelijke omgeving. De hypnagoge hallucinaties spelen zich af op de plek waar men aan het slapen is.

Meestal gaat het daarbij om beelden die angst veroorzaken zoals:

  • donkere schaduwen of figuren in zwarte gewaden
  • een vreemd object dat ergens in de slaapkamer zweeft
  • men ziet of hoort iets
  • iemand ervaart dat er aan de voeten wordt getrokken of plotseling opgetild wordt
  • de deur van de slaapkamer gaat open
  • er een gestalte verschijnt.

Dat klinkt allemaal niet zo opgewekt en kan je in zweet doen uit breken. Totdat je  door krijgt dat het een hallucinatie is. Dat het niet echt is.

Zelf heb ik ook gevochten met een zwarte gedaante en zijn hulpje die ineens naast mijn bed stonden of dat er ineens een man naast mijn bed stond die ineens de hoek in zweefde.

En die keer dat ik lag te sidderen van angst toen ik ineens hele harde en snelle voetstappen de trap op hoorde komen.

Maar dit werd gelijk de laatste keer.

Ik had gelezen over vals ontwaken en de hypnagoge fase. In plaats van verlamd en bang te worden begon ik te lachen en nodigde ze uit om mijn slaapkamer binnen te komen.

Daarmee verdwenen de voetstappen en wist ik dat ik nu lucide kon dromen. Hoe je dat doet, dat weet je al of kan je makkelijk leren. Nu gaan we onszelf programmeren…

hypnagoge staat

Wat is jouw droom en doel? Hoe programmeer je dat ?

3- Hoe programmeren wij onszelf in de hypnagoge staat?

Je hersengolven moeten afnemen om te kunnen slapen en daarom moeten je gedachten en de beelden die je vormt vervagen. Normaal gesproken gaat dit onbewust maar wij zijn lucide dromers.

Wij zijn getraind om bewust te kunnen blijven en dat doen we nu ook zo lang mogelijk.

We programmeren onszelf door een doel of iets wat we heel graag willen als een intentie bij het in slaap vallen in ons hoofd te herhalen Terwijl we zien hoe de beelden vervagen, blijven wij steeds in onszelf dit doel herhalen.

We voelen het in ons lijf, zien het voor ons in de vage verschijnselen die op ons afkomen en vallen dan in slaap.

Doe het op de volgende manier:

1– Begin een half uur voor het slapen gaan met een meditatie.

2– Wees dan al klaar om te gaan slapen. Dus tanden gepoetst, geschoren en alles klaar gelegd voor morgen.

3– Na de meditatie naar bed…

4– Ga rustig liggen op mijn rug…

5– Sluit je ogen, herhaal je intentie / mantra en focus op je derde oog. ( de plek tussen je wenkbrauwen)

6– Zie de beelden vager worden, voel je doel in je lijf en leden en val in slaap

Hoe langer jij in de hypnagoge staat blijft, hoe beter en krachtiger jij je doel programmeert. Wat jij zelf kan doen om langer in deze staat te blijven?

  • Focus je blik op een punt recht voor je
  • Voel alsof je een bent met de omgeving
  • Wees nieuwsgierig. Dat opent nieuwe wegen

4- Tenslotte

Experimenteer met de hypnagoge staat. Waar ben je nu mee bezig overdag? Wat wil je heel graag realiseren? Programmeer het in je onbewuste. Laat je machtige onbewuste kracht het werk voor je doen want je bewuste kennis is maar 1% van wat je weet.

Laat dat deel waarvan je niet meer weet dat je het weet het werk doen.

Gebruik deze magische staat en ontketen je innerlijke kracht….

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids  of volg de gratis training ,

Over de schrijver
“Dromen. Of ze nu lucide zijn of “gewoon” ze blijven mij fascineren. Daarom schreef ik De Lucide Droomgids. Een whitepaper waarin je ontdekt wat lucide dromen zijn en hoe je eenvoudig en snel een lucide droom krijgt. Ook vind je in deze gids meer dan vijftig pagina’s over hoe jij je gewone dromen kunt vertalen naar wat ze zeggen over je dagelijks leven. Daar kan ik je ook in begeleiden. Dan gaan we samen op zoek naar de betekenis van je droom…”
Reactie plaatsen

Gratis gids over lucide dromen en meer...

Wil jij meer ontdekken over lucide dromen? In deze gids ontdek je wat lucide dromen precies inhoudt, hoe je het leert en als extra, hoe jij je normale dromen eenvoudig en effectief betekenis kunt geven...

50%
Download hier je gratis gids...
Wij gebruiken cookies....