Spiritualiteit

Spiritualiteit gaat over het geestelijke deel van ons leven. Meestal over zaken en methodes die het fysieke lichaam en het rationele denken overstijgen. Het woord wordt vaak gebruikt  en meestal geassocieerd met religie of bovennatuurlijke krachten.

Bij helder dromen ligt de focus op de persoonlijke innerlijke ervaring. Spiritualiteit die je de weg wijst naar een gelukkiger, vrijer en gezonder leven.

Het heeft vaak een individueel karakter en gaat meestal over het vinden van vrede en rust in je leven. Daarnaast richt het zich vaak op het geven van een diepere betekenis aan je leven.

1- Waarom spiritualiteit?

Het is een proces van bewustwording en meer bewustzijn. Zo schep je een diepere verbinding met de wereld om je heen

Het wordt ook gebruikt als een manier van het verkrijgen van inzicht. Overtuigd raken dat op een bepaalde manier je leven leiden een grotere waarde heeft dan alleen maar wat we elke dag doen.

Soms kan een behoefte aan meer spiritualiteit veroorzaakt worden door een pijnlijk verlies, trauma of droevige gebeurtenis zoals een sterfgeval, het verliezen van je baan of het krijgen van een ernstige ziekte.

Het kan een persoon de betrekkelijkheid van materiële zaken doen in zien en vragen om een hoger doel in zijn of haar leven.

2- Thema's in spiritualiteit.

  • Het idee van een nieuw begin, de start van een nieuw leven.
  • Willen ontdekken wie je werkelijk bent en wat je doel hier op aarde is.
  • Het vinden van meer rust en acceptatie in je huidige leven.
  • Het verlangen om te groeien en je leven interessanter te maken
Er zijn veel verschillende manieren om spiritualiteit te uiten. Hier richten we ons voornamelijk op het vinden van een spirituele invulling van je leven door middel van bewustwording.

Bewuster worden en het vergroten van je bewustzijn door middel van dromen, lucide dromen, droomyoga en mindfulness. En zo de beste versie van jezelf te ontdekken en te leven...