arrow_drop_up arrow_drop_down

100% verantwoordelijkheid

100% verantwoordelijkheid betekent dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor alles wat er in je leven op je weg komt. Het is de ultieme vorm van eigenaarschap.  Zelfs als het een probleem is waar jij geen directe invloed op hebt, of waarvan de oorzaak duidelijk bij een ander ligt, dan moet jij daar verantwoordelijkheid voor nemen.

Waarom? Omdat jij je er nu bewust van bent en dat maakt je mede-eigenaar van dit probleem. Het is jouw taak om het in jou te helen. 100% verantwoordelijkheid is geen techniek of een trucje maar een levenshouding.

De vraag die jij je dan ook bij een conflict met iemand anders stelt is:

"Wat is het in mij die de pijn veroorzaakt bij die ander?"

Schuld versus verantwoordelijkheid

Bedenk goed: we spreken niet meer over schuld maar altijd over het nemen van verantwoordelijkheid.  Bij 100% verantwoordelijkheid beschouwen we problemen dan ook als kansen, mogelijkheden om te groeien. Je eigen problemen maar dus ook die van anderen, de wereld en het universum.

Schuld is niets meer dan een programma's dat zich in ons, anderen maar ook op wereldniveau afspeelt. Wat we moeten doen, is deze programma's reinigen. In welke situatie je je ook bevindt, je moet bereid zijn om voor 100% verantwoordelijkheid te nemen voor de programma's waardoor je in deze situatie terecht bent gekomen.

De onjuiste programmering in jou is de oorzaak. Jouw perceptie van de situatie en de daaruit voortvloeiende projectie. Niet die van een ander.

“Als er een probleem is, is het je dan weleens opgevallen dat jij daar ook altijd bent?”

Reinigen

Dat betekent dat het aan jou is om alles wat je ervaart en niet leuk vindt – te reinigen. Het bestaat namelijk alleen als een projectie in jou. Alles wat je buiten je ziet is de schaduwkant van je eigen leven. Alles is een spiegel van jezelf en het is jouw verantwoordelijkheid omdat op te lossen. Je kunt een ander alleen helen door het beeld, het programma in jou over die ander in jou te reinigen. Zij hebben geen genezing nodig, jij wel. Zij zijn verantwoordelijk voor het reinigen van hun eigen programma's.  Jij moet jezelf helen. Jij bent jouw bron van al je ervaringen. Dus jij moet reinigen...

Je reinigt eigenlijk permanent om ruimte te maken voor inspiratie, de aangrenzende mogelijkheid of, als jij dat zo ervaart, voor de nieuwe Goddelijke invulling…

De beste manier van reinigen: Ik hou van je

Het nemen van 100% verantwoordelijkheid wordt een stuk eenvoudiger als je tegen alles wat er in je leven plaatsvindt zegt: ik hou van jou. Zeg tegen alles ik hou van jou. Door dit te herhalen doorbreek jij het programma wat zich in jou bevindt. Het wint aan kracht als jij nu gaat bepalen wat ik hou van jou voor jou inhoudt, betekent. Dat je die positieve energie iedere keer door je hersenen pompt op het moment dat er een programma geactiveerd wordt waar je niet blij van wordt..

Een begin dan met van alles wat er in je leven gebeurt te houden. Accepteer en omarm je leven zoals het is. Zelf als het niet allemaal zo loopt als je nu zou willen. Focus op wat er wel is, hoe mager, angstig en klein ook, en hou daarvan. Begin daar eens mee en ervaar wat er gebeurt..
Wij gebruiken cookies....