Dieren in dromen

Het zien van dieren in je droom wijst op je oerinstincten, behoeften en verlangens die in je wakkere leven onderdrukt worden door je wereldmodel.

Dierlijke droomsymbolen tonen specifieke kenmerken die je helpen bij het ontdekken van wat je persoonlijk onbewuste aan verborgen wijsheid probeert te onthullen. Ontdek hier de betekenis van je dierlijke droomsymbolen

Dromen van Dieren: De universele betekenis....

Dieren in je droom vertegenwoordigen je eigen fysieke kenmerken, primitieve verlangens en seksuele aard. Altijd in relatie tot de kwaliteiten van het specifieke dier. Dieren symboliseren meestal de ongetemde en onbeschaafde aspecten van jezelf.

Dus dromen dat je met een dier vecht, betekent een verborgen deel van jezelf dat je probeert af te wijzen en terug te duwen naar je persoonlijk onbewuste.

Zoek de betekenis van het specifieke dier op en je combineer dat met jouw situatie en gevoelens. Zo bepaal jij je persoonlijke droomuitleg.

Dromen over dieren die worden mishandeld, geeft aan dat je eigen oer verlangens worden onderdrukt. Je bent niet in staat om een belangrijk deel van wie je bent volledig uit te drukken. Als alternatief vertegenwoordigt de droom je hulpeloosheid in een situatie.

Dieren die kunnen praten in je dromen, staat voor superieure kennis. De boodschap is vaak een vorm van wijsheid. Als alternatief geeft een pratend dier je potentieel aan om alles te zijn wat je kunt zijn.

Een droom waarin je het leven van een dier redt, suggereert dat je met succes bepaalde emoties en kenmerken die door het dier worden vertegenwoordigd, erkent. De droom kan ook voortkomen uit gevoelens van ontoereikendheid of overweldigd zijn.

Als je een dier vrijlaat, duidt dit op  bevrijding van je eigen oer verlangens en dat de tijd is gekomen om deze energie vrij baan te geven

Als je proefdieren in je droom ziet, suggereert dit dat een aspect van jezelf wordt onderdrukt. Je hebt het gevoel dat je niet in staat bent om je verlangens en emoties volledig te uiten. Als alternatief suggereert het dat je moet experimenteren met de angst, faalangst en beperkte overtuigingen die wereldmodel ervan weerhouden te functioneren als een  kwantummodel.

Nu komen we bij de meeste voorkomende dierlijke droomsymbolen. Laat hun betekenis je op weg helpen bij je dromen verklaren maar onthoud dat je het altijd moet relateren aan jouw persoonlijke situatie. En je ervaringen  en de daaruit voortvloeiende gevoelens over dit dier...

De meest voorkomende dieren in dromen

Aal

Als je een aal in je droom ziet, geeft dit aan dat je problemen hebt met je focus. Het betekent ook dat je problemen hebt om dingen vol te houden.

Beschouw de uitdrukking "glad als een aal" om iemand aan te duiden die aan verantwoordelijkheid of schuld ontsnapt. Als alternatief kan de paling een fallussymbool zijn en dus een erotische betekenis hebben.

Adder

Een adder in je droom zien symboliseert ongeluk, verlies van eer en respect en vijandigheid onder vrienden en geliefden.

Antilope

Als je een antilope in je droom ziet, suggereert dit dat je hoge ambities alleen zullen worden bereikt door veel energie te verbruiken. Door jouw focus zul je veel succes ervaren. Als alternatief kan de droom je vertellen om te vluchten of je terug te trekken uit een situatie.

Een antilope ter aarde zien storten in je droom, betekent dat je schuldig bent aan een verbroken liefdesaffaire.

Aap

Een aap in je droom symboliseert bedrog, inzicht en intuïtie. De mensen om je heen werken om hun eigen belang te bevorderen. Als alternatief duiden apen op een onvolwassen houding, een speels karakter en de ondeugende kant van je persoonlijkheid.

Als je een aap aan een boom ziet hangen of slingeren, suggereert dit dat je last hebt van een probleem.

Dromen dat je wordt aangevallen door een aap duidt op een conflict tussen je serieuze en speelse kant. Misschien stel je te veel uit. Als alternatief kan de droom betekenen dat je worstelt met het onder controle houden van je dierlijke verlangens.

Dromen dat je een aap voedt, betekent verraad door iemand van wie je dacht dat hij of zij om je interesses gaf.

Denk ook eens aan de betekenis van de Drie Mystieke Apen die hun ogen, oren en mond bedekken om te betekenen dat ze geen kwaad zien, geen kwaad horen en geen kwaadspreken.

Baviaan

Als je een baviaan in je droom suggereert dit dat je expressiever moet zijn in je gevoelens. Je moet directer zijn in het vertellen van anderen hoe je je voelt. Aan de andere kant zou het kunnen zijn dat je jezelf op een ongepaste manier uitdrukt.

Vooral dromen van een witte baviaan betekent dat je volledig verstoken bent van oprechte emoties.

Beer

Een beer in je droom zien staat voor onafhankelijkheid, innerlijke kracht, dood en vernieuwing en/of wederopstanding. Beren staan symbool voor de levenscyclus. Je kunt ook een periode van introspectie en rationeel denken doormaken.

 In het bijzonder, als je een beer in het huis van je grootmoeder ziet, betekent dit dat je grootmoeder een dominante figuur in je leven is of was.

Dromen dat je wordt achtervolgd of aangevallen door een beer, duidt op woede en ongecontroleerde agressie. Je voelt je gevangen. Misschien bevind je je in een bedreigende situatie, sta je voor een overweldigend obstakel of zit je in een dominante en bezittelijke relatie.

Een ijsbeer in je droom zien, betekent opnieuw ontwaken.

Bever

Een bever in je droom symboliseert energie, ambitie en productiviteit. Het is tijd om je ideeën in daden om te zetten. Hard werken is nodig om je eigen doelen te bereiken en je leven weer terug te krijgen in haar natuurlijke flow.

Buffels

Een buffel in je droom zien symboliseert overleving, persoonlijke kracht en macht. De droom kan ook waarschuwen dat je afwijkt van je levensmissie en doelen. Als alternatief vertegenwoordigt de droom je erfgoed en je wortels.

In het bijzonder, als je een witte buffel in je droom ziet, betekent dit dat je verlangens of wensen zullen worden vervuld.

Een gewonde of gedode buffel zien, waarschuwt je dat je goed moet nadenken over nieuwe ondernemingen en projecten die je onderneemt.

Een kudde buffels in je droom zien, betekent rust en overvloed.

Chinchilla

Als je een chinchilla in je droom ziet, geeft dit aan dat je je emotioneel tevreden of tevreden voelt. Het staat ook symbool voor warmte. Als alternatief suggereert dromen over een chinchilla dat je veel aandacht nodig hebt.

Omdat chinchilla's gewild zijn vanwege hun ultrazachte vacht, kan de droom ook uw standpunt over de bontindustrie weerspiegelen.

Coyote

Een coyote in je droom duidt op bedrog en zwakte.

Dromen dat je wordt aangevallen door coyotes, geeft aan dat je worstelt met je eigen ego en egoïstische behoeften.

Das

Een das in je droom betekent je volharding, discipline en uiteindelijke overwinning op je tegenstanders.

Dinosaurus

Een dinosaurus in je droom zien symboliseert een verouderde houding. Het kan zijn dat jij je oude manieren van denken en gewoonten moet opgeven.

Dromen dat je wordt achtervolgd door een dinosaurus, geeft aan dat je bang bent niet langer nodig of nuttig te zijn. Als alternatief kan achtervolgd worden door een dinosaurus oude problemen weerspiegelen die steeds terugkomen in je huidige leven.

