Page content

Verwachtingseffect

Het verwachtingseffect gaat over in welke mate jouw verwachting over iets de uitkomst ervan bepaald. Het wordt ook wel het placebo-effect genoemd.

Bij het testen van medicijnen denkt een gedeelte van de testpersonen het medicijn toegediend te krijgen. In werkelijkheid bevat dit geen enkele werkende stof. De andere groep krijgt het te testen medicijn. Zo kunnen de testers de werkelijke werking onderscheiden van de werking die optreedt omdat de mensen denken dat het werkt.

Einstein zei ook al: “Als je denkt dat je het kunt, dan heb je gelijk en als je denkt dat je het niet kunt, dan heb je ook gelijk.”

1- Het verwachtingseffect en lucide dromen

Bij lucide dromen werkt dat niet anders. De overtuiging, het geloof dat je het kunt, is de eerste stap naar snel en eenvoudig lucide dromen. We kunnen aan onze verwachting werken door aan de volgende drie dingen te werken:

  • Motivatie – Waarom wil jij graag lucide dromen? Wat wil je oplossen? Hoe gaat dit je leven leuker en uitdagender maken?
  • Intentie – Creëer een intentie waar in vastgelegd is dat jij gaat lucide dromen. Voel deze intentie in elk deel van je lichaam.
  • Visualiseren – Sluit je ogen en stel je voor hoe het is om lucide te dromen en hoe te gek dat is.

Daarbij speelt het verwachtingseffect in je lucide dromen nog een grotere rol. Alles wat jij verwacht, heeft een direct gevolg op hoe de lucide droom zich ontwikkelt. Voel jij angst? Dan kom je waarschijnlijk in een angstdroom terecht. Heb jij het naar je zin?

Dan ontwikkelt de droom zich ook op die manier. Dit wetende kun jij bewust het verloop en uitkomst van je droom beïnvloeden. Het is het verwachtingseffect in haar optimale werking.

Tenslotte

Het gaat erom dat jij precies voor je ziet en verwacht wat je wilt. Dan maak jij optimaal gebruik van het verwachtingseffect. Hoe levendiger en groter jij het verlangen maakt, hoe beter jij de kracht van je verwachting benut.

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Verwachtingseffect

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.