Innerlijke kracht: Ontdek hoe jij hier optimaal gebruik van kunt maken...

Innerlijke kracht: Ontdek hoe jij hier optimaal gebruik van kunt maken...

Wanneer jij wil dat je leven weer in haar natuurlijke ritme komt, dan hoef je maar 1 ding tj e doen namelijk het vertrouwen op jouw innerlijke kracht. Wat je ook doet in je leven, succes is voornamelijk afhankelijk van in hoeverre je in staat bent om dit innerlijk vermogen aan te wenden.

Vaak gaat dit vanzelf maar iedereen komt in zijn leven weleens vast te zitten. Dat betekent dat je niet in staat bent om genoeg uit je innerlijke kracht te putten.

Er zijn vele manieren en methodes om betere toegang tot je innerlijke kracht te krijgen. Bijvoorbeeld met Ho’oponopono of lucide dromen. Maar het is goed om wat meer te weten over wat innerlijke kracht precies is…

je innerlijke kracht ontdekken helder dromen ho'oponopono

1- Wat is innerlijke kracht?

Innerlijke kracht is de combinatie van vaardigheden, kwaliteiten, talenten en energie die jij tot je beschikking hebt. Het gaat om het vermogen om je eigen leven in eigen hand te nemen en er 100% verantwoordelijkheid voor te nemen.

Wat voortvloeit uit deze kracht is vermogen. Vermogen stelt jou in staat om te doen wat jij wilt, hier effectief in te zijn en zo je beoogde doelen te realiseren en zo anderen te motiveren jou daarbij te ondersteunen.

Om volledige verantwoordelijkheid voor ons leven te durven nemen, en niet alleen voor het aangename, moeten we in onze kracht staan. Zo kunnen wij deze interne bron laten groeien en inzetten bij het transformeren van onze neuroprogrammering en dit zo te bevrijden van bijvoorbeeld angststress of gevoelens van eenzaamheid

Om daarna met deze bevrijdde energie te werken aan onze bewustwording en persoonlijke groei zodat we ons zelfvertrouwen, zelfbeeld en onze eigenwaarde kunnen versterken.

2- Terug in je natuurlijke flow..

Innerlijke kracht zorgt ervoor dat jouw leven weer in jouw persoonlijke flow komt. Op het moment dat jouw leven meer in dit natuurlijke ritme komt, straal jij rust, geluk en tevredenheid uit. En dat straalt af op de mensen waarmee jij je omringt. Dit noemen we de passieve kant van innerlijke kracht. En dat geldt niet alleen voor mensen.

Een bloem heeft bijvoorbeeld een actieve kracht om te groeien, te bloeien en zich voort te planten. Daarnaast heeft zij ook een passieve kracht die voedsel geeft aan de bijen of plezier biedt aan de mensen.

Onze innerlijke kracht gebruiken voor louter zelfbevrediging is ook heel natuurlijk maar de reikwijdte hiervan is erg laag. Het kost alleen maar energie

Wanneer we anderen betrekken bij het uitdrukken van onze innerlijke kracht door ze te helpen om ook hun invloed te verruimen, dan groeit ook onze innerlijke kracht.

De geschiedenis staat bol van religieuze, politieke, militaire, economische of sociale leiders die dit in de praktijk hebben gebracht. Sommigen bewust en anderen onbewust.

Innerlijke kracht beïnvloedt zo dus niet alleen het individu en haar omgeving. Er vloeien ook sociale, economische en culturele omwentelingen uit voort. Kijk naar Martin Luther King.

Zijn innerlijke kracht en geloof maakte een hele bevolkingsgroep bewust en zette iets in beweging dat onomkeerbaar was. Met als meest opvallende en zichtbare resultaat ,tot nu toe, de verkiezing van Barack Hoessein Obama tot president van de Verenigde Staten.

