Hypnagoge staat: Programmeer jezelf naar het leven wat je echt wilt...

Hypnagoge staat: Programmeer jezelf naar het leven wat je echt wilt...

Lucide dromen is fantastisch maar er is een moment bij het in slaap vallen dat jou ook effectief en snel kan helpen bij het realiseren van je dromen, doelen en verlangens. Ik noem het zelf de Perfecte Programmeer Fase (PPF) maar de wetenschappelijke naam is de hypnagoge staat.

1-Wat houdt de hypnagoge staat in?

Een vertaling van het woord hypnagogie is: “leidend naar de slaap” waarmee de periode tussen wakker zijn en in slaap vallen bedoeld wordt. Het mistige gebied waar onze gewone waarnemingen vervagen en de vorm aannemen van vreemde en vaak ondefinieerbare hallucinaties, sluimer-hallucinaties genaamd.

Een hallucinatie betekent een waarneming die niet met onze dagelijkse werkelijkheid overeenkomt.

De staat, waar je in bent,  laat zich het best vergelijken met een diepe meditatie of een krachtige hypnose. Gewoon een natuurlijke en diepe trance waar we elke dag, de wetten van onze persoonlijke biologie volgend, in terecht komen.

De perfecte zelfhypnose. Zonder dat we daarvoor door het land moeten reizen en allerlei schimmige trainingen en workshops hoeven te volgen.

Programmeer je leven terug in haar natuurlijke flow

2- Wat gebeurt in de hypnagoge staat?

In de hypnagoge staat sluiten we ons steeds meer af voor de zintuiglijke prikkels van de wereld om ons heen. We worden als het ware onze eigen innerlijke belevingswereld en dromenland ingeleid.

Vaak zien we in de mist van de hypnagoge staat links en rechts vage gedaantes opduiken. Besteed hier dan niet teveel aandacht aan. Focus je op het diepste (licht) punt recht voor je.

Toch wil ik nu eerst nog wat meer vertellen op deze opduikende gedaantes want als je net start met deze techniek kunnen deze beelden je best angstig maken zodat je het liefst de situatie wilt ontvluchten en je ogen opent.

Dat is echt niet nodig want ik heb een hele effectieve en simpele manier om dat te voorkomen. Daar kom ik straks nog op terug.

Deze angstaanjagers verschijnen vaak in de vorm van:

  • donkere schaduwen of figuren in zwarte gewaden.
  • ondefinieerbare angstgevoelens.
  • koude rillingen.
  • vreemde vormen
  • chaos

Dat klinkt allemaal niet zo uitnodigend en logisch dat dit je in zweet kan doen uit breken. Totdat je door krijgt dat het maar hallucinaties zijn. Dat ze niet echt zijn en het resultaat van je eigen brein.

Zelf lag ik een keer te sidderen van angst toen ik ineens hele harde en snelle voetstappen de trap in mijn huis in Hillegom op hoorde komen. Maar gelukkig werd dit ook gelijk de laatste keer omdat ik mij bewust was dat ik droomde.

En ik had in mijn lucide dromen gemerkt dat als ik begon te lachen de droom met mijn glimlach mee veranderde. En dus in plaats van verlamd en bang te worden begon ik, en hier komt de gouden tip, achter gesloten ogen in mezelf te lachen en nodigde het onbekende uit om mijn slaapkamer binnen te komen.

Daarmee verdwenen de voetstappen ( want ik nodigde mijn zelf gecreëerde angst uit en daarmee kon het dus geen angst meer blijven). Nu was ik mij volledig bewust en zette het moment om in een lucide droom. Hoe je dat doet, dat weet je al of kan je makkelijk leren.

Maar lucide dromen is niet waar wij ons nu op focussen. Hier gaan we ons richten op hoe we onszelf kunnen programmeren in de Perfecte Programmeer Fase (PPF).

Wat is jouw verlangen en doel? Hoe programmeer je dat ?

De hypnagoge staat om terug te kern in de flow van je leven...

3- Hoe programmeren wij onszelf in de hypnagoge staat?

Op het moment dat jij je ogen sluit om te gaan slapen, worden je hersengolven steeds langzamer en kom jij in een ander soort bewustzijn. Je komt in trance en hoe langer jij het in slaap vallen kan uitstellen en bewust in deze trance kunt blijven, hoe dieper jij in trance gaat.

Hoe langer we bewust kunnen blijven, des te beter wij onszelf kunnen programmeren naar een doel of verlangen. Gewoon door onze intentie, ons doel in de steeds dieper wordende trance te blijven herhalen .

We voelen hoe het doel in ons lijf geprogrammeerd wordt, zien het voor ons als een gedetailleerde en heldere visualisatie, passen hem steeds meer aan naar onze wensen, zeggen uiteindelijk: “Ja. Dit is het”.

En laten het dan los. Hoe? Door simpelweg in slaap te vallen. Zo programmeer jij het in je onbewuste zonder dat je rationele denken haar of je wereldmodel kritische opmerkingen kan toevoegen aan jouw verlangen om je leven weer in haar natuurlijke, rijke flow te krijgen...

Optimaal gebruik maken van jouw PPF?  Doe dan het volgende:

4- Het PPF ritueel

1– Begin, een half uur voor je slapen gaat, met mediteren. Om je geest alvast wat op te schonen.

2– Wees, voor je je meditatie start, al klaar om te gaan slapen. Dus je tanden gepoetst, geschoren en alles klaar gelegd voor de volgende morgen.

3– Na de meditatie ga je gelijk naar bed…

4– Ga je rustig op je rug liggen …

5– Sluit je ogen, herhaal je intentie met je doel, droom en verlangen en focus op je derde oog. ( de plek tussen je wenkbrauwen)

6– Zie de beelden vager worden, denk aan je doel en voel je doel in je lijf. Programmeer de beelden naar jouw verlangen en val in slaap.

de hypnagoge staat - Gebruik het . Programmeer jezelf...

Hoe langer jij in de hypnagoge staat blijft, hoe beter en krachtiger jij je doel programmeert. Wat jij zelf kan doen om langer in deze staat te blijven?

  • Blijf gefocust op een punt recht voor je terwijl je je doel herhaalt.
  • Voel alsof je een bent met de omgeving
  • Wees nieuwsgierig naar wat komen gaat. Dat creëert verlangen en zal ervoor zorgen dat je makkelijker in deze fase blijft.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij in een lucide droom terechtkomt. Dit kan je programmeren versterken wanneer jij je voorgenomen intentie blijft herhalen in je lucide droom en je kunt beginnen om dit doel in je innerlijke belevingswereld al te realiseren.

5- Tenslotte

Experimenteer met de hypnagoge staat. Wat wil jij oplossen in je leven? Wat wil je heel graag realiseren? Laat je machtige persoonlijke onbewuste met antwoorden en oplossingen komen voor de uitdagingen en problemen die je nu nog weerhouden om het leven te leven wat je echt wilt.

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven in je natuurlijke ritme ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
Reactie plaatsen