Visualiseren

Visualiseren kun je dromen noemen terwijl je wakker bent. Je creëert beelden over een bepaald onderwerp om zo je hersenen te trainen zich daar op te focussen. Zo vergroot jij de kans dat je dit specifieke doel bereikt.

Door te visualiseren kun je elke gewenste verandering eenvoudiger en sneller realiseren. Visualiseer wat je wilt en maak er een krachtig en levendig beeld van. Laat dit beeld van realisatie je gids zijn in het behalen van je doel. Tegenslag ? Weerstand? Haal dit alles bepalende beeld omhoog en ga door. In je weerstand zit vaak je groeikans.

1- Wat is visualiseren?

Visualiseren is denken in beeld. Beeld is de oertaal van onze hersenen. Alles wat de mens creëert, ontstond eerst in onze verbeelding. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen wat je met je ogen open of met je ogen dicht ziet. Ook maken ze geen onderscheid tussen wat je actief doet of wat je jezelf in gedachten ziet doen.

Topsporters maken hier dankbaar gebruik van. Zij visualiseren permanent de opeenvolging van alle bewegingen die zij moeten maken om optimaal te presteren. En blijven dit herhalen tot de grote dag.

2- Visualiseren in je dagelijks leven

Ook in je dagelijks leven kunnen we gebruik maken van de kracht van visualisatie. Iedereen kan het. Wil jij een vrijer, gelukkiger of gezonder leven? Dan heb je meer kans op succes door je dit leven zo vaak mogelijk vol zintuiglijke passie te visualiseren.

Met zintuiglijke passie bedoelen we dat je je niet alleen een voorstelling, een beeld maakt van hoe je denkt, voelt en handelt in dit te gekke leven maar dat je ook ervaart wat je hoort, ruikt en proeft.

Welke kleuren, smaken, geluiden en geuren er zijn maar vooral hoe het voor je is, voor je voelt om dit vrije, gelukkige en gezonde leven te leiden. Laat de noodzaak en het verlangen naar dit leven er vanaf spatten.

Hoe levendiger, groter en waardevoller jij je de gewenste situatie voorstelt en hoe vaker je dit herhaalt, hoe groter de invloed ervan wordt op je denken, voelen en handelen in het dagelijks leven.

3- Visualiseer je probleem

Soms lopen we steeds tegen de zelfde uitdaging of weerstand aan. We krijgen er de vinger maar niet achter waar dat vandaan komt. Visualiseer dan wat er met je gebeurt wanneer je aan dit probleem denkt, hoe je je dan voelt en wat je doet.

Word je bewust van de beelden die hierbij ontstaan en de gevoelens en gedachtes. Vraag in je visualisatie, door middel van een krachtige intentie, om een oplossing

Visualiseren is vaak een beetje wennen en vaak een kwestie van doorgaan en gewoon doen. want het blijft een krachtige techniek die je leven positief verandert.

arrow_drop_up arrow_drop_down