Dolfijnen

Een dolfijn in je droom zien symboliseert spiritualiteit, intelligentie, mentale eigenschappen en emotioneel zelfvertrouwen. De droom is meestal een inspirerende droom, die je aanmoedigt om je geest naar zijn vermogen te gebruiken en vooruit te gaan in het leven.

Als alternatief suggereert het dat er een verbinding tot stand is gebracht tussen je bewustzijn en je persoonlijke onbewuste. Dolfijnen vertegenwoordigen je bereidheid en vermogen om je emoties te verkennen en er doorheen te navigeren.

Dromen dat je op een dolfijn rijdt, vertegenwoordigt je optimisme en sociaal altruïsme.

Dromen dat een dolfijn sterft, duidt op een gevoel van wanhoop. Je voelt je niet verbonden.

Draak

Een draak in je droom betekent dat je je laat meeslepen door je passie. Dit soort gedrag kan je in de handen van vijanden leiden. Je moet wat zelfbeheersing oefenen.

In de oosterse culturen worden draken gezien als spirituele wezens die geluk en fortuin symboliseren.

Dromen dat je een draak bent en vuurspuwt, suggereert dat je je woede gebruikt om je zin te krijgen.

Dromedaris

Een dromedaris in je droom betekent onverwachte winst en eer. Je bent een gevend persoon en altijd klaar om een helpende hand te bieden.

Eekhoorn

Als je een eekhoorn in je droom ziet, suggereert dit dat je aan het hamsteren bent. Je houdt te veel vast en moet leren loslaten. Aan de andere kant kan een eekhoorn ook betekenen dat je je tijd en energie moet reserveren.

Als alternatief geeft een eekhoorn aan dat je lege en vruchteloze inspanningen nastreeft. Het is tijd om deze doodlopende relatie of onrendabele projecten op te geven.

Dromen dat je een eekhoorn voedt, geeft aan dat voldoening zal komen door hard werken, ijver en voorzichtigheid.

Een witte eekhoorn in je droom zien symboliseert doorzettingsvermogen.

Eenhoorn

Een eenhoorn in je droom symboliseert hoge idealen, hoop en inzicht in een huidige situatie. Het symboliseert ook kracht, zachtheid en zuiverheid. Als alternatief kan het je eenzijdige opvattingen vertegenwoordigen.

Eland

Een eland in je droom staat voor een lang leven en een lang leven. Het kan verwijzen naar de ouderen om je heen. Als alternatief geeft een eland aan dat je zowel krachtig als zachtaardig kunt zijn. Je oefent je kracht alleen uit als het nodig is.

Ezel

Een ezel in je droom gaat over een gebrek aan begrip. Het suggereert ook dat je veel ergernissen zult tegenkomen. De droom kan een metafoor zijn voor iemand die een ezel is.

Als je een ezel in je droom een zware last ziet dragen, betekent dit dat je na veel geduld en hard werken zult slagen in je professionele en persoonlijke leven.

Dromen dat je eraf valt of van een ezel wordt gegooid, betekent scheiding en disharmonie in liefde.

Dromen dat je door een ezel wordt geschopt, suggereert dat je bang bent om op een illegale activiteit te worden betrapt. Er hangt een wolk van achterdocht over je heen.

Dromen dat je een ezel aan een halster leidt, betekent je leiderschapskwaliteiten. Je hebt de gave om mensen te overtuigen om de dingen op jouw manier te zien.

Fret

Een fret in je droom symboliseert wantrouwen en achterdocht richting anderen. Als de fret in je droom wit is, benadrukt of versterkt hij enkele vertrouwensproblemen in je wakkere leven.

Geit

Een geit in je droom vertegenwoordigt je gebrek aan oordeel en je goedgelovigheid. Als alternatief zijn geiten symbolisch voor seksualiteit, seksueel verlangen en ontucht. Denk ook aan de associaties met de geit zoals in "zondebok". Heb je het gevoel dat je de schuld krijgt van de daad van iemand anders?

Dromen dat een bok je stoot, waarschuwt voor bedrog, achterbaksheid en leugens.

Een geitje in je droom gaat over een kleine beoordelingsfout

Een geitje in een weiland betekent dat te veel van je tijd wordt besteed aan plezier en dat je zakelijke of educatieve bezigheden er uiteindelijk onder zullen lijden.

Giraf

Een giraf in je droom suggereert dat je rekening moet houden met het algemene beeld. Neem een bredere kijk op je leven en waar het naartoe gaat. De droom kan dienen om aan te geven hoe je "je nek uitsteekt" voor iemand.

Dromen dat je op een giraf rijdt, vertegenwoordigt je verlangen om boven de menigte uit te steken. Je wilt aandacht, maar krijgt die niet.

Dromen dat een giraf rent, houdt in dat je de waarheid vermijdt. Het suggereert ook dat je iets hebt gezien dat je niet had moeten zien.

Gordeldier

Een gordeldier in je droom vertegenwoordigt je behoefte om bepaalde grenzen vast te stellen. Misschien bouw je muren op tussen jou en degenen die je beter willen leren kennen.

Als alternatief geeft het je ondergeschikte gedrag aan. Je moet assertiever zijn en anderen niet over je heen laten lopen.

Gorilla

Een gorilla in je droom suggereert dit dat je misschien "over the top" bent in je gedrag. Misschien compenseer je de stijfheid in je wakkere leven. Als alternatief symboliseert de gorilla je primitieve impulsen, wilde natuur en onderdrukte seksuele energie.

Goudvis

Een goudvis in je droom betekent rijkdom, succes en aangename avonturen. Als alternatief vertegenwoordigt goudvis een belangrijke emotionele kwestie of waardevol inzicht.

Haai

Een haai in je dromen duidt dit op gevoelens van woede, vijandigheid en felheid. Je maakt een lange en moeilijke emotionele periode door en kan een emotionele bedreiging vormen voor jezelf of voor anderen.

Misschien worstel je met je individualiteit en onafhankelijkheid, vooral in een bepaald aspect van je relatie.

Als alternatief vertegenwoordigt een haai een persoon in je leven die hebzuchtig en gewetenloos is. Deze persoon gaat na wat hij of zij wil, zonder rekening te houden met het welzijn en de gevoeligheid van anderen.

 De haai kan ook een aspect van je eigen persoonlijkheid zijn met deze eigenschappen.

Haas

Een haas in je dromen staat voor snelheid, transformatie of zelfopoffering. Wat geef je op of offer je op in je wakkere leven? De haas kan ook je onbezonnen gedrag of slimheid symboliseren.

Hagedis

Een hagedis in je droom betekent je oerinstincten en reacties op seks, eten, enz. en je angsten voor deze gevoelens. De hagedis kan ook representatief zijn voor een persoon die jij als koelbloedig, angstig of dikhuidig beschouwt.

Positiever is dat de hagedis ook symbool staat voor opkomende creativiteit, vernieuwing en revitalisering. Het kan erop wijzen dat je goed geaard bent.

Hengst

Een hengst in je droom symboliseert kracht, mannelijkheid, moed en onafhankelijkheid. Als je de hengst berijdt, betekent dit dat je deze deugden hebt bereikt of gaat realiseren

Hert

Een hert in je droom symboliseert gratie, mededogen, zachtheid, zachtmoedigheid en natuurlijke schoonheid. Het heeft vrouwelijke eigenschappen en kan wijzen op het vrouwelijke aspect in jezelf. Het staat ook voor onafhankelijkheid, alertheid en mannelijkheid.

