Persoonlijk meesterschap

Persoonlijk meesterschap is de staat waar in we ontspannen de uitdagingen in ons leven tegemoet treden. Zodat we in de perfecte flow kunnen blijven. Persoonlijk meesterschap is geen einddoel en heeft geen begin. Het draait erom dat jij elke dag, ieder moment, gericht bent op het laten zien, voelen, ruiken, horen, ervaren van de beste versie van jezelf

Er is maar 1 iemand die bepaalt wat jouw beste versie is. En dat ben jij. Je bent je eigen leraar, bewonderaar en criticus. Sleutelen aan jouw beste versie werkt alleen wanneer jij voor jezelf hebt bepaald waar jij je leven aan wilt wijden. Kies een inspirerend, bijzonder, enthousiasmerend levensdoel.

Laat jouw ervaringen je levensmissie verrijken en bijsturen en niet de mening van je omgeving. Of nog makkelijker, deel het gewoon niet. Vertel waar je mee bezig bent maar zeg niet waar je naar toe wilt. Dan hoef je ook niks uit te leggen en verspil je hier geen nutteloze tijd en energie aan.

Hieronder nog een paar handige tips.

1- Trouw aan jezelf

Om persoonlijk meesterschap te ontwikkelen is het belangrijk je te richten op je sterke kanten en die te ontwikkelen. Belangrijk hierin is te leren om een persoonlijke visie en een helder denken over de huidige werkelijkheid voor ogen te houden. Het leert je om comfortabel te blijven bij de werkelijkheid en zo makkelijker trouw aan jezelf.

Ook tijdens lastige momenten kun je jezelf dan afvragen: Wat is er aan de hand? Hoe sta ik zelf tegenover deze werkelijkheid? Wie kan en wil ik zijn in deze situatie? Wat moet ik veranderen/ aanpassen om mijn levensdoel te realiseren? Dat betekent ook keuzes maken. Het is eigenlijk een soort gesprek met jezelf.

2- Blokkades zijn uitdagingen

Er zijn maar weinig mensen die een groot doel stellen en dit fluitend realiseren. De meeste van ons worden op onze reis geconfronteerd met weerstanden, beperkte overtuigingen, een kortzichtig wereldmodel en onbewuste programma’s, vanuit ons persoonlijk onbewuste. die ons proberen te weerhouden verder te gaan op de ingeslagen weg.

Welke angst, stress of faalangst jou ook frustreert, er is altijd een oplossing. Stop eens met je gevecht tegen de weerstand, accepteer hem of zie haar als een nuttige les op weg naar jouw doel. Ontdek de waarheid over haar oorsprong en groei. Kies ervoor om de tijd te nemen om haar te helen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze gezamenlijke boodschap vanuit je neuroprogrammering te negeren en er om heen te gaan maar ik kan je op een briefje geven dat het dan op de een of andere manier weer opduikt in je leven.

Wat goed helpt is om gevoelens van schuld om te ruilen voor het nemen van verantwoordelijkheid. Schuld is iets uit het verleden in het heden tot leven brengen. En waarom? Een schuldgevoel zorgt ervoor dat jij dit hele probleem liever wegstopt, het met rust laat.

Want wie vindt het nu fijn om zich schuldig te voelen? Het werkt veel beter als jij in plaats van je schuldig voelt je opstaat en volledige verantwoordelijkheid neemt voor hoe het nu is. Zelfs als jij je een slachtoffer van anderen voelt of van de omstandigheden bent.

100% verantwoordelijkheid zet jou in je persoonlijke kracht en is een krachtig hulpmiddel door de weerstand heen in plaats van  elke keer er omheen.

Focus op wat je echt wilt.

Dat doe je met behulp van je talenten, de kwaliteiten die je inzet en een doel waar je blij van wordt. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen, hogere eigenwaarde en helpt je in een natuurlijke flow te komen. Je kent het gevoel wel, dat je voldoende uitdaging ervaart en tegelijkertijd nog een zeker gevoel hebt bij wat je doet. Deze flow ervaring is de grond waarop wel lopen op onze weg van persoonlijk meesterschap.

Tenslotte

Helder denken is een voorwaarde om je persoonlijk meesterschap te voeden, Samen met trouw aan jezelf zijn, blijven focussen op je levensdoel en vooral hoe jij verantwoordelijkheid neemt voor de weerstand waarmee jij geconfronteerd bij het werken aan de beste versie van jezelf...