Inspiratie

Inspiratie. Er zijn weinig woorden omgeven met zoveel magie. Het stamt af van het Latijnse woord Spiritus wat geest betekent. Je kunt inspiratie dus lezen als “in de geest zijn”. We krijgen inspiratie als we ons openstellen voor de wereld om ons heen, verder gaan, voelen en denken als ons huidige wereldmodel.

Als je geïnspireerd bent, dan leef je in een flow. Alles stroomt, niets blijft en dat vindt je prima.  Op momenten dat je je aandacht op de toekomst richt, hoop je dat dit een positief gevoel geeft. Inspiratie zorgt ervoor dat je in beweging wil komen, dat je vooruit wil gaan en bereid bent om bepaalde offers te maken, zaken los te laten

Ware inspiratie

Ware inspiratie komt van binnenuit en is het gevolg van luisteren naar je innerlijke zelf. Het zijn je diepste verlangens die tegen je spreken of je beelden laten zien die zo’n impact op je hebben dat je er niet niets mee kan doen. Je ontdekt welke ideeën, gedachten, gevoelens en emoties je in de weg zitten en welke je een stap vooruithelpen.

Inspiratie staat voor het nemen van 100% verantwoordelijkheid in je leven en dat er maar 1 iemand jouw geluk in handen heeft: jijzelf. Inspiratie dwingt je tot zelfkennis en zelfinzicht te komen om te bepalen wat nog wel voor je werkt en wat niet meer. Doordat je geïnspireerd bent, een innerlijke kracht voelt bloeien, ben je in staat om zo kritisch maar ook liefdevol naar je eigen zelfbeeld en eigenwaarde te kijken….

Voor welke uitdaging je ook staat, inspiratie zorgt voor de redenen waarom je iets echt graag wilt. Het zorgt voor positieve gedachten met versterkende emoties. Het doet je verlangen om van betekenis te zijn.

Inspiratie opdoen

Inspirerende mensen, verhalen, gebeurtenissen stimuleren je persoonlijk verlangen naar transformatie. Je gaat meer denken in mogelijkheden. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Inspiratie zorgt ervoor dat je van binnenuit gaat handelen. En dat je ernaar streeft om jezelf te verbeteren, te groeien. Iedere kleine stap vooruit is een blijvende stap vooruit. Resultaten zijn slechts een kwestie van tijd als je vanuit geïnspireerd blijft handelen en blijft groeien.