Helen

Helen is het weer gezond maken van delen van jezelf die op dit moment ziek, afwijkend of beperkend zijn. In lucide dromen kunnen we onszelf helen op 4 niveaus:

1- Emotioneel helen

Ieder mens heeft bepaalde gevoelens, angsten en emoties die onbewust of bewust invloed uitoefenen op wie ze zijn en wat ze doen. In onze dromen komen deze tot uiting en wanneer wij lucide zijn, kunnen we dit helen door er gelijk actie op te ondernemen. De droomsymbolen zijn niet meer dan metaforen voor deze bewuste en onbewuste gevoelens. Ga het gesprek of de strijd aan, verander wat je wilt veranderen en integreer dat in je nieuwe ik. Zo heel jij jezelf emotioneel

2- Mentaal helen

Onze gedachten sturen ons leven voor het grootste gedeelte. Soms zijn we ons bewust van wat we denken en daardoor wat we aan het doen zijn. Vaak zorgen onze gedachtes er ook voor dat we steeds in dezelfde situaties terecht komen terwijl we dat liever niet meer zouden willen.

Als we lucide dromen, dan  komen deze gedachtes ook naar boven waardoor ze de droomcontext direct veranderen. Het is belangrijk je hier ook bewust van te worden en deze beperkende ideeën om te zetten in vruchtbare. Dat gaat in je lucide droom eenvoudiger omdat je op het diepste niveau van ontspanning zit.

Je zal dan ervaren dat de droom een ander gevoel geeft en er een nieuwe droomcontext ontstaat.

Hierdoor wordt jij je ook in je leven overdag bewust van deze oorzaak en gevolg . Zo kun jij dan bewust anders gaan denken en handelen.

3- Spiritueel helen

Soms hebben we het idee dat ons leven een groter doel heeft dan waar we ons dagelijks mee bezig houden. We zijn op zoek naar een stukje zingeving of hebben het gevoel dat we onze levenstaak mislopen. Hierdoor leven we met het idee en gevoel dat ons leven op een bepaalde manier niet compleet is.

In onze lucide dromen kunnen we bewust op zoek naar onze missie in het leven. Benoem je doel of vraag helder en duidelijk. De droom zal zich dan ontwikkelen en op de diepste lagen van je ziel zal ook jouw levensdoel helder worden.

4- Fysiek helen

In het oude Griekenland richtten men droomtempels op waar mensen kwamen om te genezen van hun ziektes. Er waren dan priesters die gespecialiseerd waren in het duiden van deze dromen. Ze vertelden de patiënten dan, aan de hand van hun dromen,  wat ze moesten doen om weer beter te worden.

Er zijn ondertussen veel gevallen bekend van mensen die in staat zijn gebleken zichzelf te helen door hun denken en doen volledig over een andere boeg te gooien. Er is in die gevallen echter geen rode draad te ontdekken waarvan we kunnen zeggen: Toen we dat en dat deden, had dat dit tot gevolg.

De enige overeenkomst is dat deze mensen de rotsvaste overtuiging hebben en hadden dat ze zichzelf konden genezen, het zogeheten verwachtingseffect.

Je lucide droom in stappen met zo'n overtuiging kan je ondersteunen in je proces van fysieke genezing. Waarom zou je het niet doen? Wat heb je te verliezen?

Een tip: Ga lezen over dit soort genezingen en neem de gedachte aan dit soort wonderen mee je lucide droom in. Vraag in je lucide droom om dit ook met jou te doen.