Droomplan

Een droomplan is een plan waarin lucide dromers beschrijven wanneer en waarover ze willen lucide dromen. Een droomplan schrijf je om je lichaam en geest te programmeren richting de doelen die je wilt realiseren in je lucide dromen. Je kunt het droomplan zien als een soort super intentie.

1- Wat staat er in je droomplan?

In een droomplan omschrijf je als eerste wat je wilt bereiken. Stel dat jij weinig zelfvertrouwen hebt, dan schrijf jij in je plan over de innerlijke noodzaak en het verlangen om minder aan jezelf te twijfelen. Tot in het kleinste deel van je lichaam moet je dit voelen. Om daarmee alle twijfel uit je geest te bannen.

Vervolgens maak je hier een intentie van. Dan schrijf je de datum van de nacht op waarin je hier mee wilt beginnen en ook wanneer het klaar is. Je snapt dat dit zich niet altijd laat sturen maar door een einddatum vast te stellen, geef jij je hersenen het signaal dat er maar beperkte tijd is.

Met je actieve doelomschrijving en intentie heb jij je hersenen al het signaal gegeven dat meer zelfvertrouwen belangrijk is.

Nu pak jij het volgende onderwerp en doe je hetzelfde. Het is daarbij ook belangrijk dat jij je aan dit droomplan houdt. Ook als je je doel nog niet gerealiseerd hebt. Pak dit onderwerp weer op in een later droomplan. Houd je aan je plan en maak elke week een nieuw plan.

2- Voorbeeld van een droomplan

Doel: meer zelfvertrouwen

Omschrijving: Ik wil lucide dromen om helder te krijgen waarom ik soms zo weinig zelfvertrouwen, tekort aan eigenwaarde en een laag zelfbeeld heb. Ik moet in contact komen met dat deel van mijzelf dat mij vertelt op welke manier ik mijn zelfvertrouwen kan versterken.

Intentie: Ik droom vannacht lucide en krijg meer zelfvertrouwen. Maak je intentie altijd positief, dus wat je wilt en niet wat je niet wilt en maak deze intentie niet te lang. Dan kan je hem ook eenvoudiger onthouden en herinneren als je in een lucide droom zit.

Eerste lucide nacht - nacht van negen november op tien november.

Tijdsduur - 9 november - 16 november

Soms heb je gelijk beet. De eerste nacht. De verleiding om dan met je volgende doel door te gaan is groot. Dat kan ook maar ik adviseer je om je gewoon te houden aan je droomplan. Herhaal de volgende nachten je doel. Pas je intentie aan en vraag hoe je je gekozen doel nog meer kan versterken.

3- Tenslotte

Sommige dromers worden makkelijk lucide maar de meeste dromers hebben daar wat extra hulp bij nodig. Daarvoor biedt Helder Dromen je de volgende mogelijkheden: