Dagdromen

16 december 2020

Dagdromen betekent dat terwijl je wakker bent je gedachten afdwalen en je in een droomrealiteit terechtkomt. Vaak kom je in een dagdroom op het moment dat je je even ontspant of bezig bent met een routineuze of plezierige handeling.

1- Wat gebeurt er in een dagdroom?

Dagdromen wordt ook wel vergeleken met fantaseren en wordt vaak in een negatieve associatie gebruikt. Dat je tijd aan het verspillen bent.

In een dagdroom begeef jij je echter in je persoonlijk onbewuste en soms ook in het collectief onbewuste. In je persoonlijk onbewuste ligt al je verborgen wijsheid en creativiteit opgeslagen.

In een dagdroom sluit je brein de toevoer van nieuwe zintuiglijke prikkels zoveel mogelijk af. Je hersenen focussen zich op wat zich al in jouw bevindt en beginnen verbanden te leggen tussen bewuste en onbewuste delen.

2- De dagdroom en het voordeel

In een dagdroom komen er verschillende suggesties en oplossingen aan je voorbij. Dat is ook gelijk het grootste voordeel van dagdromen: nieuwe mogelijkheden voor jezelf creëren. Het tweede voordeel van dagdromen is het vergaren van zelfkennis.

Door zo nu en in een dagdroom te belanden, herinner je jezelf weer aan de verlangens die je hebt en de doelen die je graag wilt realiseren.

Hierdoor komen deze verlangens, doelen weer tot leven en is de kans groot dat je er weer actief mee aan de slag gaat om ze daadwerkelijk te realiseren.

 

3-Hoe krijg ik een dagdroom?

Sta je voor een belangrijk keuze? Worstel je met een bepaald dilemma?  Neem de tijd om even lekker te dagdromen over dit onderwerp. En laat je dagdroom voor de oplossing zorgen waar je naar op zoek bent. Hoe bewust dagdromen?
  • Zoek een rustig plekje
  • Ga zitten of liggen in een ontspannen houding
  • Sluit je ogen en haal 10 keer diep adem
  • Houd je adem zo lang mogelijk vast voor je het uitademt
  • Met elke uitademing laat je alle spanning los
  • Focus op het gebied tussen je wenkbrauwen
  • Denk aan waarover je wilt dagdromen
  • Laat de beelden komen
arrow_drop_up arrow_drop_down