Page content

Luciditeit

Het antwoord op de vraag “wat is luciditeit ? “gaat over de mate waarin je lucide droomt. Luciditeit is er in verschillende levels. Het kan zo zijn dat jij heel helder bent en in staat met je gedachten en verwachtingen de droom te scheppen. Of je bent wel lucide maar alles gaat toch wel zo’n beetje zijn eigen gang. Je hebt weinig controle. Of de droom gaat zijn eigen weg en jij bent en blijft niet meer dan een toeschouwer. Er zijn 6 levels van luciditeit:

De 6 levels van luciditeit

Level 1

Er is geen enkele bewustwording omtrent de droom. Je hebt gedroomd net als iedereen maar je kunt je er niets van herinneren en hebt je dromen dus ook niet onthouden. De droom is volledig aan je bewustzijn voorbij gegaan en weer opgelost in je onderbewustzijn.

Level 2

Je hebt gedroomd en je weet dit ook. Je kunt je dromen of een gedeeltes hiervan herinneren. Je onthoudt je dromen en schrijft ze op in je droomdagboek. Zo vergroot jij de kans op lucide dromen.

Level 3

Je bent je bewust geweest in je droom. Heel even maar. De ervaring heeft je gelijk weer wakker gemaakt maar ook nieuwsgierig. De luciditeit is sterk genoeg om lucide te worden maar niet om te blijven.

Level 4

Je bent echt lucide maar voelt je nog niet echt verbonden met de droomsymbolen en wat er gebeurt in de droom. Je bent meer waarnemer dan deelnemer en de droom beïnvloeden kost je veel moeite.

Level 5

Je bent je bewust dat je aan het lucide dromen bent. Jij weet dat de droom en jij deel uitmaken van een geheel. Jij bent de droom. Je kunt dat droom sturen en bent in staat om zelf je droomomgeving te creëren en in te richten.

Level 6

Dit is het masterlevel. Hier bevindt de luciditeit zich op het hoogste niveau. Dit is over het algemeen alleen voorbehouden aan de echte droommeesters, de droomyogi. Hier is alle onderscheid tussen jou en droom opgeheven. Je bevindt je in puur bewustzijn en alle projecties van je droomwereld zijn opgelost in dit veld van puur bewustzijn.

Tenslotte over “wat is luciditeit”

Je kunt je luciditeit vergroten door bepaalde technieken toe te passen of een reality check te doen in je droom. Alles waar jij je bewustzijn in de droom mee vergroot, zorgt automatisch voor meer luciditeit.

  Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

  Comment Section

  0 reacties op “Luciditeit

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.