Word je eigen coach! Los met lucide dromen je problemen op...

Wat is dat toch dat op het moment dat we vastzitten in ons leven of  denken dat we niet vooruitkomen dat we naar een coach rennen en hopen daar na een paar sessies met een blijvende oplossing de deur uit te stappen  terwijl er een methode bestaat waarmee je zelf effectief aan je persoonlijke ontwikkeling kunt schaven.

Dit is geen gespeeld verontwaardiging. Nee, zeker niet. Ik heb het zelf ook allemaal gedaan en soms heeft het mij echt verder geholpen. Maar toen lucide blijven geen probleem meer was, heb ik mij dikwijls afgevraagd “als ik nu eens eerder had leren lucide dromen

1- Word je eigen coach, word lucide !

Maar ja, dat is een koe in de kont kijken en misschien was ik wel nooit een lucide dromer geworden als ik niet eerst dit pad had bewandeld . Jij hebt geluk want jij leest dit nu en dat betekent dat jij nu kunt besluiten of je lucide dromen ook gaat gebruiken voor je persoonlijke groei.

Veel mensen, waaronder wetenschappers, zijn enthousiast over de potentie van lucide dromen . Er is onomstotelijk bewijs voortgekomen uit onderzoek naar lucide dromen. Het bewijs voor lucide dromen heeft onderzoekers enthousiast gemaakt om lucide dromen te gebruiken voor therapie. Zoals dit onderzoek:

vastzitten in je leven word je eigen coach

2- Een wetenschappelijk onderzoek naar lucide dromen…

In een uitgebreid onderzoek werden 300 lucide dromers gevraagd naar hun ervaringen tijdens deze hybride staat tussen wakker en slaap.

De vragenlijst liet zien dat 30% van de dromers lucide dromen gebruikt om vaardigheden te oefenen, problemen op te lossen of zelfs hun kennis te vergroten. De tijd, die ze in zichzelf investeren gedurende lucide dromen, kan in het dagelijks leven belonend werken omdat tijdens lucide dromen hersengebieden geactiveerd en getraind worden die ook overdag oplichten wanneer onze Locus of control of  Need for cognition geactiveerd worden.

Sportonderzoek laat bijvoorbeeld zien dat het oefenen van een motorische taak tijdens een lucide droom de prestatie verbetert wanneer men wakker is. Leer lucide dromen en train jezelf zo voor een presentatie die je volgende week moet geven, het besturen van een vliegtuig of zelfs gitaarlessen!

Eigenlijk niet zo gek omdat al is gebleken dat het wakker aanwenden van je droomkracht door bewust dagdromen of visualiseren je prestaties naar een hoger level tillen.

3- De Lucide Dromen Nachtmerries Behandeling

Uit dit onderzoek kwam verder naar voren dat de meeste lucide dromers het vooral om het plezier maken ging. Maar er was ook een groep die het gebruikte voor nachtmerries verhelpen.

De lucide dromen nachtmerries behandeling, dus de nachtmerrie oplossen terwijl je slaapt, blijkt uit ander onderzoek de manier te zijn waarmee zelfs terugkerende nachtmerries het beste bestreden kunnen worden.

Deze wetenschappers hebben lucide dromen onderzocht als therapeutische benadering tegen nachtmerries. Nachtmerries zijn een veel voorkomende klacht is bij mensen die last hebben van slapeloosheid. De resultaten overtuigden deze wetenschappers ervan dat deze therapie ook gebruikt kan worden bij angst, depressie , stress of PTSS.

vrijheid word je eigen coach - lucide dromen leren

4 – Hoe werkt dat dan met lucide dromen?

Het is simpel. Op het moment dat je lucide bent, kun jij aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Net alsof je op een stoel zit bij een life-coach. Hoe dat kan?

Wanneer je droomt wordt je wereldmodel inactief.  Dit wereldmodel, dat “doe maar niet“stemmetje in je hoofd, weerhoudt jou er dan dus niet van om dieper je persoonlijk onbewuste en soms zelf je collectief onbewuste in te duiken.

En daar komt nog wat bij. Wanneer je in een lucide droom zit, bevind jij je in een gesloten systeem. Er is geen input van nieuwe zintuiglijke prikkels. Je maakt je droom van al je eerder bewuste en onbewuste ervaringen en herinneringen.

Dus ook de oorzaak van je probleem zwerft ergens in je persoonlijk onbewuste in het rond en aan jou de kans om dit helder te krijgen en te transformeren.Zonder dat je lastig gevallen wordt door  verstorende invloed van je omgeving of vaak zelfs van je coach of therapeut.

5 – Belangrijk: Jouw intentie…

Het enige w wat je moet doen is lucide worden. Hoe je lucide wordt, heb ik uitgelegd in de cursus lucide dromen en in dit blog over leren lucide dromen. Besluit jij om je eigen coach te worden, dan is een gerichte intentie onontbeerlijk. Waarom? Jij bent in controle en de lucide droom vormt zich dan rond deze intentie.

Nu verwerk jij in je intentie dus een probleem of een beperkte overtuiging bijvoorbeeld dat je te weinig zelfvertrouwen hebt of dat je een te laag zelfbeeld of eigenwaarde ervaart. Of je wil afvallen of stoppen met roken.  De droombeelden en droomsymbolen, die dan opduiken, zijn een representatie van dit probleem. En nu is het aan jou om het gesprek met ze aan te gaan.

Je moet het gesprek aangaan met je droom (die niets meer is dan een live update van hoe jij op dit moment in het leven staat) en zo deze droomvrienden of droomvijanden een antwoord ontlokken of afdwingen op je dringende vraag.

In coaching is het ook de coach die ruimte maakt voor jou om je eigen oplossingen te vinden. In je lucide droom creëer jij die ruimte zelf en,  hoe verder jij in dit coaching gesprek komt in en met jezelf en hoe meer lucide jij wordt,  hoe sneller jij ontdekt wat je kunt veranderen.

In het blog over je de betekenis van je lucide dromen heb ik daar een interessant voorbeeld van gegeven…

lucide dromen: word je eigen coach...

6 – Tenslotte

Het enige waar het vaak aan schort om op deze manier de beste versie van jezelf te creëren en je leven weer terug te krijgen in haar natuurlijk flow, is de overtuiging, het vertrouwen, dat dit werkt. Maak daar geen groot ding van. Laat dit je niet weerhouden. Doe het gewoon en je zal stap voor stap ontdekken hoe de synchroniciteit zich in je leven gaat manifesteren en hoe een aarzelende houding steeds meer in een rotsvaste overtuiging transformeert..

PS Wil jij ook gebruik maken van de kracht van je lucide dromen? Lees dan De Lucide Droom Gids, volg de gratis online Cursus Lucide Dromen of kom naar de te gekke Workshop Lucide Dromen

Over de schrijver
Reactie plaatsen