Page content

Droomkracht

Droomkracht is het vermogen om je een bepaalde situatie voor te stellen in toekomst en dat te voelen met zo’n krachtige positieve emotie dat lichaam en geest ervan overtuigd zijn dat die toekomst al realiteit geworden is en die zich alleen nog hoeft te manifesteren in je leven.

Diep van binnen weten wij namelijk vaak precies wat we willen. Maar door de eisen en sociale controle van de maatschappij, cultuur en relaties raken we vaak verdwaald op onze weg.

Met onze droomkracht zijn wij in staat om in ons persoonlijk onbewuste weer in contact te komen met onze verborgen wijsheid en zo weer te gaan leven vanuit ons natuurlijke ritme. Een flow die van binnen naar buiten stroomt en niet andersom

Want door onze droomkracht zijn we in staat om situaties een andere, nieuwe en betere betekenis te geven. En op die manier ons voor te stellen hoe het zijn als dit realiteit zou zijn

1- Het succes van droomkracht

Om te veranderen vereist het een nieuw denken dat groter is dan hoe je je nu voelt. Hierdoor kunnen deze nieuwe gedachten nieuwe gevoelens aansturen, die vervolgens die nieuwe gedachten versterken – totdat het een nieuw en positief programma wordt dat de flow in je leven versterkt…

Dat is wat echte droomkracht inhoudt: een gedachte tot een werkelijke ervaring maken en het lichaam vervolgens op een nieuwe wijze laten reageren. Droomkracht combineert drie elementen:

  • Vertrouwen (acceptatie en vergeving)
  • Vervullen (doel en geloven)
  • Verbinden (overgave en dankbaarheid).

Hoe meer we vertrouwen, vervulling nastreven en ons hiermee verbinden, des te beter de resultaten die we creëren. Het draait allemaal om in welke mate we echte betekenis aan onze ervaringen kunnen geven. Of die ervaringen nu in het heden, verleden of toekomst plaatsvinden, het gaat erom met welke krachtige intentie we ze met onze droomkracht tot leven roepen.

Dus als we het idee van beter leven krijgen voorgeschoteld en we kunnen die hoop of gedachte – dat iets buiten ons, iets in ons gaat veranderen – associëren met emotionele verbinding met de ervaring, dan gebruiken we onze droomkracht optimaal ten aanzien van dat eindresultaat.

Deze emotionele component (intentie) is cruciaal. Droomkracht is niet alleen maar een intellectueel proces. Veel mensen kunnen verstandelijk wel denken dat het beter gaat, maar als ze het resultaat emotioneel niet kunnen omarmen, komen ze het autonoom zenuwstelsel niet in – wat van vitaal belang is, want dat is de zetel van de onderbewuste neuroprogrammering die nu aan alle touwtjes trekt.

Wanneer je een oprechte emotie voelt, kun je jouw rationele denken, de neocortex – de zetel van je bewuste brein – omzeilen en je autonoom zenuwstelsel activeren. Dus als je het denkend deel van je brein passeert, zit je in een deel van de hersenen waar een leuker en vrijer leven wordt geregeld, in stand gehouden en uitgevoerd.

Daarbij openen oprechte emoties zoals dankbaarheid, overgave en waardering je hart, en tillen je energie in je lichaam, je enthousiasme naar een nieuw niveau – en weg uit de lagere hormonale centra.

2- Waarom je droomkracht gebruiken?

Droomkracht wordt vaak gebruikt om jezelf te ontplooien om zo van binnenuit te veranderen. Te veranderen vanuit wat je echt wilt en wie je werkelijk bent:

3- Droomkracht methodes

Er zijn verschillende manieren om met droomkracht je droompotentieel te benutten. Dit zijn enkele van de meest gebruikte methodes

4- Tenslotte

Wij mensen zijn betekenis gevende wezens en door onze droomkracht zijn we in staat om verleden, heden en toekomst nieuwe betekenis te geven.

Droomkracht geeft hoop. In welke situatie je ook zit. Dit maakt het mogelijk, dat we ondanks negatieve ervaringen of trauma’s ons een leven kunnen voorstellen, en ervaren, wat in de toekomst mogelijk is en daarvoor gaan leven. Een leven dat past bij wie we diep van binnen werkelijk zijn…

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Droomkracht

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.