Als alternatief staat de droom voor kwetsbaarheid en naïviteit, Als gevolg hiervan kunnen anderen misbruik maken van je goedgelovigheid.

Als het hert zwart is, betekent dit dat je de vrouwelijke eigenschappen in jou niet erkent of afwijst. Je bent misschien niet in harmonie met je vrouwelijke kant.

Een reekalf in je droom zien symboliseert echte vrienden en trouw in de liefde.

Hond

Een hond in je droom symboliseert intuïtie, loyaliteit, vrijgevigheid, bescherming en trouw. De droom suggereert dat je sterke waarden en goede bedoelingen je in staat zullen stellen vooruit te gaan in de wereld en je succes te brengen. De droomhond kan ook iemand in je leven vertegenwoordigen die deze kwaliteiten vertoont.

Als alternatief duidt het zien van een hond in je droom op een vaardigheid die je misschien hebt genegeerd of vergeten.

Als de hond gemeen is en/of gromt, duidt dit op een innerlijk conflict in jezelf. Het kan ook duiden op verraad en onbetrouwbaarheid.

Als de hond dood is of stervende is, betekent dit het verlies van een goede vriend of een verslechtering van je instinct.

Dromen dat een hond je in je been bijt, suggereert dat je niet meer in staat bent om aspecten van je leven in evenwicht te brengen. Misschien aarzel je bij het benaderen van een nieuwe situatie of heb je geen zin om verder te gaan met je doelen. Als alternatief symboliseert het ontrouw.

Een vrolijk blaffende hond in je droom  symboliseert plezier en sociale activiteit. Je wordt geaccepteerd in een of andere kring.

Als de hond woest blaft, vertegenwoordigt dit je gewoonte om eisen te stellen aan mensen en situaties om je heen te beheersen. Als alternatief kan het ook duiden op onvriendelijke metgezellen.

Als je in je droom een hond achter zijn staart aan ziet jagen of in cirkels rondrent, betekent dit dat je een situatie niet op een effectieve manier aanpakt.

Als je droomt dat je een hond koopt, duidt dit op je neiging om je vrienden te kopen of complimenten en gunsten te kopen. Als alternatief suggereert het dat je gezelschap moet vinden.

Als je wordt begeleid door een hond, dan suggereert dit dat je moeite hebt om uit een situatie of probleem te navigeren.

Als je droomt dat je je hond weggeeft of wegstuurt, duidt dit erop dat de beslissingen en keuzes die je nu maakt,  kunnen worden geïnterpreteerd als ontrouw. Je moet doen wat goed voor je is en je geen zorgen maken over wat anderen van de beslissing vinden.

Als je droomt dat je je hond aankleedt, betekent dit je pogingen om je eigen karakterfouten en gewoonten te verdoezelen.

Een zwartgekleurde hond in je droom symboliseert de schaduwkant van een vriend. De donkere kant van iemand die dicht bij je staat wordt onthuld en je krijgt inzicht in hun ware bedoelingen.

Dromen dat je op een hond stapt, houdt in dat je bepaalde vriendschappen of relaties als vanzelfsprekend beschouwt.

Dromen dat een hond een slang eet, houdt in dat een goede vriend probeert te voorkomen dat je een slechte beslissing neemt.

Dromen dat honden worden geslacht of ingewanden worden verwijderd, betekent een bitter einde aan een vriendschap. Het duidt op verraad en/of misplaatst vertrouwen.

Een hond met twee hoofden in je droom zien, betekent dat je hyper waakzaam bent over je omgeving. Aan de andere kant kan de droom ook betekenen dat je je meer bewust moet zijn van wat er om je heen is.

Als je een gekke hond in je droom ziet, suggereert dit dat je verbaal wordt aangevallen door degenen waarvan je dacht dat het je vrienden waren.

Dromen dat je een gekke hond doodt, geeft aan dat je de negatieve meningen van anderen zult negeren.

Een puppy in je droom symboliseert je speelsheid en zorgeloze karakter. Het verwijst ook naar een bloeiende vriendschap.

Als je voor een puppy zorgt, betekent dit dat je betrouwbaar  bent. Anderen kunnen op je rekenen, vooral in moeilijke tijden.

Een nest pasgeboren puppy's in je droom  is een indicatie van de hoeveelheid tijd dat een idee nodig heeft gehad om te ontwikkelen of zal nemen om zich te ontwikkelen. Kijk naar het aantal puppy's om die geschatte hoeveelheid in te schatten..

Hyena

Een hyena in je droom duidt op hebzucht of onreinheid. Het suggereert ook dat je overweldigd wordt door verantwoordelijkheden. Je hebt het gevoel dat iemand te veel op je vertrouwt.

Als alternatief vertegenwoordigt een hyena iemand in je wakkere leven die gevoel voor humor heeft of iemand die je uitlacht

Inktvis

Als je een inktvis in je droom ziet, suggereert dit dat je je onbewust bedreigd voelt. Je oordeel kan ook vertroebeld zijn. Misschien zie je de dingen op dit moment niet al te duidelijk. Als alternatief symboliseert een inktvis hebzucht. Je gaat voor wat je wilt, zonder rekening te houden met anderen.

Dromen dat je inktvis eet, geeft aan dat je je onzeker voelt en je zorgen maakt over hoe anderen je zien. Misschien vindt je het gemakkelijker om jezelf te isoleren in plaats van het oordeel van anderen te riskeren.

Jakhals

Een jakhals in je droom  verwijst naar manipulatie. Je hebt de neiging om je te voeden met anderen.

Jaguar

Een jaguar in je droom  staat voor snelheid, behendigheid en kracht.

Kalf

Een kalf in je droom  symboliseert onvolwassenheid en onervarenheid. Je moet bepaalde kwaliteiten ontwikkelen.

Kameel

Een kameel in je droom betekent dit dat je conservatiever moet zijn;. Je draagt te veel verantwoordelijkheden, lasten en problemen op je schouders. Je hebt de neiging om je emoties vast te houden en vast te houden in plaats van ze te uiten en los te laten. Leer vergeven en vergeten.

Als alternatief vertegenwoordigt de kameel je uithoudingsvermogen.

Dromen dat je een kameel aait, geeft aan dat je klaar bent om een deel van de lasten, verantwoordelijkheden of emotionele bagage die je met je meedraagt los te laten.

Kangoeroe

Een kangoeroe in je droom verwijst naar moederlijke en vaderlijke bescherming. Misschien geef je uitdrukking aan je verzorgende en moederlijke aard. Misschien ben je te overdreven beschermend.

Als alternatief symboliseert een kangoeroe agressie.

Als de kangoeroe springt, is de droom analoog aan hoe je van het ene naar het andere springt. Je mist het vermogen om je aan één ding te houden.

Dromen dat een kangoeroe je aanvalt, geeft aan dat je reputatie in twijfel wordt getrokken.

Kat

Een kat in je droom zien symboliseert een onafhankelijke geest, vrouwelijke seksualiteit, creativiteit en kracht. Het staat ook voor ongeluk en pech.

Het droomsymbool heeft een andere betekenis, afhankelijk van of je een kattenliefhebber bent of niet.

Als de kat agressief is, suggereert dit dat je problemen hebt met het vrouwelijke aspect van jezelf.

Als je bang bent voor de kat in je droom, suggereert dit dat je bang bent voor het vrouwelijke. De droom kan ook een metafoor zijn voor "katachtige" of iemand die "kattig" en kwaadaardig is.

 Als je een kat zonder staart ziet, betekent dit een verlies van onafhankelijkheid en gebrek aan autonomie.

