Ontdek hier de 4 redenen waarom lucide dromen gezond voor je is...

De vraag is: Zijn lucide dromen gezond? Zijn lucide dromen geschikt voor zowel fysieke als mentale heling? In de klassieke Oudheid was het gebruik van dromen voor helen al wel een wijdverbreid ritueel.

De zieken sliepen hiervoor in speciale tempels. Op zoek naar dromen die hielpen hun kwalen te genezen. Of  dromen die in ieder geval inzicht zouden geven in de oorzaak of een remedie zou tonen.

Of dit toen succesvol is geweest, kunnen we nu natuurlijk niet meer vaststellen. Het geloof in de kracht van dromen zorgde er wel voor dat het begrijpen van je dromen en het kunnen lucide dromen als zeer belangrijk werd gezien.

1- Hoe bepalen we wat gezond is?

Gezondheid is een staat van optimaal functioneren. Een uitstekend functionerende reactievermogen op de uitdagingen van het leven op fysiek, spiritueel, emotioneel en mentaal gebied.

De reactie op uitdagende situaties moet zo zijn dat die de heelheid en harmonie van het individu stand houdt maar ook  in staat zijn om het te zien als een groeikans.

Heb jij moeite met bepaalde omstandigheden in je leven? Dan is het gezond om effectiever gedrag te leren. Dit soort psychologische groei helpt je dan om steeds beter opgewassen te zijn tegen de uitdagingen in het leven. Lucide dromen kunnen je hierbij helpen.

2- Wat dragen slapen en dromen hieraan bij?

De belangrijkste functie van slapen en dromen is rust en herstel.  Dit wordt gestaafd door hedendaags neurologisch slaaponderzoek. Wanneer we slapen zijn, worden we niet beïnvloedt door de stortvloed van prikkels die ons leven overdag bepalen. Groeihormonen, die o.a. de groei van kinderen ondersteunt en het herstel van beschadigde huid regelt, worden losgelaten in delta slaap, de diepste slaap.

Maar soms is een rimpelloze herstelfase niet genoeg. Dat komt omdat mensen de gewoonte hebben om hun negatieve ervaringen en trauma’s diep in zichzelf weg te stoppen.

Er wordt geen aandacht meer aan besteedt. In je dromen komen deze weggestopte, onbewuste trauma’s nu naar boven.

Dat zorgt ervoor dat je dromen soms zo chaotisch zijn dat ze uitmonden in een angstdroom, ook wel bekend onder hun beruchte naam: de nachtmerrie.

Een nachtmerrie is dus niet meer dan een boodschap uit je onbewuste dat er iets geheeld moet worden. Dat kan je achteraf doen door je dromen betekenis te geven maar wij, lucide dromers, kunnen dat gewoon terwijl we aan het dromen zijn.

We hebben niet voor niets leren lucide dromen. Wij gaan direct aan de slag met onze innerlijke verbeeldingskracht.

3- Jouw innerlijke droomkracht…

Je kunt tegenwoordig bijna geen interview meer lezen met een topsporter die hier niet met de een of andere methode gebruik van maakt van zijn of haar droomkracht. Of dat nu gebeurt door te visualiseren, hypnotiseren of imaginatie.

Recent onderzoek ondersteunt het idee dat het verbeelden van dingen onze fysiologie beïnvloedt. De gebieden, die  oplichten in je hersenen als je iets onderneemt,  doen dat ook als je het “slechts” visualiseert.

Dromen, die iedereen elke nacht ervaart, zijn altijd de meest levendige vorm van mentale verbeeldingskracht die meeste mensen ooit zullen ervaren.

Mentale beelden mobiliseren de latente, innerlijke krachten van de mens. Ze hebben de ongekende potentie om je te ondersteunen in het proces van heling en het bevorderen van gezond blijven.

Mensen in een hypnotische droom hebben in diepe trance ervaringen die veel lijken op lucide dromen.

Diep gehypnotiseerde mensen zijn in staat om een aanzienlijke invloed uit te oefenen over veel van hun fysiologische functies: allergische reacties verhinderen, het stoppen van bloeden en het opwekken van gevoelloosheid, verdoving wanneer ze willen.

Toch kleeft er een nadeel aan deze effectieve manier van deze vorm van wakkere hypnotherapie. Slechts tien tot twintig procent van de mensen kan in deze staat komen.

In tegenstelling tot lucide dromen lijkt dit niet voor veel mensen weggelegd.

De lucide droom bezit dezelfde potentie voor zelf genezing als diep-trance hypnose, alleen is dit dan beschikbaar voor iedereen die leert lucide dromen. En je doet het zelf. Wanneer je maar wilt of het nodig hebt.

4- Waarom zijn lucide dromen gezond?

Dromen zijn zo levendig dat we vaak moeite hebben ze te onderscheiden van de wakkere realiteit. Onderzoek naar lucide dromen heeft aangetoond dat er een sterke relatie is tussen gedroomde beelden en lichamelijke reacties.

Als we slapen ervaren we onze droombeelden als echt en onze hersenen zien ze als echt. Daarom zijn ze ook die bron van hoogste effectieve helende beelden.

Lucide dromen bieden ons onvergelijkbare gelegenheid voor de ontwikkeling van een hoge mate van zelf controle over ons lichaam die bruikbaar is voor zelfgenezing.

We vormen in onze dromen droomlichamen die we als ons “echte lichaam” beschouwen. Waarom zouden we dan niet in staat zijn om een genezingsproces op gang te brengen tijdens onze lucide dromen door onze droomlichamen voor ons te zien als perfect gezond?

Want onze hersenen zien het verschil niet tussen of iets echt gebeurt of dat jij het verbeeldt.

5-  Tenslotte

Is er nu nog een reden dat jij niet wilt beginnen met leren van lucide dromen? Waarom zou je deze kans laten lopen om je medicijnkast aan te vullen met een medicijn dat gratis en onbeperkt leverbaar is?

De enige investering die jij hoeft te doen, is beginnen met het lezen van mijn boek De Lucide Droom Gids of het volgen van de gratis training op deze site.

Over de schrijver
Reactie plaatsen