100% verantwoordelijkheid

1- Wat is 100% verantwoordelijkheid?

100% verantwoordelijkheid betekent dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor alles wat er in je leven op je weg komt. Het is de ultieme vorm van eigenaarschap.  

 Zelfs als het een probleem is waar jij geen directe invloed op hebt, of waarvan de oorzaak duidelijk bij een ander ligt, dan moet jij daar verantwoordelijkheid voor nemen.

Waarom? Omdat jij je er nu bewust van bent en dat maakt je mede-eigenaar van dit probleem. 

Het is jouw taak om het in jou te helen. 100% verantwoordelijkheid is geen techniek of een trucje maar een levenshouding. De vraag die jij je dan ook bij een conflict met iemand of bij iemand anders stelt is:

 "Wat is het in mij die de pijn veroorzaakt bij die ander?"

 100% Verantwoordelijkheid komt voort uit Ho'oponopono. Dat is een Hawaiiaans helings- en genezingsmethode.

Totale verantwoordelijkheid voor je leven betekent dat alles in je leven - simpelweg omdat het in je leven is - jouw verantwoordelijkheid is en wordt gecreëerd vanuit je persoonlijke wereldmodel

Dat maakt de hele wereld jouw eigen creatie en daarmee ook de volledige verantwoordelijkheid hiervoor.

Albert Einstein zei ooit: 

"Om een verandering te creëren, moet je de verandering zijn"

Wanneer je iets in je leven wilt verbeteren, is er maar één plek om naar binnen te kijken: in jezelf.

2- Schuld versus 100% Verantwoordelijkheid

Bedenk goed: we spreken niet over schuld maar altijd over het nemen van verantwoordelijkheid.  Bij 100% verantwoordelijkheid beschouwen we problemen dan ook als kansen, mogelijkheden om te groeien. Je eigen problemen maar dus ook die van anderen, de wereld en het universum.

 Schuld is niets meer dan een programma's dat zich in ons en anderen maar ook op wereldniveau afspeelt. Wat we moeten doen, is deze programma's reinigen.

 In welke situatie je je ook bevindt, je moet bereid zijn om voor 100% verantwoordelijkheid te nemen voor de neuroprogrammering waardoor je in deze situatie terecht bent gekomen.

 Die onjuiste programmering in jou is de oorzaak. Jouw perceptie van de situatie en de daaruit voortvloeiende projectie. Niet die van een ander. Het is tijd om je daarvan te reinigen.


 “Als er een probleem is, is het je dan weleens opgevallen dat jij daar ook altijd bent?”
 

3- 100% verantwoordelijkheid. En nu?

 Nu is het tijd om alles wat je ervaart en niet leuk vindt – te reinigen. Het bestaat namelijk alleen als een projectie in jou.. 

 Alles is een spiegel van jezelf en het is jouw verantwoordelijkheid omdat op te lossen. Je kunt een ander alleen helen door het beeld, het programma in jou over die ander in jou te reinigen. 

 Zij hebben geen genezing nodig, jij wel. Zij zijn verantwoordelijk voor het reinigen van hun eigen programma's.  Jij moet jezelf helen. Jij bent jouw bron van al je ervaringen. Dus jij moet reinigen...

 Dr Hew Len de schepper van moderne Ho’oponopono zegt hierover:

"Ik heb ze niet genezen. Ik heb een deel van mezelf genezen dat ze heeft gemaakt ”. Dat was voor mij de meest fundamentele openbaring tot nu toe. Alleen al die zin verklaart de belangrijkste veronderstelling van Ho'oponopono: je bent 100% verantwoordelijk voor alles. Alles en overal! En het betekent niet alleen uw persoonlijke fouten en uw persoonlijke successen. 

Als betekent dat als iemand ergens iets heeft gedaan en u zich daarvan bewust werd - u bent daar 100% verantwoordelijk voor. Ho'oponopono is niet uw gratis ticket naar schuldgevoelens. 100% verantwoordelijk zijn is niet hetzelfde als je oneindig schuldig voelen voor ellende. 

Het is een herinnering aan je creatieve krachten en een vriendelijk welkom om terug te keren naar je innerlijke natuur. Dat is nul. Joe Vitale schreef een geweldig boek over het onderwerp genaamd Zero Limits. 

Wanneer je terugkeert naar je meest innerlijke natuur - naar nul - komt alles moeiteloos voor je beschikbaar en word je gedreven door inspiratie van goddelijkheid, niet door kleine ego-verlangens…”
Je reinigt eigenlijk permanent om ruimte te maken voor inspiratie, de aangrenzende mogelijkheid of, als jij dat zo ervaart, voor de nieuwe Goddelijke invulling…

4- Tenslotte

Het nemen van 100% verantwoordelijkheid wordt een stuk eenvoudiger als je tegen alles wat er in je leven plaatsvindt zegt: ik hou van jou. Zeg tegen alles ik hou van jou. 

Door dit te herhalen doorbreek jij het programma wat zich in jou bevindt. Het wint aan kracht als jij nu gaat bepalen wat ik hou van jou voor jou inhoudt, betekent. 

Dat je die positieve energie iedere keer door je hersenen pompt op het moment dat er een programma geactiveerd wordt waar je niet blij van wordt..

Een begin dan met van alles wat er in je leven gebeurt te houden. Accepteer en omarm je leven zoals het is. Zelf als het niet allemaal zo loopt als je nu zou willen. 

Focus op wat er wel is, hoe mager, angstig en klein ook, en hou daarvan. Begin daar eens mee en ervaar wat er gebeurt..

Wij gebruiken cookies....
arrow_drop_up arrow_drop_down