Ontdek hoe genieten in je lucide dromen heerlijk en gezond is...

Ontdek hoe genieten in je lucide dromen heerlijk en gezond is...

Lucide dromen. Je kunt het gebruiken om je doelen te realiseren, je levensmissie ontdekken en je grenzen verleggen. Te gek allemaal maar laten we ons niet te veel focussen op deze serieuze doelen. Want we kunnen ook gewoon lekker genieten in onze lucide dromen…

In dromen kan jij je wildste fantasieën uitleven, je diepste verlangens vervullen en intens plezier hebben op een manier die overdag onmogelijk is.

De droomster, die overdag gevangen zit binnen de grenzen van haar eigen denken en fysieke beperkingen, ervaart echte onbegrensde vrijheid in haar dromen.

1- Waarin verschillen dromen daarin van de werkelijkheid?

Je verlangens vervullen in een lucide droom verschilt van het werkelijk beleven alleen op lichamelijk niveau. De sensaties en de prikkels zijn net zo intens en plezierig ondanks dat je nu weet dat het maar een droom is.

In je droom weet je dat echter niet en beleef jij alles alsof het nu echt gebeurt. De schuldige daarvan? Of de geluksbrenger, natuurlijk? Dat zijn je hersenen. Die beleven de producten van je verbeelding als identiek aan het werkelijk ondergaan.

Op het moment dat jij de regie krijgt neemt over en in je dromen, is het vervullen van je wensen en verlangens een natuurlijk ding om te doen.

Geef je over aan de ongekende mogelijkheden in je lucide dromen:

 • Vliegen over en door prachtige natuurgebieden.
 • Het overwinnen van je diepste angst en stress.
 • Onstuimig de liefde bedrijven met die ene misgelopen grote liefde.
 • Nog een keer uit je dak gaan bij een live concert van je favoriete popster.
 • De oorzaak wegnemen van je faalangst op dat wat je zo graag wil bereiken.
 • Uit een vliegtuig springen zonder parachute.
 • De heldin zijn in je eigen mythe.
 • Meer zelfkennis over en een beter inzicht in je lage zelfbeeld.
 • Ervaren hoe het voelt om een keihard nagestreefd doel te verwezenlijken.
 • Werken aan je gebrek aan zelfvertrouwen,

Kom op en dompel je jezelf onder in deze te gekke, plezierige wereld.  Als jij ervan geniet, dan is het goed voor jou. Gewoon lol hebben, uit je dak gaan, genieten. Plezier maken om het plezier maken. Dat is supergezond voor je.

2- Genieten is gezond….

Psychologen en dokters zijn ervan overtuigd dat plezier hebben, genieten een zegen voor je gezondheid is. Leraren, trainers, cursusleiders realiseren zich terdege dat leerlingen lesstof en oefeningen gemakkelijker leren als ze er lol in hebben en de stof uitdagend is.

We genieten van het doen van uitdagende dingen...

We genieten van het doen van uitdagende dingen…

De gezondste mensen lijken diegene te zijn die genieten van wat ze doen. Wat dat ook mag zijn. Het maakt niet uit.  Het lijkt voor anderen alsof zij een soort innerlijke magneet in zich hebben voor de leuke dingen in het leven.

Zonder dat deze anderen beseffen dat deze genieters die magneet zelf gecreëerd hebben.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die opgewekt door het leven gaan ook een betere fysieke gezondheid hebben. Een positieve levenshouding verkleint je kans op:

 • Hoge bloeddruk
 • Hartziekten
 • Kanker
 • Aantasting van je immuunsysteem
 • Overgevoeligheid voor pijntjes en kwaaltjes

3- Tijd om te genieten…

Door te leren lucide dromen open jij je eigen amusementspark dat zijn gelijke niet kent in de fysieke wereld. Wat jij wilt, doe en kun jij in je lucide droom.

Stap in de langste, gevaarlijkste achtbaan ter wereld en maak hem 5 kilometer langer, of 6 of 60. Geniet van die geweldige Amerikaanse komediant terwijl hij thuis voor je optreedt of beleef dat te gekke weekend met je hartsvriendinnen in Milaan. Maar onthoudt: What happend in Milan, stays in Milan…

Wanneer je de tijd neemt om te spelen en lol te hebben in je lucide dromen, kan je leren om een bedreven lucide dromer te worden. Plezier maken en nastreven in je lucide droom is de beste manier om te leren lucide dromen  want je hersenen zijn dol op geluk, plezier en genot.

Als ze ontdekken dat lucide dromen gelijk staat aan een intense genotservaring, dan zullen je hersencellen er alles aan doen om jou en zichzelf dit keer op keer te bezorgen. Als een volleerde dealer die zijn klanten rijkelijk en gratis voorziet van de meest duurzame en ongevaarlijkste drug die er is: Lucide dromen

4- Tenslotte

Even resumeren: Het is te gek, je beleeft de avonturen die je wilt en je hoeft er geen genotsmiddel, met de gebruikelijke kater, voor te gebruiken. Je wordt er niet dikker van, het tast je longen niet aan en je hoeft er alleen maar bij te liggen slapen. Het is zelfs zo dat het ervoor zorgt dat je opgewekter, vrolijker en uitgeruster wakker wordt.

Dus wat weerhoudt jou er nog van om volop te genieten in je lucide dromen. leren lucide dromen in 7 stappen en bezorg jezelf het goedkoopste en beste wat leidt tot een nog gelukkiger leven: Lucide dromen

PS: Klaar om je vol overgave te storten op lucide, helder dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen