arrow_drop_up arrow_drop_down
Reizen in lucide dromen: Waar reis jij naar toe in een lucide droom?

Reizen in lucide dromen: Waar reis jij naar toe in een lucide droom?

Weet je wat te gek is aan het kunnen lucide dromen? Dat je kan reizen naar waar jij maar wilt. Wil jij de “I have a dream” speech van Martin Luther King live meemaken, de vier gouden medailles van Fanny Blankers Koen bijwonen, tussen de haaien zwemmen in Hawaï of nog een keer uit je dak gaan op Mysteryland? In een lucide droom kan het allemaal en nog beter…

1- Hoe benut je een lucide droom optimaal?

In andere verhalen over lucide dromen vond je misschien wat bezwaren tegen het idee van het bewust beïnvloeden van je dromen. Wat een onzin!

Dromen kunnen bronnen van inspiratie en zelfkennis zijn maar je gebruikt ze ook doelgericht en bewust om nieuwe avonturen te beleven of de uitdagingen in je leven te overwinnen.

De droomstaat is geen psychologisch natuurreservaat met beschermde dieren dat met rust gelaten moeten worden. Het is een levende wildernis. Vol avontuur voor diegene die er klaar voor is.

Dromen komen voort uit je eigen DNA, ervaringen, kennis, aannames en verwachtingen. Als je bewust dingen wijzigt in je lucide droom, dan is dit niet iets kunstmatigs.  Het is gewoon werken met de kennis die voorhanden is en met je verborgen wijsheid. Op dieper psychologisch niveau dan mogelijk wanneer je wakker zou zijn.

Situaties  controleren, veranderen en beïnvloeden in een lucide droom maakt je bewust van de magische krachten waarover ook jij beschikt.

Ervaar dat jij de wereld om je heen kunt veranderen. Van een wijntje met je vriendinnen bij de vrijdagmiddagborrel op kantoor naar ineens het woord voeren op een vergadering met Beyoncé, Michelle Obama en Carice van Houten.

in een lucide droom reizen....

Waar wil jij naar toe reizen in je lucide dromen?

Je krachten in een lucide droom zijn net zo groot als jij je voorstelt. Je kunt de kleur van je sokken veranderen maar ook de zon weer laten opkomen of terecht komen in de verhalen van een van de grote en mythische helden uit de geschiedenis.

Maar hoe kom je daar terecht, op zo’n nieuwe uitdagende plek?

2- Hoe reis je in een lucide droom naar je favoriete plek?

Daar gaan we je hier een paar technieken voor leren.

A- Spinning through the Universe

  • Selecteer je droom

Voordat je naar bed gaat besluit je naar welk tijdperk, plek en wie plek je wilt reizen in je lucide dromen.

Bijvoorbeeld; Winston Churchill, Londen, 3 mei 1944 of Bassie en Adriaan in de caravan of de wereld in 2668.

  • Neem het besluit om je doel te realiseren

Schrijf je doel op. Herhaal je intentie. Visualiseer levendig hoe jij dat doel bereikt. Herhaal je intentie bij het in slaap vallen en wees vastbesloten in het realiseren van je doel.

  • Reis naar je doel in een lucide droom.

Gebruik de MILD techniek of WILD techniek om lucide te worden. Gebruik een van de stabilisatietechnieken om je lucide droom onder controle te krijgen en begin dan te spinnen. Dat betekent dat je met je droomlichaam heel snel rondjes gaat draaien.Net zolang totdat jij jezelf terugvindt op de door jouw gewenste plek, tijd en met de mensen die je wilt.

Wanneer je in je lucide droom op het punt komt dat de beelden beginnen te vervagen, en je voelt dat je begint wakker te worden, herhaal dan al spinnend je intentie.

in een lucide droom reis je naar waar je wilt...

Op reis in een lucide droom kom je op bijzondere plekken terecht….

Maar de wat meer ervaren lucide dromers kunnen natuurlijk ook een hele andere variant kiezen.

B- The Magic Creator

Deze oefening kan je zien als het tegenovergestelde van de magische reis waar je door spinnen naar je favoriete plek reist. In plaats dat jij jezelf naar een nieuwe exotische plek …. Verander je gewoon de omgeving in je droom naar je smaak.

Begin met een klein detail. Lukt dat? Te gek. Gooi alle remmen los. Creëer alsof je Karel Appel, de Wright Brothers of Leonardo da Vinci ineen bent. Wees schaamteloos creatief. De enige beperkingen die er in je lucide droom bestaan, zijn alleen die belemmeringen die jij jezelf oplegt…

In het dagelijks leven zijn we al zo gewend aan onszelf beperken. Laat het los. Schep en alsof je God zelf bent.

3- Tenslotte

In lucide dromen kan je capriolen uithalen of je fantasieën uitleven die niet mogelijk zijn wanneer je wakker bent. Lucide Dromers laten zich niet beperken door hun fysieke lichaam.

Ze lopen door muren, halen net zo lang adem onder water als ze willen, vliegen door het universum en bezoeken een zusterplaneet van de aarde ergens hier ver vandaan in een onbekend melkwegstelsel.

Laat alles los waarvan je nu denkt dat het niet mogelijk is.

In een lucide droom kan alles en om daarvan te genieten hoef je maar één ding te leren. Schud de wereld van je ervaringen, beperkte overtuigingen en beperkte wereldmodel door elkaar en ontdek de onbegrensde mogelijkheden van je innerlijke belevingswereld…

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....