Meer zelfvertrouwen? Gebruik je droomkracht !!!

Meer zelfvertrouwen? Gebruik je droomkracht !!!

Wanneer jij te weinig zelfvertrouwen hebt om een bepaalde uitdaging aan te gaan, wil je maar een ding : Meer zelfvertrouwen.. Je kunt dan proberen om alleen maar positief te denken om zo je faalangst, deze gedachte van “ik kan het niet want ik ben niet goed genoeg”, te overwinnen maar  dat is meestal niet goed genoeg.

Willen we het denken over onszelf en wat er mogelijk is in ons leven echt veranderen, dan moeten we bewustwording vergaren over onze onbewuste (95%) en bewuste(5%) programmering die ons leven bepaalt en die ervoor zorgt dat we niet uit een beperkende flow komen.

We moeten het besluit nemen een ander mens te worden, door ons hoofd en ons lichaam opnieuw te programmeren en conditioneren, zodat we klaar zijn om weer te gaan leven vanuit onze natuurlijke en duurzame flow.

 

1- De beperkende flow

Veel van ons denken en voelen, en zo ons gedrag,  wordt met het verstrijken van de jaren onbewust geprogrammeerd in onze lichaam en geest. Vanaf onze geboorte tot en met ons 7e levensjaar worden we volgestopt met programma’s (gedachten, gevoelens, overtuigingen, angst, perceptie, voorkeuren, ideeën) over hoe de wereld in elkaar zit.

“We zien dingen niet zoals ze zijn maar we zien ze zoals wij zijn…” – Anais Nin

En we zijn tot op deze leeftijd weerloos omdat ons eigen bewustzijn nog niet sterk genoeg is om op te merken dat “wat zij nu zeggen, dat is echt bullshit”. We zijn als sponsen. En worden zo voornamelijk geprogrammeerd door onze familie en omgeving (school, kerk, vrienden, spotclub enzovoort, enzovoort…).

Pas vanaf onze puberteit gaan we vragen stellen en komen we tegen deze aangeleerde programmering in verzet maar dit is vaak maar een druppel op de groeiende plaat. Vaak blijven deze onbewuste programma’s ons gedurende een groot deel van ons leven ons aansturen.

Pas op het moment dat we in ons leven het idee krijgen vast te zitten, of wanneer er zich een ingrijpende gebeurtenis plaatsvindt, (trauma, ongeluk, rouw over een verlies, eenzaamheid, overspannen zijn, burn-out, veel negatieve stress enzovoort…) worden we wakker geschud. Of bijvoorbeeld wanneer we, zoals in dit artikel, iets heel graag willen maar het ons ontbreekt aan genoeg zelfvertrouwen om daar 100% voor te gaan.

2- Hoe ontstaat zo’n beperkend programma?

Als je bepaalde houdingen, gedrag, acties lang genoeg herhaalt of behoudt, wordt het een programma. Dat kan positief werken in het geval als je een sport onder de knie wilt krijgen of wanneer jij een opleiding volgt. Maar het schiet niet echt op wanneer jij een bepaalde angst of een gevoel van “ik ben niet goed genoeg” hebt geprogrammeerd en geconditioneerd.

Zulke programma’s laten je, in een bepaalde situatie, steeds weer hetzelfde denken en voelen, totdat je ze zo vaak hebt herhaald dat jij je daar niet eens meer bewust van bent.

Je leeft vanuit een beperkt wereldmodel want je leeft, in die situaties, op basis van ervaringen uit het verleden. Je zit in een vicieuze cirkel en ziet de wereld om je heen dan zoals je dan bent: Onzeker en angstig.

Je wereldmodel bestaat uit al jouw bewust en onbewuste programma’s waarop jij nieuwe ervaringen en zintuiglijke prikkels beoordeelt en filtert. Dit filter bepaalt wat jij wel en wat jij niet toelaat in je leven en dat is dus voornamelijk wat het al kent uit het verleden.

Heel handig als het gaat om de betekenis van een rood stoplicht maar iets minder effectief wanneer jij een te gek idee hebt maar ervaringen uit het verleden je onbewust vertellen dat je daar echt niet toe in staat bent.

En een bijkomend probleem is  dat je wereldmodel niet op zoek gaat naar wat er deze keer anders zou kunnen zijn maar voornamelijk wat er klopt van je vaststaande overtuigingen en aannames over dit idee.

“Het privilege van een leven is worden wie je werkelijk bent…” – Carl Gustav Jung

Als je deze onbewuste programmering wilt veranderen, moet je je bewustwording vergroten over waar bijvoorbeeld dit gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. En dat dan helen..

De enige manier om zo’n  programma’s te transformeren en zo nieuwe ervaringen te creëren, is niet alleen te veranderen hoe je denkt maar ook wat je voelt en dat dan met zo’n krachtige intentie dat de oude data al haar betekenis verliest. Zo wordt ze als het ware gedeprogrammeerd en klaar om vervangen te worden voor wat wel werkt.

3- Wat belangrijk is…

Daarvoor moet er in jou iets veranderen want echte, duurzame transformatie komt altijd van binnenuit. Belangrijk in zo’n veranderingsproces is:

  1. Zelfacceptatie: Je accepteert je huidige situatie want je weet dat het een begin is en niet het einde.
  2. Vertrouwen: Je weet dat dit lukken gaat. Ondanks de grote uitdaging.
  3. Besluitvorming: Je neemt een besluit dat definitief is. Geen twijfel
  4. Betekenis geven: Je geeft een andere betekenis aan je verleden en aan je toekomst.
  5. Geloven: Je gelooft in je droomkracht en het kwantummodel.
  6. 100% Verantwoordelijkheid: Je stopt met schuld, zonde en medelijden en stapt over op 100% verantwoordelijkheid.
  7. Dankbaarheid: Je bent nu al dankbaar voor deze nieuwe werkelijkheid ondanks dat deze zich nog moet gaan manifesteren in je leven.

