Lucide dromen: Wat zijn lucide dromen en hoe kun je het leren?

Lucide dromen: Wat zijn lucide dromen en hoe kun je het leren?

Stel je een wereld voor waarin je je grootste angst overwint, in een nanoseconde  naar je favoriete eiland Ibiza reist of volledig vrij door het het universum zweeft. Of een omgeving waar je andere opwindende, ongelooflijke avonturen beleeft.

Of misschien een superdate hebt met een geheime guilty pleasure. Dat kan allemaal. In je lucide dromen.

In dit blog vertel ik je alle ins en outs van deze fantastische innerlijke belevingswereld.  Je leert alles over een lucide droom krijgen en wat je dan allemaal kunt realiseren!

Je leert alles over de voordelen van je lucide dromen controleren. We beantwoorden de meest gestelde vragen over lucide dromen en bespreken tips en technieken die je vandaag kunt toepassen om lucide te worden.

Je gaat alles ontdekken wat je moet weten om met lucide dromen om met lucide dromen te beginnen. Ontwaak want je staat op het punt van een nieuw reis  waarbij het vliegen naar de zon een koud kunstje wordt en beste maatjes worden met de sterren uit je favoriete film een eitje.

In de wereld van lucide dromen worden de natuurwetten op zijn kop gezet en zijn er geen grenzen aan jouw diepste en meest intieme verlangens Je zult het onvoorstelbare meemaken en het onmogelijke overwinnen maar voordat dit zo ver is, duiken we eerst in wat lucide dromen nu precies is.

1- Wat zijn lucide dromen?

De definitie van lucide dromen is eigenlijk vrij eenvoudig:

“Lucide dromen betekent dat jij je bewust bent dat je droomt terwijl je droomt

Het is een hybride staat die zowel facetten van de remslaap bevat zoals slaapverlamming en in een gesloten systeem zitten. En waarin je ook net zo bewust kunt zijn als in je dagelijks leven. Hoe bewust je bent, dat is afhankelijk van de mate van je luciditeit.

Zie het zo: Ben je nu wakker? Weet je dat je wakker bent? Als dat zo is, dan ben je niet lucide. Als je jezelf die vragen in je droom stelt, en je bewustzijn waarneemt dat je niet wakker bent, dan zit je in een lucide droom.

Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook maar het vraagt training om deze vraag bewust te kunnen stellen in je droom. Dat moet je overdag trainen. Want op deze manier activeer jij dezelfde hersengebieden die tijdens je lucide droom ook actief zijn.

2- Kan iedereen lucide dromen?

Ja. Lucide dromen is mogelijk voor iedereen. Het is niet moeilijk maar het vereist doorzettingsvermogen, toewijding en soms geduld.

Het gaat niet over geluk, talent of intelligentie.  Gewoon een kwestie van je hoofd erbij houden en de technieken oefenen tot je lucide droomt. Er is een groot voordeel bij het leren van lucide dromen: Wanneer je de technieken overdag toepast, doe jij actief aan bewustwording en mindfulness. Zo sla jij twee vliegen in één klap.

Lucide dromen wordt ook wel mindfulness als je slaapt genoemd omdat er zoveel overlap is in de hersenverbindingen die gemaakt  worden tijdens lucide dromen en mindfulness.

3- De 7 grote voordelen van lucide dromen

1) Toegang tot je verborgen wijsheid

Stel je een computer voor met miljarden en miljarden bestanden die alles over jouw weten. Om toegang tot die bestanden te krijgen moet je de wachtwoordbeveiliging, je wereldmodel, omzeilen. Deze bestanden zijn je  verborgen wijsheid.

Zoveel van wat je echt vreest en gelooft, bevindt zich achter de poort van deze schatkamer. Gelukkig, als we leren lucide dromen, dan krijgen we toegang tot deze kennis en rijkdom. En kunnen we beginnen met het verwerken, toelaten en weer toepassen in ons dagelijks leven van deze vergeten rijkdommen.

2) Je dromen duiden

Je kunt gemakkelijk verdwalen in de verwarrende symboliek van je droom. Wanneer je een angstdroom krijgt over vallen of een droom over vliegen hebt, dan is het gemakkelijk om die ervaringen letterlijk te interpreteren. Het moet betekenen dat je bang bent om te vallen of dat je wilt vliegen, toch?

