Hoe jij je luciditeit kunt gebruiken voor een vrijer en creatiever leven...

Hoe jij je luciditeit kunt gebruiken voor een vrijer en creatiever leven...

Zoals eerder al gezegd zijn er twee manieren om de creativiteit van je dromen te gebruiken.  De ene is om een antwoord te zoeken in je luciditeit. Op het moment dat je in een lucide droom zit.

De andere is je droom onthouden. Deze vast te leggen en daarna betekenis te geven. Zo maak jij je verborgen wijsheid helder en ontwikkel jij je creatieve potentieel.

1- Wat is het voordeel van lucide je creativiteit ontwikkelen?

Je creativiteit ontwikkelen in luciditeit biedt belangrijke voordelen. Nadat jij hebt geleerd om regelmatig lucide te dromen, dan kun je een creatieve droom hebben wanneer jij maar wilt. Gewoon door te handelen naar je verlangen om een antwoord te vinden of te creëren in je lucide droom.

De luciditeit geeft je de kracht om vrijuit en bewust te handelen. Je kunt een droom krijgen over je carrière, gezondheid, geldzorgen of relatieproblemen. Of over meer persoonlijke issues zoals een gebrek aan zelfacceptatie, te weinig zelfvertrouwen, een lage eigenwaarde of de behoefte aan meer zelfinzicht en zelfkennis.

Of misschien ben jij op zoek naar het goddelijke doel in je leven, je levensmissie. Je luciditeit helpt je er mee om de verborgen wijsheid helder te krijgen waarmee jij het antwoord kunt geven op deze vragen en verlangens.

Gberuik je luciditeit voor je creativiteit

Luciditeit stelt je in staat om in je dromen te reflecteren op waarom je daar bent: Einstein vragen stellen over natuurkunde, Andalusië verkennen en kijken of je daar wilt leven, in je onbewuste ervaringen zoeken naar verhalen om te schrijven, of vragen om warmer en minder kritisch te zijn naar de mensen om je heen.

2- Een optimaal gebruik van je luciditeit

Stephen Laberge geeft in zijn boek “” The World of Lucid Dreaming” –  het volgende voorbeeld van een kunstenares die haar lucide dromen gebruikt om haar kunststukken tot leven te brengen. Hij vertelt:

"Zij wordt lucide elke keer dat ze in haar dromen haar kunstgalerie betreedt. In haar droomgalerie vindt zij een kunststuk dat ernaar verlangt om het totleven gebracht te worden in haar wakkere wereld.

Zij observeert voorzichtig waar het van gemaakt is, de structuur en de kleur van het stuk. Om zich te verzekeren dat zij haar lucide dromen herinnert en het stuk later kan namaken, fixeert ze haar blik op het kunstobject totdat ze wakker wordt....”

Bijzonder toch om in je luciditeit zo gebruik te maken van je verborgen wijsheid en creativiteit en het mooie is dat wat deze kunstenares doet, jij ook kan.

Realiseer je doelen met je luciditeit

3- Creëer een creatieve inspirerende ruimte vol luciditeit

Houd er wel rekening mee dat je voor het opbouwen van zo’n plek wel in staat moet zijn om je luciditeit te behouden. Dus misschien niet zo geschikt voor beginnende lucide dromers.

  1. Stap 1 is natuurlijk goed genoeg kunnen lucide dromen.
  2. Creëer dan in je lucide droom een inspirerende, fantasierijke en schitterende omgeving met de juiste benodigdheden.  Schep de omgeving en atmosfeer die jou helpt om een “big creator” te zijn.
  3. Voeg mensen toe doe je kunnen helpen experts, meesters, assistenten, leveranciers, consultants, muzen of buitenaardse wezens. Laat ze langs komen wanneer jij ze nodig hebt en maak een wandeling met je grote voorbeeld. Vraag je helpers om jou op weg te helpen met een specifiek probleem of creatieve uitdaging.
  4. Maak een apparaat of hulpmiddel dat in de gewone wereld niet bestaat of (nog) onmogelijk is. Denk aan zoiets als een tijdmachine, een ideeënapparaat, een gedachteschrijver of een soort van magische verf.
  5. Als dit voor je werkt, maak er dan een gewoonte van om elke lucide droom deze geweldige plek  te bezoeken. Dat hoeft niet altijd voor een nieuwe creatie te zijn maar zo geef je hersenen het signaal: “Deze plek is belangrijk voor me”en daar zijn je hersenen gek op. Op leuke dingen.
  6. Want hoe meer problemen je hier oplost, te gekke creaties je hier maakt, hoe meer inspiratie je vindt, hoe meer kracht en aantrekkingskracht je creatieve ruimte heeft. Dat maakt je creatieve ruimte een enorm krachtig droomsignaal. Voor je gaat slapen hoef je niet eens meer te zeggen “ik wil lucide dromen”.  “Ik wil naar mijn creatieve ruimte” zal genoeg zijn om voldoende luciditeit op te wekken.

4- Tenslotte

Maak van je creatieve ruimte een doorlopend project. Iedere keer wanneer jij je ruimte bezoekt maak je deze plek mooier, inspirerende en creatiever.

De ene keer door er een geweldige creatie te laten ontstaan, de andere keer door je ruimte te verbouwen, verfraaien of verbeteren. Of om gewoon te genieten van deze fantastische plek…

PS: Nog meer te weten komen over lucide, helder dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids, Volg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen