arrow_drop_up arrow_drop_down

Droom Yoga : De drie universele principes van droomyoga die je leven mooier maken.

Wist je dat er veel ondernemers, kunstenaars, wetenschappers zijn die hun dromen gebruiken om hun creativiteit, bewustzijn en oplossingsgerichtheid te vergroten? Ze gaan in hun droom op zoek naar hun innerlijke hulpbronnen. Vanuit een staat van volledige harmonie en bewustzijn. Een staat die yogi’s nastreven met gewone “yoga”. Daarom wordt werken met dromen ook wel droom yoga genoemd.

Ook in onze moderne tijd blijven dromen een onuitputtelijke bron  die je helpen bij het vergroten van je oplossingsgerichtheid en je creatieve mogelijkheden:

” Gek genoeg schrijf ik mijn meeste liedjes terwijl ik droom. Naast mijn bed liggen een blocnote en een pen, want ik word altijd wakker met een idee. Vaak lees ik de volgende morgen aantekeningen waarvan ik mij niet kan herinneren dat ik ze gemaakt heb. Dat levert de gekste ideeën voor liedjes op.”  

Johny Rotten, voormalig zanger van de Sex Pistols, levensgenieter en kaviaar liefhebber “.

Het vinden van unieke oplossingen met de hulp van je dromen is iets van alle tijden. Van de droompriesters in het oude Egypte die je dromen vertaalden naar je dagelijks leven tot het bespreken en analyseren van dromen in de Romeinse senaat tot de slaap en droomyoga van Tibetaanse monniken op het berg-dak van de wereld in de Himalaya.Duizenden jaren van droomwerk die één ding bewijzen: Je dromen zijn belangrijk.

En weet je wat het bijzondere is? In hun methodes gebruiken ze drie technieken die precies hetzelfde zijn. Drie universele principes.  Ook nieuwsgierig naar wat dit supertrio aan principes inhoudt?

1- Het Eerste Universele Principe van Droom Yoga 

Geef je dromen de aandacht die ze verdienen. Dromers die droom yoga van groot belang en zelfs essentieel beschouwen, krijgen daardoor ook belangrijke en essentiële dromen. Dat zorgt er ook weer voor dat ze hun dromen makkelijker onthouden.

Waarom? Omdat hoe belangrijk en essentieel een droom is, bepaald wordt door je emotie in en over de droom. Hoe heftiger de emotie, hoe groter de kans dat jij je droom onthoudt.

Dit kan jij sturen. Hoe?

Is er een probleem, een weerstand of een verlangen dat je bezighoudt? Richt je aandacht hierop. Creëer een intentie waar jij in verwerkt hoe graag jij hier een antwoord op wil.

Bijvoorbeeld: “Ik moet een oplossing vinden voor de problemen in mijn relatie.”

Even een momentje niks te doen? Train je intentie. Wissel het af. De ene keer  voel je de intentie in je hele lijf. De keer daar op is het niet meer dan een gedachteflits.  Op deze manier vertel jij je lichaam en geest wat je echt belangrijk vindt. Zo train jij je dromen om hier een antwoord op te geven.

Er zit nog een belangrijk voordeel aan je aandacht richten op zo’n specifiek probleem. Omdat je er overdag zo mee bezig bent, vergroot jij de kans dat jij ’s nachts lucide wordt.

Jij bent er overdag zo bewust mee bezig dat op het moment dat er een situatie in je droom zich voordoet die hier aan gekoppeld is jij dat herkent. Dit moment van herkenning is vaak het kantelpunt naar lucide worden omdat je ineens  de gedachte herkent en tegelijkertijd ervaart dat je droomt.

2- Het Tweede Universele Principe van Droom Yoga 

Al deze ervaren lucide dromers, je zou kunnen zeggen dat het ze in het dna zit,  zijn ervan overtuigd dat dag en nacht één zijn. Dat is het 2e principe. Dat ook overdag, in de kern, alles een illusie is. Kinderen bij deze volkeren worden daarom getraind om overdag te doen alsof ze dromen.

