Bewust dromen

16 december 2020

Lucide dromen wordt ook wel bewust dromen genoemd. In principe klopt dit ook omdat je tijdens je lucide droom je bewust bent dat je droomt. Toch is lucide dromen niet het enige antwoord op de vraag: "Wat is bewust dromen? ".

In lucide dromen ben je je namelijk bewust terwijl je slaapt en droomt. Bewust dromen kan je echter ook doen vanuit een wakkere staat en niet terwijl je net uit de diepe slaap komt.

1-  Wat is bewust dromen nog meer?

A- Bewust Dagdromen

Terwijl je naar een film kijkt, een boek leest of bezig bent met je hobby dwalen je gedachten vaak af. Je bent aan het dagdromen zonder dat je er erg in hebt. Dit dagdromen kan je ook bewust doen.

Je gaat naar een rustige plek, gaat op een bank liggen of zitten op een stoel, sluit je ogen en begint met het volgen van je gedachtes, beelden of ideeën die voorbijkomen. Doe niets. Totdat er iets voorbijkomt wat je speciale aandacht trekt. Waar je als het ware ingetrokken wordt en laat je meevoeren in dit bewust dagdromen

B- Imaginatie

Imaginatie betekent dat jij een beeld, misschien wel een deel van een droom, gebruikt om bewust te dromen. Je doet hetzelfde als bij bewust dagdromen. Alleen nu focus jij je vanaf het begin op een beeld wat je vooraf gekozen hebt.

Je blijft je focussen op dit beeld. Word jij een keer afgeleid, dan keer jij steeds weer terug naar dit beeld. Net zo lang totdat jij in een stabiele omgeving terecht bent gekomen en je bewust, net als in een lucide droom, kan werken met wat er gegeven is.

C- Hypnose

Er zijn vele manieren van hypnose. Je kan echter ook een geleide zelfhypnose afluisteren. Dit is de vorm van hypnose die het meest in de buurt komt van bewust dromen. In zo'n geleide hypnose kom je vaak ook in een soort droom terecht met onverwachte gevoelens en beelden die je antwoord geven op een vraag wat jou bezighoudt.

2- Tenslotte over "wat is bewust dromen?"

Dit zijn de meest gebruikte manieren van bewust dromen. Iedere keer dat jij je ogen sluit met een doel kan je zeggen dat je bewust aan het dromen bent. We denken vaak dat dromen en wakker zijn 2 verschillende werelden zijn maar vaak is het sluiten of openen van onze ogen genoeg om van de een in de ander te komen.


PS. Wist je dat je op deze site ook gratis trainingen kunt volgen en gratis boekjes kunt downloaden? Doe dat en ontdek hoe jij de volgende stap kunt zetten in je leven…