Vraag jezelf nu af: Met welke programma over zelfvertrouwen( wat we nu als voorbeeld nemen maar vul hier vooral jouw uitdaging in…) ben ik onbewust akkoord gegaan en moet ik veranderen om een nieuw wereldmodel en uiteindelijk een nieuw leven te creëren?

Dit is een vraag die wat denk en voelwerk vereist ( sluit je ogen, voeten op de grond en denk aan een situatie waarop je je echt niet goed voelde en benoem dat), want zoals ik al zei, we zijn ons van veel van zulke overtuigingen niet eens bewust dat we ze hebben.

(Onthoud dat al je programma’s gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit je verleden en het idee wat je nu over zelfvertrouwen hebt ook afkomstig is uit je verleden. Maar zelfs als het toen waar zou zijn geweest, dan is het een hele legitieme vraag om jezelf af te vragen of dat nu ook nog zo is. We hebben onszelf als het ware geconditioneerd om allerlei dingen te geloven die niet per se waar waren, zijn of zullen zijn – en veel van die dingen hebben een negatieve impact op onze eigenwaarde, geluk, vrijheid, zelfbeeld en gezondheid.)

Het gaat om het nemen van een bewust en definitief besluit over wat je echt niet meer wilt én wat je wel wilt. Een definitieve NEE en een lifechanging JA. En wanneer  de energie van en het enthousiasme over die JA groter zijn dan die oude vastgeroeste programma’s in je brein en de emotionele verslaving in je lichaam, dan ben je meer dan je verleden en ben je een nieuw en vruchtbaarder leven aan het creëren…

En het mooie is, je hebt dit waarschijnlijk al een keer eerder gedaan. Denk eens aan een moment in je verleden toen je het besluit nam om iets te veranderen over, van, voor jezelf of je leven.  Je kreeg meteen kippenvel want alleen het besluit om dit veranderen was genoeg om jezelf ervan te overtuigen dat dit de enig mogelijke uitkomst was.

4- De weg naar meer zelfvertrouwen

Maar vaak vereist dit wat meer, bewuste, inspanning om zo’n veranderingsproces succesvol te doorlopen. Je moet jouw beperkende programma, in dit geval een gebrek aan zelfvertrouwen, stap voor stap helder krijgen. Zodat jij het bewust kunt transformeren naar een vrijer, blijer en gezonder leven

“Het zijn jouw echte besluiten, niet je verleden of je heden, die jouw toekomst bepalen…” ― Tony Robbins

Je leven wordt echt leuker door:

  1. Met behulp van je droomkracht nieuwe ervaringen te verbeelden en door mentale repetitie er een nieuwe realiteit van maken.
  2. Oude negatieve ervaringen met behulp van je droomkracht nieuwe betekenis te geven en er zo een levensles uit te halen.
  3. Nieuwe dingen te ondernemen zodat je nieuwe ervaringen krijgt die mochten ze beklijven, je oude ideeën overschrijft.

Punt 3 onderneem je door met gewoon de deur uit te lopen en ACTIE.

Punt 2 kan je doen door je ogen te sluiten, een k….. gebeurtenis in je leven naar boven te halen en jezelf af te vragen: Wat is de les in deze gebeurtenis?

Punt 1 is waar wij ons nu op richten en dat is het meest succesvol wanneer je in een diepe meditatie een helder besluit ( NEE & JA)  combineert met jouw droomkracht. En zo met behulp van het kwantummodel oude programmering vloeibaar maakt en loslaat en ruimte creëert voor een vrijere, blijere en gezondere JIJ.

Je bent natuurlijk super enthousiast over deze beste versie van jezelf. Een herboren IK , aangestuurd door een verfrissend en vernieuwd wereldmodel. Want het mooie is dat een verbeterd zelfvertrouwen een positieve invloed heeft op de rest van je wereldmodel omdat alle programma’s met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Je zult niet meer op dezelfde manier op oude uitdagingen reageren. Je neemt dan betere besluiten, zit lekkerder in je vel gedrag en gaat eindelijk die nieuwe uitdaging aan.

Zo herprogrammeer jij jezelf zo naar een nieuwe en andere persoonlijkheid voor wie zijn of haar onbewuste en bewuste programmering voor haar werkt in plaats van tegen haar.

Oh zeker, ook nu blijft er shit voorkomen in je leven. Zeker weten. Maar hoe meer persoonlijke groei, hoe meer negatieve programma’s jij transformeert hoe minder dit soort gebeurtenissen invloed hebben op hoe jij dan in het leven staat.

 

5- Tenslotte

Dus even in het kort:  We hebben geleerd dat als we onze programma’s willen veranderen, om ons leven te verrijken, we dit doen door een duidelijke, stevige intentie vast te houden en onze emotionele energie te verhogen.

We moeten in onze geest en lichaam een nieuwe innerlijke ervaring creëren die groter is dan ons verleden. Met andere woorden, wanneer we besluiten een nieuw programma te creëren, moet het verlangen, de intentie van die keuze zo groot zijn dat het de geïnstalleerde programma’s en emotionele conditionering, die ons daarvoor teisterden, overschrijft

Hierdoor is de persoon die je daarvoor was geschiedenis. Een deel van wie je was, dat programma met te weinig zelfvertrouwen, is gewoon verdwenen. Samen met de oude neuroprogrammering, de chemisch-emotionele verslavingen en DNA-expressie die deze oude staat van zijn inhield. Je bent als het ware herboren en op de weg terug naar je natuurlijke flow…

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide leven en hoe je weer kan gaan leven in je natuurlijke flow ? Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
Reactie plaatsen