Tien tips om alles uit je heldere droom te halen...

Ben je een van die gelukszoekers die weet hoe het is om in een lucide droom te zitten? Heb jij deze intense, kleurrijke, fascinerende en prachtige wereld al mogen bezoeken? En was dat je doel of overviel deze heldere droom je?

Voor de ervaring maakt dat niets uit maar als ze je overkwamen, dan heb ik hier een paar handige tips en technieken die je helpen voor sneller, eenvoudiger en langer helder dromen. Nieuwsgierig?

1- De Eerste 5 Heldere Droom Tips

1- Zeg tegen jezelf wanneer je lucide bent: Blijf lucide. Heb je het idee dat je heldere droom vervaagt, spin dan in de rondte, tegen de klok in en herhaal steeds: Blijf lucide.

2- Wanneer je in een heldere droom zit, zorg dan dat je in beweging blijft. Zoek de grenzen op van je heldere droom. Door te bewegen blijf jij alert en bewust en lucide.

3- Wanneer je bewust een lucide droom opwekt, heb je in een droom een soort voorbewuste fase, de hypnagoge staat. Je weet dat er iets verandert maar nog niet precies wat. Ga deze fase herkennen. Dan weet je de volgende keer als je in deze fase zit dat je tegen jezelf kan zeggen: Oh ja, ik ga lucide dromen.

4- Zit je in een heldere droom? Voer dan een paar acties uit om erin te blijven. Welke acties? Ontdek het hier

5- Vraag jezelf meerdere keer in je heldere droom af: Droom ik nog? Hiermee vergroot jij je de helderheid.

 

2- Nog 5 tips om helder te dromen….

6– Vaak als heldere dromers bang worden in hun droom, worden ze wakker. Dat is jammer. Om verschillende redenen. Ten eerste: Door de confrontatie aan te gaan met je angst vergroot jij je helderheid. Ten tweede: Waarom zou je wakker worden? Het blijft maar een droom waar jij de volledige controle over hebt. Overwin de angst en zet de volgende stap in je leven.

7– Heb jij een gevecht met iemand gewonnen in je droom en er je droomvriend van gemaakt of een ontmoeting gehad met iemand die je raakte, motiveerde, inspireerde of je gewoon op je gemak stelde? Nodig ze dan uit om jou snel weer te ontmoeten in je droom. Dat heeft 2 voordelen.

  • Het 1e voordeel is dat wanneer jij dan weer over diegene droomt, de kans groot is dat jij de weer herinnert dat dit in een lucide droom was.
  • Het 2e voordeel is dat je, net als in het echte leven, een hechte band met ze op bouwt en je ze te hulp kan roepen wanneer jij wilt.

8– Leer je zelf om je focus te richten op bijzondere, vreemde of bizarre gebeurtenissen in je droom. Zij zijn de poort naar lucide dromen. Wanneer jij je droom opschrijft in je droom dagboek, markeer de bijzondere droomsymbolen.

9– Wat je ook nog kan doen, is iedere keer als jij overdag iets ziet waarvan jij denkt: Dat is vreemd of wat apart en bijzonder is dit, jezelf de vraag te stellen: Droom ik of ben ik wakker? en jezelf er minimaal een minuut van te overtuigen dat je droomt. Dat vergroot de kans dat jij jezelf deze vraag ook stelt in je droom.

10– Leg een gezonde vorm van nieuwsgierigheid aan de dag. Nieuwsgierig zijn naar de bijzondere, vreemde en opvallende dingen in je leven én dromen. Doe je dit overdag, dan vergroot jij de kans dat je dit in je droom ook doet. Op het moment dat er dan iets bijzonders gebeurt in je droom, ben jij je hier bewust van. Dit bewustzijn is de kans om je droom over te laten gaan in een lucide droom.

3- Tenslotte

Misschien ken je sommige van deze tips al. Anderen zijn weer nieuw of worden net op een andere manier uitgelegd. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij weet hoe je langer lucide kan blijven en meer uit je lucide droom haalt. Dan kan jij gerichter en langer werken aan een gelukkiger, gezonder en vrijer leven. Een lucide leven

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen