Lucide leven: Leven vanuit je natuurlijke ritme en in je persoonlijke flow...

Lucide leven: Leven vanuit je natuurlijke ritme en in je persoonlijke flow...

Het draait om in het leven eigenlijk maar om 1 ding: dat je een leuk leven hebt. Is dat niet zo, dan moet je daar wat aan doen. Of is het zo dat je op bepaalde gebieden in je leven vastzit?  Maak van je leven weer een lucide leven. In je natuurlijke ritme en eigen flow. Hoe je dat doet?

Het draait er dan om je denken en voelen weer helder te maken. Daarvoor moet je naar binnen keren en contact maken met je innerlijke kracht. Dat kan op vele manieren. Zelf heb ik daarvoor mijn eigen methode ontwikkeld die het beste van o.a. leren lucide dromen, Ho’oponopono, meditatieNLPkwantumfysica en het Taoïsme combineert.

Vanuit deze kennis heb ik acht principes ontwikkeld die het fundament vormen van mijn lucide leven en die mij helpen om koers te houden. Vooral op de gebieden waar je beperkte overtuigingen je nu nog vasthouden in je leven. Laten we beginnen met principe Uno.

lucide leven quote ralph waldo emerson helder dromen

1 –    De wereld is zoals jij denkt dat het is…

De werkelijkheid, zoals wij die ervaren, is niets meer dan wat ons wereldmodel ons laten zien. Dit wereldmodel bestaat uit ontelbare programma’s die zijn opgebouwd uit onze ervaringen, overtuigingen, verwachtingen, intenties, emoties en verlangens.

Als je accepteert dat de werkelijkheid alleen maar inhoudt wat jij denkt dat het is, dan weet je ook dat je niet hoeft te accepteren hoe het nu gaat. Dat er voorbij aan jouw huidige denken en voelen een wereld vol nieuwe oplossingen en aangrenzende mogelijkheden ligt.

“Laat dat wat onzichtbaar is zichtbaar worden…” gezegde uit de Ho’oponopono

2- Het leven is een droom

Leef je leven alsof alles een droom is. De kwantumfysica leert ons dat alle materie voor 99,99% bestaat uit niets. Nou niet helemaal niets maar uit potentie. Materie die nog vorm kan worden gegeven. Dus kijk om je heen overdag en beschouw wat je ziet als slechts de 0,01% die er mogelijk is. Doe alsof alles mogelijk. Doe alsof je droomt en handel net zo als  wanneer je de controle over je nachtelijke droom neemt

3 – Alles is 1

Bekend uit de chaostheorie is dat meteorologen het idee verkondigen dat de vleugelslag van een vlinder in Japan een storm kan veroorzaken op de Veluwe. Hoe dat kan? Omdat alles met elkaar verbonden is. Onze hele realiteit wordt gevormd door dezelfde energie en dit energieveld vormt een groot universeel bewustzijn.

Geloven dat er geen grenzen zijn is jezelf belonen met een ongekende vrijheid maar de keerzijde is 100% verantwoordelijkheid voor alles wat er gebeurt in jouw leven en dat van anderen.

Alles, wat jij doet, zal iets anders beïnvloeden. Een verbetering in jou is dus ook een vooruitgang voor de hele schepping. En de persoonlijke groei van je buurvrouw heeft ook effect op jou.

4 – Focus je aandacht, leef vanuit je persoonlijke kracht

Voor dat de kwantumfysica en het kwantummodel dit bewezen, wisten de Wijzen van de Oudheid dit al. Jouw focus  produceert een energetische verbinding met de zaak waar jij op focust. En deze aandacht zal een creatief effect hebben en wat je creëert wordt bepaald door de aard van de gedachten (positief/negatief).

Als energie stroomt naar wat je aandacht geeft, dan geeft gefocuste aandacht kracht aan waar jij je op concentreert.

Wat je aandacht pakt, trekt zo ook je emotionele, mentale en fysieke energie aan. En dat het ook zo is dat zaken, waar je de interesse in verliest, automatisch naar de achtergrond verdwijnen.

Als je leert je te focussen op commando en het vasthoudt, dan heb je een van meest belangrijke en effectieve tools tot je beschikking die je kunt bezitten.

5 –    NU is het moment van handelen

Jouw energie, jouw innerlijke kracht bestaat alleen in het NU. Nu is alles wat we er is. Want je kunt niet in het verleden of in de toekomst handelen, daarom is het zonde om je tijd te verdoen aan spijt over het verleden of je druk te maken om de toekomst.

Omdat NU het enige moment van kracht is, maakt dat ieder moment een kans om je leven te verbeteren. Hoe klein die verbetering ook is. Op ieder moment, dat niet vertroebeld wordt door utopische gedachten aan je verleden of de toekomst, kun jij beginnen met je veranderingsproces.

Geef toe, zowel het verleden als ook de toekomst heeft nu een geen enkele waarde. Je kunt het niet aanraken, proeven, voelen, zien en op reageren.

Maar wat dan met alle ervaringen, positief en negatief, die mij gemaakt hebben wie ik ben en die mijn leven gevormd hebben? En de pijn die ik te verduren heb gehad?

Alles wat je nu hebt zijn alleen maar herinneringen aan die zaken. En je reageert op wat toen was en niet wat nu is. Deze herinneringen bestaan in het NU en je kan je verbinding met ze veranderen – de betekenis die je ze geeft – en daarmee het effect op je leven.

En wat betreft de toekomst: Niemand weet echt – zelf de beste natuurkundige, briljantste helderziende en kundigste meteoroloog niet – wat er komen gaat. Mensen kunnen logisch of intuïtief voorspellingen doen, die soms uitkomen en soms niet, maar niemand weet het echt.

6 – Liefde is alles – Je moet ervan houden…

Ergens van houden zorgt voor effectieve actie. Liefde is namelijk niet alleen een gevoel of gedrag maar het betekent ook een middel tot verandering. Liefde is een spirituele kracht die groeit terwijl angst, oordeel, cynisme en kritiek hebben afneemt.

Een oprecht liefdevol verlangen is de meest effectieve spirituele kracht die de wereld kent. Het doorbreekt de obstakels die je huidige neuroprogrammering nu nog opwerpt. De kracht van liefde maakt alles vloeibaar. Want niets is sterker dan liefde en zo maakt het weg vrij voor een leven vanuit je natuurlijke en duurzame flow

Liefde kan worden uitgedrukt in zegeningen, mantra’s, gebeden, waarderingen en dankbaarheid. Oude negatieve programma’s, die je huidige leven bepalen, worden gevoed door de pijn en het gevoel van controle wat ze geven. Wanneer jij je bewust bent van zo’n programma kan alleen al het zeggen van ” ik hou van jou” tegen dit programma het begin zijn van een grote verandering.

Ergens van houden gaat niet alleen over de passieve staten van geluk, compassie, vriendschap, genade en de positieve grondhouding van onvoorwaardelijke liefde. Houden van gaat ook over de bewuste en actieve staten van vriendelijk zijn, dankbaarheid, verlangen, enthousiasme, passie en opwinding

Actief of passief, liefde zet zaken in beweging, en dat is de essentie van haar kracht. Het is de drijvende kracht die ervoor zorgt dat dingen gebeuren – de zachte energie die weerstand doet smelten en magische dingen laat gebeuren.

Wil jij je levensmissie vervullen, begin dan nu te houden van hoe je leven dan zal zijn. Houd ervan alsof het nu al gerealiseerd is en je bent al verder dan menigeen ooit zal komen….

“Alles wat aandacht krijgt, groeit…”

7 –    Alle kracht is innerlijke kracht

Er is geen kracht buiten ons want geen persoon, wezen, ding of omstandigheden heeft enige macht over ons. Door onze eigen besluiten en overtuigingen kunnen we doen alsof anderen meer macht over ons hebben dan wij zelf maar ook die kracht komt van binnenuit.

Dit geeft rust en ruimte. Je hoeft alleen maar te vertrouwen op jezelf en te omarmen wat erop je wegkomt, wat je al kunt en kent en wat je nog mag leren. De overtuiging dat jouw innerlijke kracht jou leidt, en dat dit genoeg is, beschermt je tegen en behoed je voor de , soms, verstorende en vertroebelende invloed van de mensen en de wereld op je heen.

Een lucide leven begint bij vertrouwen in jezelf, een gezond zelfvertrouwen en krachtige eigenwaarde. Dit betekent dat, wanneer je iets echt wilt, jij weet dat je de persoonlijke kracht bezit om dit te realiseren.

8 – Jouw idee van succes is jouw enige maatstaf

Kun je iemand succesvol noemen die de top heeft bereikt in haar beroep maar daarvoor haar gezondheid heeft verwaarloosd? Kan een man succesvol worden genoemd als hij nadat hij een gezond en gelukkig gezin heeft grootgebracht, depressief en in eenzaamheid achterblijft? Als je de wereld verovert maar je verliest jezelf, ben je dan succesvol?

Er is in een lucide leven maar één vraag die ertoe doet: Werkt het voor mij? Word ik er gelukkig van? Houd ik ervan?  Het staat je vrij om je dromen, denken, doen te veranderen, overtuigen te verbeteren en technieken te bedenken of aan te passen met als doel jouw beoogde resultaat te bereiken.

Toch doe je er wel goed aan dit succes niet alleen meten aan de hand van jouw doel. Houd ook rekening met principe 2, dat alles met elkaar verbonden is.

Dat maakt het ook belangrijk om de consequenties van dit doel niet uit het oog te verliezen. Met andere woorden, we moeten ook de sociale, milieu en menselijke aspecten van een resultaat meenemen om te bepalen of iets een succes voor je of niet.

9 – Tenslotte

Lucide leven is een leefwijze, een filosofie. Het draait om je bewust blijven van hoe je gedachten en voelen je kunnen beperken en weten dat er meer is dan deze begrensde neuroprogrammering die je nu leeft.

Dat er voorbij aan wat jij nu denkt en voelt een wereld vol nieuwe ideeën, inspiratie, aangrenzende mogelijkheden ligt en het enige wat je hoeft te doen om hier toegang tot te krijgen is je leven weer in haar natuurlijke ritme te krijgen…

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en wat jou daarbij kan helpen? Dan vind je deze cursussen en boekjes vast interessant…

Over de schrijver
Reactie plaatsen