Waarschijnlijk niet. De droom is een metafoor.  Een vallende droom gaat meestal over je angst om de controle te verliezen en een vliegende droom gaat over je verlangen om vrij te zijn. Dus, hoe kom je erachter wat deze verwarrende droomsymbolen betekenen?

Door je dromen te duiden. Hiermee vertaal jij jouw, verwarrende en vragen oproepende, droom naar je dagelijks leven.

In een lucide droom kun jij dit direct doen. Gewoon terwijl je slaapt. Jij kan het gesprek aangaan met je droomsymbolen, droomvrienden en droomvijanden. Ze direct vragen wat ze je te vertellen hebben over wat er beter zou kunnen in het leven dat je nu leidt.

3) Overwin je angsten

Een van de grootste voordelen van lucide dromen is het vermogen om een angst of een beperkende overtuiging te overwinnen. Beperkende emoties waar je in je waakleven door geteisterd wordt.

Je persoonlijk onbewuste wil je helpen en speelt deze “angstdrama's” uit in je droom. Als je echter niet bewust  bent in je droom, is het moeilijk om deze angsten te transformeren. En jagen ze je waarschijnlijk alleen maar meer schrik aan.

In je lucide dromen krijg je de kans om die angsten bij de lurven te grijpen en te transformeren. Precies op het moment dat de droom ze aan je vertoont. Veel mensen zijn op deze manier verlost van bijvoorbeeld hun faalangst, een gevoel van depressiviteit of  een stress oorzaak.

4) Nachtmerries verhelpen

Nachtmerries zijn zo angstaanjagend omdat we ons niet bewust zijn dat we dromen als we ze ervaren. Stel je een droom voor waarin je wordt achtervolgd door een seriemoordenaar en vervolgens vast komt te zitten in een huis met die moordenaar. Jij denkt dat het echt gebeurt omdat je kritische denken uit staat als je droomt. En je schrikt wakker.

Je wordt waarschijnlijk wakker worden badend in het zweet. Als je echter in staat was om lucide te zijn en blijven tijdens zo'n ervaring, zou je weten dat het maar een droom is en jij de regie in handen hebt. Soms is alleen al het weten dat je droomt genoeg om de nachtmerrie en zijn herhalingen te stoppen. Hier lees je hoe je met lucide dromen nachtmerries het beste kunt verhelpen…

5) Plezier maken

Lucide dromen gaat niet alleen over diepe, donkere en enge dingen; het is ook super leuk ! Je wildste “dromen” kunnen uitkomen en je kunt ze ervaren met al je zintuigen. Je kunt doen wat je wilt in een lucide droom. Veel mensen bestuderen de lucide droom om hun wildste fantasieën uit te leven, van vliegen tot seks hebben met hun ‘droompartner'.

Het is meeslepender dan een goed boek, een spannende film of zelfs een virtual reality-spel. En in sommige gevallen als het “echte leven”. Jouw lucide droom tart alle natuurkundige wetten en logica en plaatst je midden in de gebeurtenis waar jij alles in 5-D gaat ervaren.

6) Doelgericht dromen

Als je eenmaal leert hoe je een lucide droom kunt creëren, kun je je focus richten op een doel wat je graag wilt realiseren. Zodra je leert om de droomomgeving onder controle te houden, kun je hier gericht aan werken

Bijvoorbeeld:

leer dan lucide dromen. Je kunt bij al deze doelen de droomscenario's zo uitspelen en de beste aanpak uitwerken. Het is geen geheim dat veel grote problemen vaak tijdens je slaap tot een oplossing komen en in je lucide dromen zit je er met je neus bovenop.

En zoals je verderop zult lezen ervaren je hersenen deze oplossingen als realiteit. En is het alleen een kwestie van herhalen en actie in je dagelijks leven om ze werkelijkheid te laten worden.

7) Los een probleem op

Over probleemoplossing gesproken, stel je voor dat je je writer's block overwint tijdens je slaap. Het gebeurt. Mary Shelley, de auteur van de beroemde roman Frankenstein, droomde over het plot van het boek alvorens het te schrijven.

