Creativiteit

Creativiteit heeft voor iedereen een andere betekenis. Vraag het tien mensen en je krijgt tien verschillende antwoorden. Wat voor de één creatief zijn betekent, heeft voor de ander geen enkele waarde. Creativiteit is dus heel persoonlijk.

Creativiteit, creatief zijn kan je het beste omschrijven als de kunst van het creëren. Het vermogen om van niets iets te maken.

Creatief zijn geeft mensen plezier. Door problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan genieten mensen optimaal van hun creativiteit.

Ook de creativiteit van anderen kan ons blij maken. Denk hoe vrolijk blij of ontroerd je wordt van de beeldende kunst, muziek, kookkunst of zangkunst van de andere creatievelingen. Creatief zijn is een keuze.  Je kiest ervoor om het toe te laten.

1- Creatief zijn is openstellen

Voor mij betekent creativiteit vooral het vinden van een oplossing door jezelf open te stellen voor alles wat het niet is. Door je in je denken niet te laten leiden door wat gangbaar of normaal is, ontdek je nieuwe kansen. Anders denken zorgt ervoor dat je tot nieuwe inzichten komt.

Een nieuw inzicht op een bepaald gebied leidt tot veranderingen en verbeteringen op andere gebieden in je leven.

Creatief zijn moet je voeden. Je moet je zelf dwingen om anders te kijken, nieuwe kennis te vergaren en te durven experimenteren. Je moet uiteindelijk je nieuwe inzichten, op wat voor manier dan ook, vorm geven. Je moet je creativiteit uiten.

Zo zorg jij ervoordat jouw creatieve potentieel wel volledig tot ontwikkeling komt.

2- Creatief zijn = Jezelf zijn

Creatief zijn betekent anders denken, opnieuw leren kijken, een eigen idee vormen en vervolgens doen. Laat zien wat jouw creativiteit wil vertellen. Creëer die fascinerende vorm of ijzersterke boodschap. Maak muziek met een authentiek geluid of een persoonlijke draai die origineel en herkenbaar is.

Maar laat je creativiteit vooral tot uiting komen in je dagelijkse leven. Maak de wereld een beetje mooier. Verwezenlijk ogenschijnlijk simpele ideeën waarvan je je afvraagt waarom het er niet altijd al is geweest.

Een creatief leven leiden door jezelf en uniek te zijn en op te vallen en nog steeds jezelf te blijven. Dat is wat creatief zijn betekent.