Dromen verklaren: In 3 stappen je dromen betekenis geven....

Je droom liegt niet. Duidelijker kan ik het niet stellen. Dromen kennen namelijk geen verschil tussen waarheid en leugen. Ze kunnen alleen maar laten zien wie jij werkelijk bent. Zonder censuur.

Door te werken met je droom ontdek jij deze waarheid. Een werkelijkheid opgebouwd uit al je bewuste en ook onbewuste ervaringen. Dit geeft de droom haar fantasierijke, intense en soms chaotische beeld.

In dit blog vind je de korte versie van dromen verklaren. Er is ook een langer blog waarin stap voor stap staat beschreven hoe jij je droom betekenis kunt geven.

1- Hoe werken dromen...

8 uur slaapt betekent 2 uur dromen. Misschien klinkt dit ongeloofwaardig omdat je maar zo weinig van je droom kunt herinneren maar uit neurologisch droomonderzoek is gebleken dat je 2 uur droomt.

Maar met het gedeelte wat jij hebt onthouden, de trailer van je droomfilm, kan jij grote stappen maken in je persoonlijke leven.

In dit korte stukje film bevindt zich een ongelofelijke bron van informatie. Informatie over alles wat jij tot nu toe meegemaakt hebt in je leven. Bewust en onbewust.

Je bent je overdag maar bewust van 0 .001% van wat je ervaart en dus voor 99,999 % niet. Deze 99,999 procent komt terug in je droom op de meest opvallende, bijzondere en soms bizarre manieren.

Je kunt de droom zien als een rapport met persoonlijke aanbevelingen en een privé boodschap van je persoonlijk onbewuste over welke aangrenzende mogelijkheden jij erop jou liggen te wachten.

Wat betekenen dromen ?

2- Hoe kan jij je dromen verklaren?

Er zijn twee manieren. Door je droom te verklaren als je wakker bent of om lucide te dromen. In lucide dromen verklaar en transformeer jij je droom gelijk. Nu gaan we het hebben over de eerste manier.

Wanneer we wakker werken met onze droom, dan willen we deze droom vanuit zijn onbewuste nachtelijke vorm in een bewuste vorm gieten.

Er is een hele uitgebreide methode waarmee we de droom stap voor stap betekenis geven maar daar heb je waarschijnlijk met al je drukke dagelijkse bezigheden niet altijd tijd voor.

Dus hebben we een korte elke dag methode gecreëerd zodat jij snel en effectief je dromen kunt verklaren. Nieuwsgierig?

3- De 3 Stappen

Ok. Tijd voor actie. Pak je droom erbij. Heb jij je droom nog niet opgeschreven? Doe dit dan even snel. In de Ik-vorm en de tegenwoordige tijd.

Stap 1 – Het eerste gevoel 

De eerste stap is ook gelijk de belangrijkste stap. Het gaat over het 1e gevoel en de eerste gedachte die je had over je droom. Gelijk toen je wakker werd.

Pak nu een notitieblok en pen, lees de vraag en schrijf direct je antwoord op. Denk niet te veel na. Laat je eerste impuls je leiden.

  1. Wat voelde je in je lichaam toen je wakker werd?
  2. En wat dacht je?
  3. Hoe denk je nu over de droom?
  4. Welk gevoel geeft de droom je nu?

Verrast het antwoord je? Is er groot verschil tussen gevoel en gedachte? Wil je gedachte het gevoel gelijk rationaliseren?

Richt je aandacht op het gevoel. Blijf dit doen. Je krijgt vanzelf antwoord. Krijg je niet gelijk een antwoord laat het dan even rusten en ga dan door met stap twee….

Stap 2 – De titel 

Door je droom een titel te geven geef jij de droom zijn verdere betekenis. Baseer de titel op iets wat jou opvalt in de droom. Doe dit direct. Maak er geen denkproject van. Schrijf hem nu op.

  1. Wat valt je op aan de titel?
  2. Wat zegt je titel over je droom?
  3. Is er een link tussen de titel en je antwoorden bij stap 1?

Hoe jij het best je droom kunt verklaren...

Stap 3 – Het motto

Bij deze stap is omschrijf jij je droom in 1 zin. Gebruik hiervoor een zin als: Het gaat over……..en dat betekent het volgende: ………………………………………..

Ook hier geldt weer. Schrijf vrij uit. Gewoon het eerste wat in je opkomt. Onthoud dat er geen goed of fout is. Het is jouw droom en dat betekent dat alleen jij precies weet wat je droom betekent.

Verlang niet gelijk een pasklare oplossing. Misschien valt er gelijk een kwartje of drie weken later lees, hoor of zie je iets en denk je bingo. Laat de betekenis zijn of haar weg vinden. Geef je hersenen de tijd om de droomdata te verbinden. Je zal verbaasd staan.

4- Tenslotte

Met deze drie eenvoudige stappen kom je makkelijk tot nieuwe inzichten over wat er op onbewust niveau speelt in je leven. Zo breng jij steeds meer je schaduwkant onder het licht en krijg je helder wat jou beperkt en onbewust aanstuurt.

Nu weet je wat dat is en aan jou om gericht actie te ondernemen om bewust de controle weer terug te pakken en zo je leven vrijer, rijker, gelukkiger en gezonder te maken.

 PS: Meer lezen over dromen betekenis geven? Lees dan mijn boekje DroomDNA, over hoe jij je dromen betekenis geeft…

Over de schrijver
Reactie plaatsen