Waarom? Op het moment dat ze slapen en dromen, gaan hun hersenen twijfelen:  Droom ik nou of ben ik wakker?
Dat komt omdat ze overdag precies dezelfde twijfel  hebben getraind. Dus op het moment dat jij jezelf deze vraag stelt terwijl jij slaapt, ben jij bewust in je droom. Je bent lucide aan het dromen.

Doe daarom overdag alsof je in een droom zit. Zit je in de trein? Of achter je bureau? Loop je op straat? Doe net alsof je droomt. Wanneer het jou uitkomt. Iedere keer minimaal een minuut en het liefst zo vaak mogelijk.

3- Het Derde Universele Principe van Droom Yoga

Breng je droomsymbolen en droomvrienden tot leven. Het 3e universele principe principe moedigt je aan om een belangrijk droomsymbool vorm te geven

Stel jij ontmoet iets of iemand in je droom die je super nieuwsgierig maakt of waar je bang, blij, boos of bedroefd van wordt. Je wordt wakker en vraagt je af wat je nare oom, die prachtige vlinder, dat lange donkere pad in het bos of die dromedaris met 2 hoofden voor betekenis heeft. Maak van dit beeld, deze droom, dit gevoel je eigen kunstwerk.

Oh jee een kunstwerk hoor ik je denken maar ik ben helemaal niet creatief of artistiek. Of beide niet. Maakt niets uit. Ik heb zelf ook 2 linkerhanden. Op school kreeg altijd een 5 voor tekenen en die 5 voor handenarbeid was ook alleen voor de moeite.

Het gaat erom dat jij je droom of droomsymbool schildert, knutselt, beschrijft of zingt. Op jouw manier. Dat is kunst. Of het nu mooi, lelijk, goed, slecht, bijzonder of saai is.

Door je droomsymbolen vorm te geven, geef jij een deel van jezelf weer. Je zegt dan eigenlijk tegen dit deel van jezelf: Ik zie je, ik hoor je, ik voel je en ik wil je leren kennen.

Zet je kunstwerk op een plek waar je er regelmatig meer geconfronteerd wordt.  Ieder keer wanneer jij je kunstwerk ziet, stel jij jezelf de vraag:

Wat betekent mijn kunstwerk? Of wat betekent mijn droom?

4- Tenslotte

Bijzonder toch? Dat mensen, stammen, volkeren van over de hele wereld precies dezelfde principes hebben om droom yoga te beoefenen. Misschien niet zo gek nu we steeds meer leren over kwantumverstrengeling.

Wat dat is ? Kwantumverstrengeling heeft ermee te maken dat als een atoom wordt gescheiden deze 2 delen altijd met elkaar verbonden blijven. Elkaar beïnvloeden. En als je dan bedenkt dat wij als mensheid ooit is ontstaan uit een ééncellig organisme dat zich voortplantte door zich in tweeën te delen, dan moeten we ergens op een diep onbewust level nog steeds met elkaar verbonden zijn…….

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids  of volg de gratis training .

Over de schrijver
“Dromen. Of ze nu lucide zijn of “gewoon” ze blijven mij fascineren. Daarom schreef ik De Lucide Droomgids. Een whitepaper waarin je ontdekt wat lucide dromen zijn en hoe je eenvoudig en snel een lucide droom krijgt. Ook vind je in deze gids meer dan vijftig pagina’s over hoe jij je gewone dromen kunt vertalen naar wat ze zeggen over je dagelijks leven. Daar kan ik je ook in begeleiden. Dan gaan we samen op zoek naar de betekenis van je droom…”
Reactie plaatsen

Gratis gids over lucide dromen en meer...

Wil jij meer ontdekken over lucide dromen? In deze gids ontdek je wat lucide dromen precies inhoudt, hoe je het leert en als extra, hoe jij je normale dromen eenvoudig en effectief betekenis kunt geven...

50%
Download hier je gratis gids...
Wij gebruiken cookies....