Dromen dat je je kat niet kunt vinden, benadrukt je onafhankelijke geest. Je moet jezelf toestaan om vrij te zijn en je door niets of niemand laten tegenhouden.

Dromen dat een kat je bijt, symboliseert het verslindende vrouwtje. Misschien neem je en neem je zonder te geven. Je kunt enige angst of frustratie uiten, vooral wanneer iets niet gaat zoals gepland.

Dromen dat je het leven van een kat redt, houdt in dat je je onafhankelijkheid en macht terugwint.

Dromen dat een kat je krabt, suggereert dat je je bedreigd voelt.

Als je een zwarte kat in je droom ziet, geeft dit aan dat je enige angst ervaart bij het gebruiken van je telikenese, paranormaal vermogen en het geloven in je intuïtie. Je kunt de zwarte kat ten onrechte associëren met kwaad, vernietiging en pech.

 In het bijzonder, als de zwarte kat je bijt, klauwt of aanvalt, betekent de droom dat je moet erkennen wat je intuïtie je probeert te vertellen. Je kunt er niet meer omheen. Wees niet bang om de situatie onder ogen te zien.

Als je een witte kat ziet, duidt dit op moeilijke tijden.

Dromen dat een kat een spin doodde, suggereert dat je je vrouwelijkheid op een verleidelijke en sluwe manier uitdrukt in plaats van op een openlijke en bijna destructieve manier.

Als je een kat ziet of hoort die wordt gedood, betekent dit dat je op een bepaald gebied van je leven geen autonomie en onafhankelijkheid hebt. Als alternatief betekent de droom dat je weigert je vrouwelijke kracht te erkennen.

Katten zien spelen in je droom verwijst naar je speelse aard. Je moet je speelse kant laten zien.

Het zien van een kat met groene stekels suggereert dat jaloezie je ervan weerhoudt om zinvolle relaties aan te gaan. Je houdt afstand van een situatie of relatie.

Dromen van een kat zonder lichaam of poten symboliseert beperkte onafhankelijkheid. Je wordt misleid door te denken dat je de vrijheid hebt om te doen wat je wilt.

Kauw

 Als je een kauw in je droom ziet, suggereert dit dat je meer moet delen en geven. Als alternatief symboliseert het de dood of een einde aan iets.

Kikker

Een kikker in je droom  vertegenwoordigt een potentieel voor verandering of het onverwachte. De kikker kan een vermomde prins zijn en dus een veranderingsproces, vernieuwing of wedergeboorte betekenen.

 Als alternatief symboliseert de kikker onreinheid of vruchtbaarheid.

Als je kikkers in je droom ziet springen, duidt dit op je gebrek aan toewijding. Je hebt de neiging om van het een naar het ander te springen.

Als alternatief kan het erop wijzen dat u grote stappen zet in de richting van een bepaald doel. Het loopt parallel met je vooruitgang.

Dromen dat je een kikker vangt, betekent je onzorgvuldigheid met betrekking tot je gezondheid.

Als je de geluiden van een kikker in je droom hoort, geeft dit aan dat je niet hebt bereikt wat je wilde.

Een kikker eten in je droom vertegenwoordigt een onsmakelijke of onaangename taak die je moet uitvoeren.

Als je in je droom een hele kikker doorslikt, dan is er iets dat je moet doen of zeggen, dat letterlijk moeilijk te slikken is.

Overweeg de uitdrukking "een kikker in je keel" om te suggereren dat je niet kunt praten. Je bent je stem kwijt.

Kikkervisjes

Als je kikkervisjes in je droom ziet, suggereert dit dat je je volledige potentieel niet hebt bereikt. Als je een vrouw bent, kan de droom ook aangeven dat je zwanger wilt worden.

Kitten

Een kitten in je droom vertegenwoordigt een overgangsfase naar onafhankelijkheid. Je bent klaar om nieuwe dingen te ontdekken die het leven te bieden heeft. Als alternatief symboliseert de droom onschuld en zuiverheid.

Dromen dat je een kitten in je droom doodt, geeft aan dat je moeite hebt om jezelf uit te drukken in een persoonlijke relatie. Je voelt je gefrustreerd in deze relatie.

Dromen dat een kitten in een puppy verandert, betekent een transformatie in je persoonlijke leven. Je gaat weg van alleen jezelf zoeken naar de zorg voor iemand anders. Je zoekt gezelschap.

Dromen dat je een kitten op de snelweg redt, verwijst naar je verlangen om degenen te helpen die op het verkeerde pad of in de verkeerde richting gaan.

Koala

Een koala in je droom vertegenwoordigt de schakel tussen de fysieke wereld, het onbewuste en het spirituele rijk. De koala symboliseert ook veiligheid, koestering, bescherming en/of vrouwelijke eigenschappen.

Je kunt de wens uiten om terug te vallen in infantiele afhankelijkheid en te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden/problemen.

Koe

Een koe in je droom symboliseert je passieve en volgzame aard. Je gehoorzaamt anderen zonder vragen.

Als alternatief staat een koe voor moederinstinct of het verlangen om verzorgd te worden. Voor sommige culturen vertegenwoordigt de koe goddelijke eigenschappen van vruchtbaarheid, voeding en moederschap.

Het skelet van een koe zien, suggereert dat je moeder of moederfiguur in je wakkere leven een gebrek aan emoties vertoont. Ze reageert niet op je behoeften.

Een kudde koeien geeft aan dat je erbij wilt horen.

Dromen dat je een koe melkt, vertegenwoordigt je bereidheid en drive om hard te werken. Uiteindelijk profiteer je van je harde werk.

Konijnen

Een konijn in je dromen betekent geluk, magische kracht en succes. Je hebt een positieve kijk op het leven.

 Als alternatief symboliseren konijnen overvloed, warmte, vruchtbaarheid en seksuele activiteit. Misschien moet je seksleven onder controle worden gehouden. De droom kan ook worden geassocieerd met Pasen en je eigen persoonlijke herinneringen aan Pasen.

Vooral het zien van een wit konijn in je droom symboliseert trouw in liefde. Het witte konijn dient ook als een gids om je in de goede richting te sturen.

Een zwart konijn in je dromen verwijst naar angst voor intimiteit.

Als het konijn in je droom springt, duidt dit op vruchtbaarheid. Je wordt omringd door kinderen. Als alternatief kan de droom analoog zijn aan je gebrek aan toewijding en hoe je van het een of het ander springt.

Als je droomt dat het konijn je krabt of bijt, betekent dit dat je meer aandacht moet besteden aan je persoonlijke relatie of liefdesleven.

Als het konijn in je tenen bijt, betekent dit dat deze relatie de verkeerde kant op gaat.

Krab

Een krab in je droom betekent je doorzettingsvermogen en vasthoudendheid. In het uiterste geval ben je misschien te aanhankelijk en afhankelijk. Je houdt vast aan een hopeloze onderneming of relatie.

Als alternatief kan de droom erop wijzen dat je een probleem probeert te vermijden. Je bent ontwijkend.

Krokodil

Een krokodil in je droom symboliseert vrijheid, verborgen kracht en macht. Het waarschuwt ook voor verborgen gevaar. Iemand bij je in de buurt geeft je slecht advies en probeert je tot verkeerde beslissingen te leiden.

Omdat krokodillen in het water en op het land kunnen leven, vertegenwoordigen ze ook je bewuste en onbewuste en het emotionele en rationele. Misschien komt er iets naar de oppervlakte en sta je aan de vooravond van een nieuw bewustzijn.

Als alternatief kan de krokodil een aspect van jezelf zijn en je agressieve en "pittige" houding. Of het kan onthullen dat ze onoprecht zijn, valse emoties vertonen en "krokodillentranen" vergieten.

Dromen dat je wordt achtervolgd of gebeten door een krokodil, duidt op teleurstellingen in liefde en in zaken.

Het kan ook je vermogen vertegenwoordigen om te bewegen tussen de fysieke, materiële wereld van het wakende leven en de emotionele, onderdrukte wereld van het persoonlijk en collectief onbewuste.

Als alternatief vertegenwoordigt de krokodil genezende krachten en kwaliteiten. Een krokodil suggereert ook dat je een dikke huid hebt of ongevoelig bent.

Dromen dat je wegrent van de krokodil, geeft aan dat je niet bereid bent de confrontatie aan te gaan met een pijnlijk en verontrustend aspect van je onbewuste. Er is een potentieel destructieve emotie die je weigert te erkennen en te erkennen

Dromen van een baby-krokodil houdt in dat je te vertrouwend bent.

Als je in je droom door een krokodil wordt gebeten, geeft dit aan dat je niet hebt geleerd van je fouten uit het verleden.

Dromen dat je bent verkracht door een krokodil, geeft aan dat je je op de een of andere manier geschonden of misbruikt voelt. De krokodil staat symbool voor iemand die meedogenloos, ongevoelig en verraderlijk is. Deze persoon heeft een sterke greep op je, ondanks je pogingen om los te komen van de ongezonde relatie.

Lam

Een lam in je droom symboliseert bedrog. Het lam is ook representatief voor iets kwetsbaars, puurs en onschuldigs. Beschouw de metafoor "zo zachtaardig als een lam".

Dromen dat je een lam in je armen houdt, verwijst naar de offers in je leven.

Leeuw

Een leeuw in je droom symboliseert grote kracht, moed, agressie en macht. Je zult een aantal van je emotionele moeilijkheden overwinnen. Als koning van de jungle vertegenwoordigt de leeuw ook waardigheid, royalty, leiderschap, trots en overheersing. Je hebt veel invloed op anderen.

Je moet ook enige terughoudendheid betrachten in je eigen persoonlijke en sociale leven. Als alternatief vertegenwoordigt een leeuw je behoefte aan controle over anderen. Jij moet de baas zijn.

Dromen van een dode leeuw verwijst naar je val uit macht of status.

Dromen dat je wordt aangevallen door een leeuw, suggereert dat een kracht je naar zelfvernietiging drijft. Je moet deze uitdagingen en obstakels overwinnen.

Een zwarte leeuw in je droom vertegenwoordigt een negatieve kracht. Je gebruikt je machtspositie voor het kwaad.

Een witte leeuw in je droom benadrukt je majestueuze kracht. Een witte leeuw kan ook wijzen op een plotseling besef van de kracht die je bezit.

Luipaard

Als je een  luipaard in je droom ziet, suggereert dit dat je uiteindelijk je moeilijkheden zult overwinnen door volharding.

Als het luipaard in een kooi zit, suggereert dit dat je alle obstakels relatief gemakkelijk zult overwinnen.

Als alternatief betekent dromen van een luipaard dat je bent wie je bent, net zoals een luipaard zijn vlekken niet kan veranderen.

Dromen dat je een luipaard doodt, verwijst naar succes in je projecten.

Dromen dat een luipaard je aanvalt, geeft aan dat je te veel vertrouwen hebt in je toekomstige succes. Je realiseert je niet de moeilijke worstelingen en uitdagingen die je zult moeten doorstaan.

Merrie

Een merrie in je droom  vertegenwoordigt je intuïtie. Als alternatief betekent het seksuele vervulling. Als de merrie wit is, symboliseert ze geest en creativiteit.

Miereneter

Een miereneter in je droom geeft aan dat je bij een bepaalde inspanning voorzichtig moet zijn.

Mollen

Een mol in je droom  staat voor vernietiging en onvoorzien gevaar. Je smeedt in het geheim een complot tegen anderen of iemand anders werkt tegen je. Iemand om je heen heeft zijn eigen verborgen agenda. Als alternatief is een mol symbolisch voor je onbewuste drijfveren. Je moet dieper graven en ontdekken wat er aan de hand is.

Muilezel

Een muilezel in je droom zien, vertegenwoordigt je koppigheid en onverzettelijke persoonlijkheid. Je bent aanmatigend, opstandig en niet bereid om met anderen samen te werken. Als alternatief symboliseert de muilezel ook ondergeschikt werk en lijden.

Je kunt je overbelast of gestrest voelen.

Als de muilezel dood is, betekent dit dat je koppige houding tot ongebreidelde immoraliteit zal leiden.

Dromen dat je op een muilezel rijdt, geeft aan dat je verantwoordelijkheden op je neemt die je veel angst zullen bezorgen.

Dromen dat je wordt geschopt door een muilezel, verwijst naar de angst en angst die je ervaart als gevolg van een schuld of wangedrag.

Muizen

Muizen in je droom geven aan dat je te veel tijd besteedt aan kleine problemen en onbelangrijke zaken.

Als je muizen in je droom ziet eten of drinken, suggereert dit dat iemand je zelfvertrouwen naar beneden probeert te halen.

Als je een dode muis in je droom ziet, betekent dit dat je je niet laat storen door kleine problemen. Je laat je eigen angsten niet in de weg staan van wat je wilt. Als alternatief geeft een dode muis aan dat er iets is dat je te lang hebt genegeerd of verwaarloosd.

Dromen dat je een muis doodt of vangt, suggereert dat anderen een groot probleem maken van bepaalde kleine problemen in je leven.

Dromen dat jij of iemand een muis eet, geeft aan dat er iets aan je geweten knaagt en dat je het van je borst moet krijgen.

Dromen dat een muis wordt achtervolgd, geeft aan dat je niet voor jezelf opkomt. Je laat je door anderen duwen.

Neushoorn

Een neushoorn in je droom suggereert dit dat je verder moet gaan in de richting van je doelen. Neem geen "nee" als antwoord en laat je niet van je  bestemming afleiden door obstakels. Je moet agressiever zijn.

Nijlpaard

Een nijlpaard in je droom symboliseert je agressieve karakter en je verborgen wijsheid en krachten. Je hebt meer invloed en macht dan je denkt. Als alternatief geeft het aan dat je territoriaal bent. Misschien overschrijdt iemand je grenzen.

Als je een groep nijlpaarden in je droom ziet, suggereert dit dat je moet ontsnappen aan de dagelijkse sleur en moet ontspannen.

Octopus

Een octopus in je droom  betekent dat je verstrikt bent in een moeilijke materie. Je oordeel wordt vertroebeld. Als alternatief geeft de octopus aan dat je overdreven bezitterig bent en misschien te aanhankelijk in een relatie.

Oesters

Als je droomt dat je oesters eet, geef dan seksuele driften en bevrediging aan.

Oesters in je droom symboliseren schoonheid, nederigheid, rijkdom en wijsheid. Als alternatief geven oesters aan dat je jezelf afsluit en anderen buitensluit. Of misschien vertelt de droom je dat "de wereld jouw oester is". Je moet eropuit gaan en gaan voor wat je wilt en de verlangens van je hart bereiken. Ervaar het leven.

Als je oesterschelpen in je droom ziet, betekent dit dat je gefrustreerd zult zijn in je poging om het fortuin van een ander veilig te stellen.

Olifant

Een olifant in je droom geeft aan dat je geduldiger moet zijn of meer begrip voor anderen moet hebben. Of misschien is er een herinnering die je te lang vasthoudt. Je moet het verleden loslaten. D

e olifant is ook een symbool van macht, kracht, trouw en intellect. Als alternatief kan de introverte persoonlijkheid van de olifant een weerspiegeling zijn van je eigen persoonlijkheid.

