Droomkracht

1- Wat is droomkracht?

Droomkracht is het vermogen om je een verlangde situatie voor te stellen en dat te ervaren met zo’n krachtige positieve emotie dat lichaam en geest ervan overtuigd zijn dat die toekomst nu al realiteit is en dat deze zich alleen nog hoeft te manifesteren in je leven.

Diep van binnen weten wij namelijk vaak precies wat we willen. Maar door de eisen en sociale controle van de maatschappij, cultuur en relaties raken we vaak verdwaald op onze weg.

Met onze droomkracht zijn wij in staat om in ons persoonlijk onbewuste weer in contact te komen met onze verborgen wijsheid en zo weer te gaan leven vanuit ons natuurlijke ritme. Een flow die ervoor zorgt dat ons leven weer een lucide leven wordt.

Door onze droomkracht zijn we ook in staat om oude herinneringen en beperkte overtuigingen een andere, nieuwe en betere betekenis te geven. En op die manier ons voor te stellen hoe het zijn als we dit vanaf dan op deze manier betekenis zouden blijven geven.

2- Het succes van droomkracht

Om te worden wie je bent, vereist het een nieuw denken dat groter is dan hoe je je nu voelt. Hierdoor kunnen deze nieuwe gedachten nieuwe gevoelens aansturen, die vervolgens die nieuwe gedachten versterken – totdat er een nieuw en positief programma ontstaat dat meer flow in je leven brengt.

Droomkracht combineert drie elementen:

  • Vertrouwen (weten dat het klopt)
  • Vervullen (doel en overgave)
  • Verbinden (herhaling en dankbaarheid).

Hoe meer we vertrouwen, vervulling nastreven en ons hiermee verbinden, des te beter de resultaten die we creëren. Het draait allemaal om in welke mate we echte betekenis aan onze ervaringen kunnen geven. Of die ervaringen nu in het heden, verleden of toekomst plaatsvinden.

Dus als we het idee van beter leven krijgen voorgeschoteld en we kunnen die hoop of gedachte – dat iets buiten ons, iets in ons gaat veranderen – associëren met emotionele verbinding met die ervaring, dan gebruiken we onze droomkracht optimaal voor dat eindresultaat.

3- De cruciale component van droomkracht

Deze emotionele component (intentie) is cruciaal. Droomkracht is niet namelijk alleen maar een intellectueel proces. Veel mensen kunnen verstandelijk wel denken dat het beter gaat, maar als ze het resultaat emotioneel niet kunnen omarmen, komen ze het autonoom zenuwstelsel niet in – wat van vitaal belang is, want dat is de zetel van de onderbewuste neuroprogrammering die nu aan alle touwtjes trekt.

Wanneer je een oprechte emotie voelt, kun je jouw rationele denken en zo je autonoom zenuwstelsel activeren. Dus als je het denkend deel van je brein passeert, zit je in een deel van de hersenen waar een leuker en vrijer leven wordt geregeld, in stand gehouden en uitgevoerd.

Daarbij openen oprechte emoties zoals dankbaarheid, overgave en waardering je hart, en tillen je energie in je lichaam, je enthousiasme naar een nieuw niveau – en weg uit de lagere dierlijke hormonale centra die voornamelijk over stress, angst en overleven gaan.

4- Waarom je droomkracht gebruiken?

Droomkracht wordt vaak gebruikt om jezelf te ontplooien en van binnenuit te veranderen. Te veranderen vanuit wat je echt wilt en wie je werkelijk bent en niet vanuit de wensen van anderen of de maatschappij. Je kunt je droomkracht gebruiken om:

5 - Droomkracht methodes

Er zijn verschillende manieren om met droomkracht je droompotentieel te benutten. Dit zijn enkele van de meest gebruikte methodes

4- Tenslotte

Wij mensen zijn betekenis gevende wezens en door onze droomkracht zijn we in staat om verleden, heden en toekomst nieuwe betekenis te geven.

Droomkracht geeft hoop. In welke situatie je ook zit. Dit maakt het mogelijk, dat we ondanks negatieve ervaringen of trauma’s ons een leven kunnen voorstellen, en ervaren, wat in de toekomst mogelijk is en daarvoor gaan leven. Een leven dat past bij wie we diep van binnen werkelijk zijn…