Beroemde golfer Jack Nicklaus verbeterde zijn score toen hij in zijn dromen zag dat hij zijn clubs verkeerd vasthield in. Ontelbare wetenschappelijke ontdekkingen zijn gebeurd tijdens de slaap, inclusief de opstelling van het periodiek systeem der elementen. En er zijn meer opzienbarende voorbeelden

Je brein kan ongelooflijke verbanden leggen terwijl je slaapt. Daar hoef je niet lucide voor te worden. Het voordeel, als je live aanwezig bent in je droom, is dat je niet vergeet , zoals bij “gewone dromen”, dat het ooit gebeurd is. Dus stel je open en ontdek hoe ook jij een lucide dromer wordt.

lucide droom helder dromen

4 – Lucide dromen trainen: De 3 Basisstappen…

Het is te gek om te weten hoe je lucide droomt. Klaar om dat te onderzoeken. Dus laten we beginnen.

We gaan de basisstappen bespreken. Behoefte aan meer kennis? Volg dan de gratis online cursus of lees het gratis boek De Lucide Droom Gids. Na de basisstappen bespreken we wat je kunt verwachten en beantwoorden we enkele veel gestelde vragen waar lucide dromers tegenaan lopen wanneer ze in een lucide droom zitten. Maar eerst de 3 beginstappen:

Stap 1: Onthoud je dromen

Het onthouden van je dromen is van cruciaal belang om te leren hoe je je dromen kunt beheersen. Want als je je dromen nu al niet meer kan herinneren, hoe kan jij daar dan bewust in worden?

Hoe beter jij je dromen herinnert, hoe dichter je bij je eerste lucide droom bent. Mensen, die lucide dromen, vertellen dat ze elke nacht 3-4 dromen kunnen onthouden. Hier 6 tips om je dromen herinneren te optimaliseren:

a) Houd een droomdagboek bij

Houd een notitieboekje bij je bed en noteer je dromen zodra je na een droom of 's ochtends wakker wordt. Of spreek je droom in op je mobiele telefoon. Net zo handig!

Als je veel dromen herinnert, noteer eerst de belangrijkste details en schrijf dan de rest van de droom op.

Het is belangrijk om je droom zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven voordat je rationele denken het weer over neemt en gaat zeuren over dat “het maar een droom is”. Belangrijk omdat de betekenis van je droom vaak in de details zit.

's Morgens schrijf je je droom dan volledig uit in een speciaal daarvoor aangeschaft droomdagboek.

b) Houd een audiodagboek bij over een droom

Sommige mensen vinden dat het schrijven te veel inspanning vraagt en hen uit hun verdere slaap houdt.

Door een voice recorder of smartphone bij je bed te houden, kun je je droom inspreken terwijl je de lichten uit laat, en niet te veel beweegt. Voor de meeste mensen is dit een geweldig alternatief in plaats van het schrijven op een kladblokje.

Schrijf ook deze dromen uit in je droomdagboek.

c) Ontwaak in je REM slaap

Als je geen droom in je hoofd hebt, als je 's morgens wakker wordt, is het mogelijk dat je voor de droomfase van de slaapcyclus wakker bent geworden.

We krijgen het grootste deel van onze dromen in de vroege ochtend en de beste manier om een droom te onthouden is om midden in zo'n REM slaap te ontwaken. In je remslaap heb je de meeste en levendigste dromen

Om dit te doen, stel je je wekker in ongeveer zeven uur nadat je bent gaan slapen. Dan ontwaak jij midden in een remslaap en vergroot jij de kans dat je midden in een droom wakker wordt.

d) Houd een regelmatig slaapschema aan

Je hersens houden ervan om te slapen in reguliere cycli, dus als je je bedtijd elke avond verandert, kun je daar nog een keer over nadenken.

Door elke dag op dezelfde tijd in slaap te vallen en wakker te worden, geef je je hersenen de signalen die het nodig heeft om te weten wanneer het tijd is om een slaapcyclus in te starten.  En dan weet jij precies wanneer je wakker moet worden voor stap c.

e) Laat je alarm willekeurig afgaan in de nacht.