In het bijzonder, als je een witte olifant ziet, symboliseert dit royalty's.

Dromen dat je op een olifant rijdt, geeft aan dat je controle hebt over je onbewuste en aspecten waar je ooit bang voor was.

Dromen dat je bang bent voor de olifant, suggereert dat er een enorm probleem is waar je bang voor bent om het aan te gaan.

Dromen dat je een olifant bent, suggereert dat je je meningen en opvattingen kenbaar moet maken. Je moet meer vocaal zijn en je ideeën uiten. Druk jezelf uit.

Orang-oetan

Een orang-oetan in je droom betekent je wilde innerlijke karakter en seksuele verlangens. Als alternatief suggereert een orang-oetan dat je wordt gemanipuleerd.

Orka

Een orka in je droom betekent wantrouwen en verdachte motieven.

Os

Een os in je droom vertegenwoordigt de balans tussen de mannelijke kracht en de vrouwelijke mystiek. Je bent goed in harmonie met het andere geslacht.

Als alternatief symboliseert een os hard werken, kracht en betrouwbaarheid.

Otter

Een otter in je droom symboliseert geluk, speelsheid en geluk. Je navigeert met gemak en vreugde door je gevoelsleven.

Paard

Een paard in je droom symboliseert kracht, persoonlijke kracht, uithoudingsvermogen, mannelijkheid en seksuele bekwaamheid. Het vertegenwoordigt ook een sterke, fysieke energie. Je moet de wilde krachten binnenin temmen.

.Als alternatief, als je een paard in je droom ziet, betekent dit dat je minder arrogant moet zijn en "van je hoge paard moet komen".

Als het paard twee hoofden heeft (één aan elk uiteinde), betekent dit dat je in twee verschillende richtingen wordt getrokken. Misschien wordt je kracht of macht verdeeld. Of je bent in de war over een of andere seksuele kwestie.

Een zwart of donker paard in je droom betekent mysterie, wildheid en het onbekende. Je waagt een gok of gokt op een onbekende situatie. Het kan zelfs verwijzen naar occulte krachten.

Als het paard in je dromen wit is, betekent het zuiverheid, voorspoed en geluk.

Dromen dat je wordt achtervolgd door een wit paard, kan een woordspeling op kuisheid zijn. Misschien heb je moeite met het omgaan met problemen op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

Een dood paard in je droom geeft aan dat iets in je leven dat je aanvankelijk kracht bood, nu verdwenen is. Dit kan verwijzen naar een relatie of situatie. Overweeg de uitdrukking "aan een dood paard trekken" om aan te geven dat je het nut van een bepaalde omstandigheid hebt gemaximaliseerd.

Een kudde wilde paarden in je droom betekent een gevoel van vrijheid en gebrek aan verantwoordelijkheden en plichten. Misschien kan het ook wijzen op je ongecontroleerde emoties.

Als je op een wild paard rijdt, vertegenwoordigt dit ongeremde seksuele verlangens.

Dromen dat je op een paard rijdt, suggereert dat je in een hoge positie of machtspositie bent. Als alternatief geeft het aan dat u met achterbakse middelen succes zult behalen. Je mist integriteit.

Als je op een paard rijdt dat niet meer onder controle is, betekent dit dat je wordt meegesleept door je passies.

Een gepantserd of middeleeuws paard in je droom zien, verwijst naar je felheid, agressie, kracht en/of stijfheid. Misschien ben je te confronterend. Als alternatief probeer je jezelf misschien te beschermen tegen onbewuste materiële of seksuele verlangens die opkomen.

Dromen dat je een paard baadt, betekent een hernieuwing van kracht energie. Je ervaart een uitbarsting van energie in een bepaald aspect van je leven.

Dromen over een pratend paard verwijst naar hogere kennis. Overweeg de betekenis van wat het paard zegt.

Als het paard zwart is, kan de boodschap uit je onderbewustzijn komen.

Als het paard blauw is, kan de boodschap van droefheid zijn. U of iemand zoekt hulp, maar weet niet hoe je die moet krijgen.

 Panda

Als je een panda in je droom ziet, suggereert dit dat je moeite hebt om een compromis te sluiten in een wakkere situatie. Je moet een middenweg vinden zodat alle betrokken partijen tevreden zijn. Als alternatief staat een panda symbool voor je eigen kinderlijke eigenschappen of iets dat knuffelig is.

Panter

Een panter in je droom betekent gevaar op de loer en vijanden die werken om je kwaad te doen. Positief is dat panters kracht, schoonheid en/of gratie betekenen.

Pelikaan

Een droom over een pelikaan staat voor koestering, opoffering en liefdadigheid. Deze droom duidt op je onbaatzuchtigheid en zegt dat je anderen op de eerste plaats zet. Deze droom kan ook zeggen dat je je bewust moet zijn van hoe je voor jezelf zorgt. Misschien heb je zelf meer aandacht en verzorging nodig.

Pony

Een pony in je droom betekent de speelse aspecten van je leven. Het is representatief voor je onontgonnen, onderontwikkelde of ongedisciplineerde kracht.

Ram

Een ram in je droom betekent agressie, energie en impulsiviteit. Het kan zijn dat je een beslissing nastreeft die met meer tact en aandacht moet worden benaderd. Het kan ook sterke en machtige vrienden symboliseren die hun invloed en beste inspanningen voor je bestwil zullen gebruiken.

Dromen dat een ram je achtervolgt, betekent de dreiging van een ongeluk. Je kunt het gevoel hebben dat er iets door je strot wordt "geramd" of dat je het gevoel hebt dat je wordt geramd door een situatie of beslissing.

Rat

Een rat in je droom betekent gevoelens van twijfel, hebzucht, schuld, onwaardigheid en afgunst. Je houdt iets voor jezelf dat je van binnen opvreet. Of je hebt iets gedaan waar je niet trots op bent.

Als alternatief duidt een rat afstoting, verval, vuilheid en zelfs de dood aan. De droom kan ook een woordspeling zijn op iemand die een rat is. Voel je je verraden?

In het bijzonder staat het zien van een zwarte rat voor bedrog en geheime activiteiten. Als je een witte rat in je droom ziet, betekent dit dat je hulp krijgt uit onverwachte hoek.

Dromen dat een rat in je voeten bijt, is analoog aan de ratrace die je ervaart in je wakkere leven.

Dromen dat je een rat vangt met je blote handen, geeft aan dat je je niet laat leiden door hebzucht, jaloezie, verraad of een andere negatief patroon

Rendier

Een rendier in je droom betekent je loyaliteit tegenover je vrienden, die misschien een moeilijke tijd doormaken. Het rendier symboliseert ook de feestdagen, festiviteiten en het seizoen van geven.

Reptiel

Een reptiel in je droom symboliseert je basisdrang, instinctieve aard of onderdrukte seksuele verlangens.

Schaap

Schapen in je droom duidt op volgzaamheid en conformiteit. Je mist creativiteit, individualiteit en initiatief om er alleen op uit te gaan. Je hebt de neiging om met de groep mee te gaan. Als alternatief betekent het zien van een schaap je medeleven. De droom kan ook een metafoor zijn voor schaapachtig zijn. Misschien heb je iets verkeerd gedaan.

Een zwart schaap in je dromen symboliseert hebzucht en verleiding. De droom kan ook een metafoor zijn voor iemand die het zwarte schaap in je familie vertegenwoordigt. Misschien ben jij het die de non-conformist is.

