arrow_drop_up arrow_drop_down

De 12 spirituele wetten voor succesvol lucide dromen

Stel je eens voor dat jij ’s morgens opstaat en vanaf dan leeft alsof je hele leven een droom is. Hoe zou dat zijn? Voor de Tibetaanse droomyogi’s op het dak van de wereld in de Himalaya is dat de normaalste zaak van de wereld. Je hele leven beschouwen als een droom betekent voor hen de voorwaarde voor succesvol lucide dromen.

De werkelijkheid herken je aan haar onwaarschijnlijkheid – Gerard Reve – 1923-2006

De yogi’s leren al jong zich te realiseren dat materie en vorm in zijn ruimtelijke aspecten, klein of groot, en in zijn numerieke aspecten, veel of weinig, volledig ondergeschikt zijn aan jouw wil. Volledig afhankelijk van hoe jij je hersenen hebt getraind en ze gevormd zijn door je omstandigheden, omgeving, familie en cultuur. Met andere woorden: Als draait om de betekenis die jij aan de dingen geeft….

Je kunt bijvoorbeeld een brood zien als een heel brood of als 24 sneetjes ontbijt. Je kunt een wit brood zien als 2000 calorieën ongezonde koolhydraten of als een gezond alternatief voor elke avond patat.

1- Een keer trek je de conclusie: Alles is een illusie…

Ze leren dat dromen en de droomstaat alleen weerspiegelingen van je eigen brein zijn en daarom een illusie. Door hun bewustwording 24 uur per dag te trainen, hebben zij ontdekt dat de essentiële natuur van alles wat je waarneemt, dus ook wanneer je wakker bent, net zo onwerkelijk is als wanneer je droomt.

Je zou kunnen zeggen dat droomyoga bestaat uit bewust wakker zijn, lucide dromen en slaap yoga.  Slaapyoga betekent dat jij je hele slaap bewust blijft terwijl je slaapt. En ook nog gewoon uitgerust wakker wordt.

Het beoefenen van droomyoga en slaapyoga dient echter een nog groter doel. Voor de droomyogi is het niets minder dan een voorbereiding op je laatste slaap. Een oefening om bewust te blijven tijdens het stervensproces.

2- Waarom willen deze droomyogi’s dat?

De droomyogi’s geloven dat je alleen goed reïncarneert wanneer jij je bewust blijft tijdens je stervensproces. Zo bewust zijn dat je alle boze geesten, angsten, nachtmerries en mythische figuren, die tijdens je laatste uitademing op je weg komen, weerstaat.

Door succesvol droomyoga te beoefenen, worden zij zich bewust dat het maar illusies zijn en je ze gewoon aan je voorbij kan laten gaan door er geen aandacht aan besteden. Hierdoor neem jij ze niet meer mee naar een volgend leven en kom jij, als de tijd daar is, als een verlichter mens weer terug op aarde. Klaar voor de volgende stap.

Ik snap dat dit misschien een beetje ver van je bed-show is? Dat snap ik maar het doen alsof je leven een droom, een ilussie is leert je anders naar het leven en vooral je eigen leven te kijken. Doe het eens een dag en ontdek hoe veel moeite het je in het begin kost om het vol te houden.

Ook voor beginnende lucide dromers is dit een te gekke oefening. Je herhaalt de hele dag: het is maar een droom. Je herhaalt het zo vaak dat de kans super groot is dat je het in je slaap ook doet. En dan ben je lucide.

Je snapt wel dat deze beoefenaars van droomyoga ons precies kunnen vertellen wat succesvol lucide dromen inhoudt. Daar hebben ze zelfs een aantal wetten voor opgesteld. Wetten die vertellen wat de minimale voorwaarde zijn voor succesvol lucide dromen.

3- De twaalf wetten voor succesvol lucide dromen

Wet 1

Neem het vaste besluit voor je gaat slapen om tijdens je dromen bij bewustzijn te blijven.

Wet 2

Verdiep je met veel enthousiasme in de kennis die beschikbaar is en gaat over succesvol lucide dromen. Doe dit het liefst vlak voor het slapen gaan.

Wet 3

Maak een intentie die precies zegt wat jij in  en met je lucide dromen wilt bereiken. Herhaal deze intentie vol overgave bij het in slaap vallen.

Wet 4

Zorg voor een rustig slaapomgeving waar jij volledig op je gemak bent en jezelf ontspannen, kan trainen in het opwekken en beheersen van je dromen.

Wet 5

Vergroot overdag je vaardigheden in focussen, bewustwording, bewustzijn en mediteren.

Wet 6

Herinner je er steeds weer aan dat het een droom is. Een droom waarin dus alles mogelijk is. Wanneer jij tijdens je droom lucide wordt, kan je iedere verandering die je wenst realiseren.

Wet 7

Je moet volledig onbevreesd staan tegenover ieder willekeurig droombeeld. Jij bent God in je eigen droomwereld. Hoe onbevreesder in de nacht, hoe groter de kans dat jij dit overdag ook doet.

Wet 8  

Wees je bewust en zie in dat elk angstaanjagend droombeeld uit je eigen gedachten voortkomt. Wanneer je inziet dat je droombeelden uit je eigen denken komt en je ervan bewust wordt dat je droomt, zal je alle angst verliezen.
Wanneer je geen angst meer voelt voor je droombeelden, krijg jij de mogelijkheid je dromen te gebruiken voor meer creativiteit, persoonlijke groei of meer spiritualiteit in je leven.

Wet 9

Om je droomstaat te doorgronden, is belangrijk dat je weet dat alles wat je overdag ervaart, in essentie van dezelfde materie is gemaakt als je dromen. Dat alles onderdeel is van hetzelfde bewustzijn.

Wet 10

Je moet je ook tot de laatste minuten voor het slapen gaan, focussen op het onderwerp waarover je wilt dromen.

Wet 11  

Focus je ook overdag op waarover je wilt dromenVoel, denk, zie, hoor, ruik en proef hoe het is om hierover te dromen. Door jouw volledige focus op dit onderwerp, vergroot jij de kans dat jij lucide gaat dromen over dit onderwerp aanzienlijk.

Wet 12

Maak van wie en wat je ontmoet in je droom je droomvrienden. Droomvrienden waar je ieder moment, dat je ze nodig hebt, een beroep op kan doen. Of die gewoon opduiken in je droom omdat ze je iets belangrijks te vertellen hebt. Gewoon omdat jullie vrienden zijn.

4- Tenslotte

Je kan lucide dromen leren in jouw tempo, op jouw manier maar doe het altijd met volledige overgave. Grijp elke kans aan om je luciditeit te versterken. Overdag en in je dromen.

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij je jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wilt. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en kwaliteiten gebundeld in de Droom Je Vrij workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....