Iedereen is anders, dus als de bovenstaande tips niet werken, moet je gaan experimenteren. Als je hebt geprobeerd je dromen vast te leggen bij het ontwaken maar geen geluk hebt gehad met het opwekken van nieuwe dromen, moet je misschien je persoonlijke slaappatroon vinden.

De meeste mensen dromen elke 90 minuten, maar dit kan van persoon tot persoon variëren. Stel midden in de nacht je alarm in op een paar verschillende tijden.

Stel een alarm in 90 minuten nadat je naar bed bent gegaan en kijk of jij je een droom herinnert wanneer je wakker wordt.

Als dit ook niet werkt, stel dan 's nachts een alarm in op willekeurige tijden. Misschien ontdek je dat je alleen aan je dromen denkt als je om 03.20 uur wakker wordt. Het zou zo maar kunnen. Als dat het geval is, kun je de gewoonte aanleren om op die tijd wakker te worden en zo je dromen vast te leggen.

f) Leef gezond

Bepaalde stoffen zoals alcohol en marihuana kunnen je vermogen om te dromen te herinneren beïnvloeden, net zoals angst en depressie slapeloosheid kunnen veroorzaken.

Als je het zeldzame resultaat ervaart dat geen van de bovenstaande tips voor je werkt, moet je mogelijk een aantal van deze onderliggende  oorzaken aanpakken voordat je verdergaat…

Stap 2: Voer gedurende de dag reality checks uit

Om te weten dat je lucide droomt, moet je je eerst realiseren dat je bewust bent in je droom. Succesvolle lucide dromers voeren overdag realitychecks uit om te bevestigen dat ze inderdaad wakker zijn.

Door die zelfde realiteitscontroles uit te voeren in hun droom, worden zij zich bewust dat ze dromen. Tijdens het dromen een reality check uitvoeren vereist oefening en training.

Dit zijn beproefde manieren om realiteitscontroles uit te voeren en die succesvol zijn geweest voor andere lucide dromers:

a) Lees iets

Tekst en cijfers lijken te veranderen in de droomwereld. In feite wordt gerapporteerd dat tekst die tweemaal wordt gelezen tijdens een lucide droom 75% van de tijd veranderd is de tweede keer dat de letters worden gelezen. Dat aantal loopt op tot 95% wanneer het voor de derde keer opnieuw wordt gelezen.

Dit maakt het lezen van tekst of cijfers een van de meest populaire realitychecks die er is. Herinner jezelf er een paar keer per dag aan om bewust een stukje tekst  te lezen. Stel jezelf dan de vraag: “Droom ik of ben ik wakker?”, dan wacht je even en dan kijk je opnieuw .

Als het hetzelfde is gebleven, kun je tegen jezelf zeggen: “Ik weet nu dat ik wakker ben.”

Ik snap dat je misschien denkt maar er verandert toch niets. Dat weet ik maar dat is niet belangrijk. Het gaat erom dat jij je hersenen traint om deze vraag te stellen zodat , door de overlap in hersenactiviteit, jij dat in je droom ook doet.

b) Tart de natuurkunde

De wetten van de natuurkunde zijn niet van toepassing op de wereld van lucide dromen, dus het testen ervan is een geweldige manier om erachter te komen waar je bent.

Je kunt deze reality checks doen door te proberen je hand door een muur of deur te duwen of van de grond te springen en te zien of je kunt vliegen.

Dit lukt niet als je wakker bent dus als je er nu wel in slaagt, zeg je tegen jezelf: “Yes. Ik droom”

c) Verplaats iets met je geest

Of je nu objecten wilt verplaatsen of iets wilt laten verschijnen of verdwijnen, je kunt het als je droomt.

d) Beperk de technieken

De sleutel tot succesvolle realiteitscontroles is het beperkt houden. Focus je een maand op een bepaalde realitycheck. Het duurt maar een paar seconden en het zal je vermogen tot lucide dromen enorm verbeteren.

e) Doe ze in bed

Veel beginnende lucide dromers hebben een ervaring die bekend staat als vals ontwaken. Wanneer dit gebeurt, denk je dat je wakker bent maar je bent aan  dromen.

Dit kunnen frustrerende ervaringen zijn omdat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen de werkelijkheid en de droomwereld wanneer ze er exact hetzelfde uitzien.