Slang

Een slang in je droom betekent hoge intellectuele kracht, bedrog en de balans tussen goed en kwaad.

Een gevleugelde slang in je droom duidt op wijsheid en dat je negatieve manieren hebt overwonnen.

Door een slang worden gebeten in je droom betekent verborgen angsten en zorgen die je bedreigen. Je droom kan je waarschuwen voor iets in je wakkere leven waarvan je je niet bewust bent of dat nog niet is opgedoken.

Als alternatief kan de slang worden gezien als fallisch en dus symbool voor verleiding, gevaarlijke en verboden seksualiteit.

Vooral het zien van een slang op je bed suggereert dat je je seksueel overweldigd of seksueel bedreigd voelt. Misschien ben je onervaren, nerveus of kun je het gewoon niet bijbenen.

Als je bang bent voor de slang, betekent dit je angst voor seks, intimiteit of toewijding. De slang kan ook verwijzen naar een persoon om je heen die ongevoelig, meedogenloos en niet te vertrouwen is. Als positief symbool staan slangen voor genezing, transformatie, kennis en wijsheid. Het is een indicatie van zelfvernieuwing en positieve verandering.

In het bijzonder, dromen van een rode slang benadrukt de positieve eigenschappen van de slang, evenals je vurige passie.

De huid van een slang in je droom vertegenwoordigt bescherming tegen ziekten.

Als je in je droom een slang met een kop aan elk uiteinde ziet, suggereert dit dat je in twee verschillende richtingen wordt getrokken. Je voelt je overbelast en weet niet of je komt of gaat. Uw acties zijn contraproductief. Misschien vertegenwoordigt de droom een gecompliceerde liefdesdriehoek.

Als alternatief betekent de droom je verlangens naar kinderen.

Als je een tweekoppige slang in je droom ziet, verwijst dit naar samenwerking en teamwerk in een relatie.

Dromen over een slang zonder hoofd of zonder ogen houdt in dat je weigert het gevaar in een situatie te zien. Als alternatief betekent het dat je overrompeld wordt.

Dromen dat een slang wordt onthoofd, geeft aan dat er een probleem is dat je niet onder ogen ziet. Je weigert je angsten onder ogen te zien.

Dromen dat je een levende slang eet, geeft aan dat je op zoek bent naar intimiteit of seksuele bevrediging. Je leven mist sensualiteit en passie.

Als je de slang overgeeft kan het betekenen dat je overcompenseert voor iets dat in je leven ontbreekt. Misschien loop je ergens tegenaan.

Dromen van een slang die mensen opeet, betekent meedogenloosheid. Misschien heb je in je wakkere leven met iemand te maken die geen genade of sympathie toont.

Schildpad

Een schildpad in je droom symboliseert doorzettingsvermogen, vastberadenheid en een lang leven. Je moet risico's nemen om vooruit te komen in het leven. De doorgroeimogelijkheden liggen voor je open, maar je moet de volgende stap zetten.

Als alternatief vertegenwoordigt de schildpad de behoefte om te worden beschut of beschermd tegen de problemen van het leven.

Dromen dat je wordt achtervolgd door een schildpad, geeft aan dat je je achter een façade verschuilt, in plaats van de dingen die je dwars zitten onder ogen te zien.

Stier

Een stier in je droom symboliseert koppigheid, sterke wil, innerlijke kracht en macht. De droom vertelt je misschien dat het tijd is om een standpunt in te nemen en assertiever te zijn.

Als alternatief duidt de stier op een rijk, welvarend en overvloedig leven.

Stieren staan ook symbool voor onderdrukte seksuele energieën, vruchtbaarheid en mannelijkheid. Het zien van een ongetemde, razende stier betekent dat je passies uit de hand lopen. De stier kan ook een persoon in je leven vertegenwoordigen die is geboren onder het Stier-teken.

Dromen dat je baadt in stierenbloed, staat voor onsterfelijkheid en eeuwig leven.

Dromen dat je wordt achtervolgd door een zwarte stier, houdt in dat je weigert je eigen koppigheid te erkennen.

Stinkdier

Als je een stinkdier in je droom ziet, suggereert dit dat je mensen wegjaagt of uitschakelt. Als alternatief geeft de droom aan dat je onderdrukte woede op het punt staat te exploderen. Je drukt je ware gevoelens niet uit, ook al ben je het niet eens met een beslissing.

Tijger

Een tijger in je droom vertegenwoordigt macht en je vermogen om het in verschillende situaties uit te oefenen. De droom kan er ook op wijzen dat je meer een leidende rol moet spelen. Als alternatief staat de tijger voor vrouwelijke seksualiteit, agressie en verleiding.

Dromen dat je wordt aangevallen door een tijger, symboliseert onderdrukte gevoelens of emoties die je bang maken.

Als je een gekooide tijger in je droom ziet, suggereert dit dat je onderdrukte gevoelens/emoties op het punt staan naar boven te komen.

Dromen van tapijten gemaakt van tijgervellen symboliseert een leven van luxe en gemak.

Varken

Een varken in je droom symboliseert vuilheid, hebzucht, koppigheid of egoïsme. Als alternatief kan het varken vraatzucht, weelde en overmatig genot vertegenwoordigen. Misschien verwijst het naar iemand die vies is of iemand die chauvinistisch is.

Als je van varkens houdt en denkt dat varkens schattig zijn, dan vertegenwoordigt je droom over een dik vies varken je misvattingen over bepaalde dingen. Wat je gelooft en wat werkelijk is, kunnen twee verschillende dingen zijn. Dit varken kan analoog zijn aan een relatie in je leven. Je denkt dat het varken op een bepaalde manier zal zijn, maar in werkelijkheid is de werkelijkheid helemaal niet wat je je had voorgesteld.

Als je een varken levend ziet koken in je droom, suggereert dit dat je een drastische transformatie ondergaat. Je bent klaar om jezelf te ontdoen van de beperkte overtuigingen die je leven omringt.

Vee 

Als je vee in je droom ziet, geeft dit aan dat je voorzichtig moet zijn in een bepaalde situatie of relatie.

Een kudde vee in je droom gaat over een gebrek aan individualiteit. Je gaat over het algemeen mee met de stroom der dingen. Als alternatief symboliseert de welvaart.

Als je op hol geslagen vee in je droom ziet, suggereert dit dat er iets in je leven uit de hand loopt.

Veelvraat

Een veelvraat in je droom symboliseert grote kracht, felheid en macht. Onderschat je capaciteiten niet.

Dromen dat je Wolverine uit de X-Men bent, verwijst het naar je dierlijke aard en kracht. Het vertegenwoordigt ook je vermogen om terug te komen van een aantal fysieke tegenslagen.

Als je droomt dat je X-Men's Wolverine's klauwen hebt, betekent dit dat niets je tegenhoudt. Je bent in staat om door alle obstakels op je pad te komen.

Veulen

Een veulen in je droom betekent nieuwe ondernemingen en de opkomst van nieuwe energie.

Vis

Vissen zien zwemmen in je droom betekent inzichten uit je persoonlijk onbewuste. Zo staat het vangen van een vis voor inzichten die aan de oppervlakte zijn gebracht. Als alternatief kan een vis die in je droom zwemt, de conceptie symboliseren.

Sommige vrouwen dromen van zwemmende vissen als ze zwanger worden. De vis is ook een oud symbool van het christendom en de christelijke overtuigingen. Overweeg de gebruikelijke uitdrukkingen "als een koude vis", "vis uit het water" of iets dat "visachtig" is over een situatie. Het kan ook een glibberige of ongrijpbare situatie impliceren. Misschien zou je droom je kunnen vertellen dat "er genoeg andere vissen in de zee zijn", met betrekking tot een relatieprobleem.

Dromen dat je vis eet, symboliseert je overtuigingen, spiritualiteit, geluk, energie en voeding. Het is voedsel voor de ziel.

Dromen over het koken van vis geeft aan dat je je nieuwe inzichten opneemt met je spirituele gevoelens en kennis.

Dromen dat je vissen schoonmaakt, suggereert dat je je emotionele expressie verandert op een manier die voor anderen toonbaar is. Je censureert jezelf en drukt niet uit hoe je je volledig voelt.

Visgraten in je droom verwijst naar oude inzichten, gedachten of opvattingen die al aan het licht zijn gebracht. Je hebt deze ideeën verwerkt en er kennis uit opgedaan.

Dromen dat een kleine vis een grotere vis aanvalt, houdt in dat je iemands vermogen niet moet onderschatten vanwege hun grootte. Overweeg of je sympathiseert met de kleine vissen of met de grote vissen voor verdere betekenis van je droom.

Vleermuizen

Een vleermuis in je droom symboliseert onreinheid, demonen en ergernissen. Als alternatief vertegenwoordigen vleermuizen wedergeboorte en niet-gerealiseerd potentieel. Je moet oude gewoontes en beperkte overtuigingen loslaten. Je huidige wereldmodel is niet compatibel met je nieuwe groei en nieuwe doelen. Stap over op het kwantummodel

Het kan ook wijzen op een onbekende situatie en hoe je blindelings een situatie of deal aangaat. Je moet de feiten zorgvuldiger beoordelen.

Dromen over een witte vleermuis betekent de dood van een familielid.

Dromen over een zwarte vleermuis betekent persoonlijke rampspoed.

Als je een vampiervleermuis in je droom ziet, suggereert dit dat een persoon in je leven je zelfvertrouwen en/ of je eigenwaarde wegneemt.

Vos

Een vos in je droom staat voor inzicht, intelligentie, sluwheid en vindingrijkheid. Misschien vertelt de droom je dat je meer van deze kwaliteiten in je wakkere leven moet vertonen. Of dat je je gedachten moet verbergen en discreter moet zijn over een bepaalde situatie.

De vos kan ook symbool staan voor iemand in je wakkere leven die sluw en stiekem is.

Als alternatief duidt het zien van een vos in je droom op een periode van isolatie of eenzaamheid. Je moet deze tijd nemen om over een kwestie na te denken of over je leven na te denken.

De droom zou een metafoor kunnen zijn voor iemand die een "vos" is, zoals in een Foxy lady.

Dromen dat een vos door je raam naar binnensluipt, betekent dat je voorzichtig moet zijn met wie je vertrouwt. Iemand in je wakkere leven is niet goed van plan.

Walrus

Een walrus in je droom vertegenwoordigt je vertoon van dominantie in een bepaalde situatie of relatie. Je bent altijd op zoek naar iemand die je probeert te slim af te zijn..

Als alternatief vertegenwoordigt de walrus je beschermende schaal en dikke huid. Je laat je niet door de opmerkingen/kritiek van anderen raken.

Voor Eskimo's en indianen in het Noorden symboliseert de walrus bovennatuurlijke vermogens en krachten.

Walvis

Een walvis in je droom vertegenwoordigt je intuïtie en bewustzijn. Je bent afgestemd op je gevoel voor spiritualiteit. Als alternatief symboliseert een walvis een relatie of zakelijk project dat misschien te groot is om aan te pakken. Je voelt je overweldigd. .

Wasbeer

Een wasbeer in je droom zien betekent bedrog en diefstal. Je bent in een bepaalde situatie niet helemaal eerlijk. Als alternatief suggereert de droom dat je iets verbergt. Je houdt een geheim.

Wezel

Een wezel in je droom vertegenwoordigt je gebrek aan vertrouwen in anderen. Het kan ook betekenen dat je bedrieglijk bent.

Windhond

Een windhond in je droom symboliseert fortuin, aangename verrassingen en vriendschappen.

Wombat

Als je een wombat in je droom ziet, suggereert dit dat je meer geaard moet blijven. Misschien vertelt de droom je dat je terug moet naar de realiteit.

Wolf

Een wolf in je droom symboliseert overleving, schoonheid, eenzaamheid, mysterie, zelfvertrouwen en trots. Je bent in staat om je kalmte te bewaren in verschillende sociale omstandigheden en gemakkelijk en elegant in elke situatie op te gaan.

Je bent ook een eenling uit eigen keuze. Negatief, de wolf staat voor vijandigheid, agressie of stiekem zijn.

Dromen dat een wolf je aanvalt, weerspiegelt een oncontroleerbare situatie of een allesoverheersende kracht in je leven. Dit kan wijzen op een obsessie, een verslaving, een afhankelijke of gewelddadige relatie of iets waar je geen controle over hebt.

Een witte wolf in je droom betekent moed en overwinning. Je hebt het vermogen om het licht te zien, zelfs in je donkerste uren.

Een zwarte wolf in je droom vertegenwoordigt je schaduwkant. Er zijn kenmerken van de wolf die je weigert te erkennen of in jezelf op te nemen.

Dromen dat je een wolf doodt, duidt op verraad. Bepaalde geheimen zullen je worden onthuld.

Als je in je droom door een wolf wordt achtervolgd, betekent dit dat je niet bereid bent een probleem aan te pakken dat je leven negatief heeft beïnvloed. In plaats daarvan vlucht je ervoor.

Een wolf horen huilen in je droom vertegenwoordigt een schreeuw om hulp van iemand in je wakkere leven.

Dromen dat je een wolf bent, betekent je verlangen om met rust gelaten te worden. Misschien ga je door een moeilijke periode en wil je er alleen voor staan. Je voelt je asociaal.

Dromen dat een wolf in een puppy verandert, verwijst naar je verzorgende karakter. Na een tijdje alleen te zijn geweest, ben je op zoek naar een relatie.

Als je droomt dat een wolf je beschermt, betekent dit dat je hulp of steun krijgt van een onverwachte of onwaarschijnlijke bron. Je hebt deze persoon misschien helemaal verkeerd gezien.

Zebra

Een zebra in je droom  staat voor perfecte balans, eenheid en harmonie. Het geeft ook aan dat tegenpolen elkaar aantrekken. Als alternatief suggereert een zebra dat je te veel tijd aan triviale zaken besteedt.

Je moet een duidelijke tijdlijn vaststellen en de basis leggen voor succes.

Dromen dat een zebra rent, houdt in dat je probeert te ontsnappen uit een gevaarlijke relatie of situatie.

Zeehond

Een zeehond in je droom verwijst naar je speelsheid en joviale instelling. Zegels symboliseren ook welvaart, geluk, trouw, succes, zekerheid in liefde en spiritueel begrip. Je hebt het vermogen om je aan te passen aan verschillende emotionele situaties.

Zwijn

Als je een zwijn in je droom ziet, geeft dit aan dat je naar binnen moet kijken om de antwoorden en geheimen over jezelf en de mensen om je heen te vinden. De droom kan ook een woordspeling zijn op dat je geluk hebt gehad, je hebt gezwijnd.

Tenslotte

Met de droomuitleg van deze dierlijke droomsymbolen kun jij een begin maken met je droom uitleggen. En in deze blogs en in het boekje De Verborgen Wijsheid van je DroomDNA kun jij zelfstandig de volgende stap zetten om  zo je leven weer terugkrijgen in haar natuurlijke ritme en persoonlijke flow.


Reactie plaatsen