Ook jij hebt de actieve kracht om iets groots te realiseren en de passieve kracht om daar anderen mee te inspireren. Bij het uitoefenen van deze dit vermogen liggen er echter ook wat gevaren op de loer. Het grootste gevaar: machtsmisbruik

stappen in je innerlijke kracht maslow

3- De 2 valkuilen van innerlijke kracht

Een fout ,die veel gemaakt wordt, is om je innerlijke kracht te gebruiken macht/controlemiddel. Controle is zo’n overschat middel, voornamelijk gevoed door angst, om je invloed te doen groeien want controle vereist namelijk ook de dreiging met – of daadwerkelijke toepassing van – een sanctie om effect te hebben. Daarop ontstaat altijd een tegenreactie die wantrouwen, woede en het verlangen om wraak tot gevolg heeft

Controle levert uiteindelijk niks op maar het kan nog erger, namelijk de inzet van innerlijke kracht, die vernietigt of bewust vecht om te vechten. Zulke nutteloze strijd genereert ongelofelijke stress die maar 1 ding doet; jou uit je persoonlijke kracht halen.

Nergens in de natuur zien we dat innerlijke kracht consistent en doelmatig worden aangewend om ergens tegen te zijn. Behalve bij mensen. Helaas halen sommige mensen niet genoeg voldoening uit hun eigen geloof of politieke voorkeuren maar streven ze er ook naar om andersdenkenden te vernietigen.

“Controle over” en “Strijden tegen” blijken op het einde altijd inefficiënte machtsmiddelen. Houd bij het gebruik van je persoonlijke kracht jezelf altijd voor ogen dat jij je het maar op een manier gebruikt:

4- Het vermogen om

Voed alleen jouw “Vermogen Om”. Dit vermogen is ongelofelijke creatief en vergroot jouw innerlijke kracht.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen bij weerstand die ontstaat bij het vervullen van je plan, idee of misschien wel je levensmissie van je wegduwen, om er met veel kracht tegen in beuken en het te behandelen als een vijand. Dat levert veel stress, frustratie en woede op. En waarschijnlijk wordt het probleem alleen maar groter want alles wat aandacht krijgt groeit.

Behandel je het als een leermoment wat hoort bij het realiseren van je levensdoel, dan omarm je het. Dit is dan het moment dat je kunt gaan experimenteren met nieuwe oplossingen, het veranderen van je strategie en een nieuw plan van aanpak maken.
Stel jezelf de vraag: “Wat mis ik in mijn huidige wereldmodel?”

Door de vriendelijke benadering ontstaat er minder weerstand en dus meer kracht om te groeien en helen.

In de natuur zien we een overvloed aan voorbeelden van bergen, planten en dieren die de weg van de minste weerstand volgen.

Een grassprietje heeft het vermogen om door een laag beton te komen Het zou kunnen denken: Dat beton moet opzij gedrukt worden. Met als gevolg dat het sprietje nooit het zonlicht zal zien. In plaats daarvan richt het zich echter op haar vermogen om het beton te omzeilen.

Het gebruikt het principe dat energie stroomt waar je aandacht naar toe gaat, het focust al zijn aandacht op het reiken naar de zon en het negeert het beton volkomen. Misschien onder de indruk van zo’n intens verlangen, opent het beton haar plooien om het erdoor te laten.

persoonlijke kracht is motivatie

5- Tenslotte

En dat principe is ook van toepassing op ons leven. Dat het zo is, dat het pad van de minste weerstand het pad van succes is. Blijven focussen op wat we willen en niet vechten met wat we niet willen, minder concentreren op wat we haten en bang voor zijn en alleen maar op waar we van houden.

Zo maak je optimaal gebruik van je innerlijke kracht en komt jouw leven weer in haar natuurlijk flow…

Wil jij het vermogen om je innerlijke kracht te vergroten? Doe dan de gratis training leren lucide dromen. Of lees dan De Lucide Droomgids of mijn boekje de Magie van Moderne Ho’oponopono…

Over de schrijver
Reactie plaatsen