Je lichaam bevindt zich dan ook nog in een slaapverlamming. Je raakt in paniek hierdoor en dat zorgt ervoor dat vals ontwaken zoveel lijkt op nachtmerries

Om dit te voorkomen, doe je een realitycheck voordat je gaat slapen en gelijk wanneer je wakker wordt. Maak er een gewoonte van om het altijd te doen iedere keer wanneer je wakker wordt, dan weet je zeker of je nog droomt of niet als je in een vals ontwaken zit.

Stap 3: Jouw lucide droom

Als je eenmaal de gewoonte hebt gehad om je dromen te herinneren en je realiteitschecks te oefenen, is de kans groot dat het gaat gebeuren: Jekrijgt een lucide droom.

Lukt het leren lucide dromen nog niet? Blijf geduldig of volg de uitgebreide 10 stappen training . Je kunt natuurlijk ook deze meer dan  interessante gids  over lucide dromen en dromen betekenis geven lezen.

lucide droom

5- Hoe echt zijn lucide dromen?

In de echte wereld zijn je zintuiglijke ervaringen (zien, aanraken, proeven, ruiken en voelen) gewoon processen in je brein die worden geactiveerd door een prikkel in je lichaam.

Wanneer je bijvoorbeeld iets aanraakt, zend je lichaam een bericht naar je hersenen. Hier worden dan diverse hersengebieden verbonden en kun je deze aanraking ervaren door het signaal dat je hersenen teruggeven aan je lichaam.

Hetzelfde gebeurt in je lucide dromen. Wat betekent dat je hersenen je dromen ervaren alsof het echt gebeurt. Bij testen in het Max Planck Instituut bleek dat bij de handelingen die een lucide dromer pleegt dezelfde hersengebieden worden geactiveerd als wanneer je wakker bent. En er is nog veel meer onderzoek naar lucide dromen gedaan wat bewijst hoe echt lucide dromen is.

In een lucide droom ben je in staat om een nieuwe realiteit te scheppen die je hersenen als realiteit ervaren.

6 – Sneller lucide dromen

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om lucide dromen eenvoudiger te maken. Houd er rekening mee dat al deze dingen alleen bedoeld zijn om naast de hierboven genoemde stappen en technieken te worden gebruikt.

A- Thee en kruiden

Ten eerste: Als je een medische aandoening hebt of zwanger bent, probeer deze thee of  kruiden dan niet zonder eerst je arts te raadplegen.

Bijwerkingen van kruiden kunnen de werking van medicatie verstoren en sommige medische aandoeningen verergeren. Maak je geen zorgen – je kunt ook leren hoe je een lucide droom krijgt zonder kruiden!

Er zijn veel kruiden en theesoorten op de markt die je helpen een droomstaat te creëren, dromen te intensiveren en een lucide droom waarschijnlijker te maken.

Deze kruiden worden al eeuwenlang door culturen over de hele wereld gebruikt om met geesten te communiceren, voor telekinese, paranormaal werk, om helderziendheid op te wekken of een parallel universum te bezoeken. Deze kruiden zijn legaal en je kunt ze kopen bij je plaatselijke reformwinkel of online.

Kruiden die je  kunt gebruiken zijn: Bijvoet thee, Huperzine-A, Choline, Wilde Asperge Wortel, Calea, Sinicuichi en Silene.

B- Mindfulness

Mindfulness als je slaapt. Dat is lucide dromen voor mij . Mindfulness helpt je om overdag bewuster te worden en helpt je zo om dat 's nachts ook eerder te worden in je droom. Omdat je dezelfde hersengebieden activeert.

Probeer een mindfulness-meditatie van 20 minuten in je dagelijkse routine te implementeren en ervaar hoe het je kansen op een lucide droom vergroot. Dat kan met een van de oefeningen die je hier vindt

C-  Muziek

Er is veel vooruitgang geboekt in de wetenschap die gaat over het gebruik van technologie en geluiden om een lucide droomstaat te veroorzaken. Door onze natuurlijke hersengolven na te bootsen, dit heet een binaural beat, kan geluid bepaalde bewustzijnsstaten beïnvloeden en lucide dromen opwekken.

Als je geïnteresseerd bent om deze techniek te proberen, val dan in slaap terwijl een binaural beats stuk op de achtergrond  speelt. Het internet staat er vol mee.

7- Veel gestelde vragen over lucide dromen

Je weet nu alles wat je moet weten om lucide droom te krijgen. We sluiten dit blog af met de zes meest gestelde vragen over lucide dromen.

1)            Is lucide dromen gevaarlijk?

Lucide dromen is een prachtige persoonlijke groei tool, het middel naar een gezond zelfbeeld en meer zelfacceptatie. Het is volkomen veilig. Het is zelfs een geweldige manier om verafgelegen werelden en ideeën te ervaren zonder psychedelica te gebruiken.

Niemand is ooit vast komen te zitten in een droom of heeft iets gevaarlijks gedaan tijdens lucide dromen wat consequenties heeft gehad voor zijn dagelijkse leven. Je kunt alles doen wat je wilt in je lucide droom en je wordt gewoon wakker in de veilige omgeving van je bed.

Er is echter een groep mensen voor wie lucide dromen niet aan te raden is. Lees daarover in dit uitgebreide artikel.

2)            Ik kan mijn dromen niet herinneren; wat moet ik doen?

Veel aandacht gaat uit naar alle stappen die je moet nemen om je dromen te onthouden. Als je consequent deze stappen probeert en je je dromen nog steeds niet kunt herinneren, dan kun je een slaapstoornis hebben of een medicijn dat je slaapcyclus verstoort.

Zorg ervoor dat je al deze stappen minstens een maand toepast. Lukt dat niet? Focus je dan op het gevoel waarmee je wakker wordt en pas daar de stappen op toe.

3)            Is lucide dromen eng?

Lucide dromen kan in het begin beangstigend zijn vooral als je er niet op voorbereid bent.

Het beste wat je kunt doen als je een angstaanjagende ervaring hebt, is jezelf eraan te herinneren dat het allemaal maar een droom is. Laat het los. denk aan iets vrolijks, wat je blij maakt en je zult ervaren dat de droom mee verandert met jouw gedachten.

Alles in je droomwereld is een constructie van je eigen geest. Dingen die angstaanjagend lijken, zijn slechts je eigen hersenspinsels in een droom. Als je daar aan vasthoudt, dan is het verkennen van de donkere delen van je geest veilig en gaat je helpen wat meer licht op deze delen te schijnen.

4)            Ik heb lucide dromen maar mijn lucide dromen beheersen lukt niet continue. Hoe kan dat?

Je zult nooit in staat zijn je dromen volledig te beheersen. Houd dit in gedachten en blijf het gewoon doen. Het kan enige tijd en geduld kosten om je lucide dromen te controleren en sturen. Zelfs ervaren lucide dromers zijn niet altijd in staat om ze te beheersen.

5)            Word ik door een lucide droom minder uitgerust wakker?

Het is logisch om te denken dat de verhalen, gebeurtenissen in je lucide droom je slaap ontregelen en je moe wakker wordt.  Toch is het tegenovergestelde meestal waar.

De meeste mensen  voelen ze zich verfrist en als nieuw na een lucide droomervaring.

Dit gebeurt omdat in plaats van dat je droom je overkomt en overspoelt met ongecontroleerde gevoelens, gedachtes en emoties jij in een lucide droom de baas bent. Bewust van wat je voelt en denkt en dat kunnen sturen.

Zie het alsof je omkomt in het werk. Je kunt in paniek raken van die stapel en het gevoel hebben dat je er geen enkele invloed op hebt. Of je kijkt naar die berg, werkt lekker door en weet: het komt altijd af. Alles onder controle.

Het is duidelijk welke perceptie jou uitgerust en opgewekt naar huis laat gaan.

7- Tenslotte

Een lucide droom krijgen betekent niet dat je een zevende zintuig of een fenomenale gave bezit. Het is een aangeboren vermogen dat er op ligt te wachten weer geactiveerd te worden.

Een latent talent wat je kunt opwekken en trainen. Want met de juiste training, geduld, doorzettingsvermogen en plezier ontdek ook jij deze helende, fascinerende, uitdagende en kleurrijke realiteit…

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , v0lg de gratis training of kom gezellig dan naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....