WILD techniek: Lucide dromen wanneer jij het wil...

Zit je met een vraag of een probleem? Leer dan de WILD techniek. Dit is de methode die al eeuwenlang gebruikt wordt door Tibetaanse droomyogilucide avonturiers en sjamanen. Heb jij nog nooit lucide gedroomd? Leer dat dan eerst…
WILD staat voor Waked Induced Lucid Dreaming. Met deze techniek vloei je van uit je wakkere staat zo de lucide droomstaat in.

1- Waarom de WILD techniek leren?

Het grote voordeel van WILD is de natuurlijke overgang van “wakker zijn” naar dromenland. Hierdoor word jij niet ineens geconfronteerd met de bijzondere, levendige en avontuurlijke wereld van je dromen. Een confrontatie die er vaak toe leidt dat jij, vooral als beginnende lucide dromer, ineens wakker schrikt.

Je kunt WILD het beste vergelijken met een vorm van hypnose. Het grote verschil is dat jij nu de cliënt en hypnotherapeut bent. Veranderingen, die jij realiseert in deze diepe hypnose, hebben direct hun uitwerking op wie je bent en wat jet doet.

Wie weleens bij een coach of therapeut is geweest, heeft waarschijnlijk weleens ervaren dat het voelt alsof jij en de coach als een ingespeeld team functioneren. Alsof zij steeds de juiste vraag stelt wat jou tot een inzicht brengt waarop zij weer de juiste vraag stelt. Er ontstaat een flow die er voor zorgt dat jij je leven gelukkiger, vrijer en leuker kunt maken

Dat is geweldig maar hoe fantastisch zou het zijn dat jij dat ook zelf kan? Bespaart een hoop tijd en is stukken goedkoper. Met de WILD techniek kan het.

2-Wat houdt de WILD techniek in?

Met WILD zorg jij ervoor dat je tijdens het in slaap vallen bij de les blijft. Met andere woorden je geest blijft bewust en alert terwijl je lichaam in slaap valt.

Lukt het je om bewust te blijven, dan heb jij een directe toegang tot je lucide droom en je verborgen wijsheid. Wanneer je de WILD techniek regelmatig uitvoert, ontdek je dat je hierdoor een soort van 24-uur bewustzijn ontwikkelt.

3- De Methode WILD

A- Deel 1 van de Wild techniek

Bij WILD maken we optimaal gebruik van onze REM slaap. Hiervoor moet je je wekker zetten op zo´n zeven uur nadat je bent gaan slapen. Deze 4e slaapcyclus van 2 uur bestaat bijna voor 100% uit REM slaap en begint na zes uur slaap. Door je wekker een uur later te zetten, word jij halverwege deze rem slaap wakker. Grote kans dat je dan midden in een droom wakker wordt en deze nog prima herinnert.

Dan stap je uit bed en ga je 20 minuten iets anders doen. Lezen over lucide dromen, je laatste droom opschrijven of bedenken waar je zo meteen over wilt lucide dromen, bijvoorbeeld welk doel of verlangen streef jij na?

Ik doe altijd het volgende: Ik loop naar de badkamer en maak mezelf fris en fruitig door mijn gezicht met koud water te wassen. Dan poets ik mijn tanden. Loop naar de zijkamer en strijk mijn kleren voor de aankomende dag. Gedurende deze activiteiten denk ik aan waarover ik zo meteen wil dromen.

Dan loop ik naar beneden, drink een glas water en lees een hoofdstuk uit een van mijn vele droomboeken. Ik schrijf op waarover ik zo meteen wil gaan dromen en hoe dat mijn leven gelukkiger, gezonder en vrijer maakt. Vervolgens stap ik weer in bed.

Ga niet op je laptop of telefoon even over het web surfen, televisie kijken of naar de radio luisteren. De overvloed aan prikkels die deze apparaten veroorzaken, verstoren je focus op je (lucide) dromen en je uiteindelijke doel.

Het beste is dat jij een ritueel bedenkt waar jij prettig bij voelt en dat werkt. Heb jij een ritueel en lukt het je om lucide te dromen, verander dan je ritueel niet.

Door het precies zo uit te voeren als de eerste succesvolle keer herkennen je hersenen het patroon. Ze sturen een signaal naar de rest van je lichaam om hun het grote nieuws te vertellen: Hé, we gaan weer lucide dromen

B- Deel 2 van de Wild Techniek

Eenmaal in bed aangekomen neem jij de volgende stappen:

Stap 1

Je gaat op je rug liggen en ontspant je lichaam. Doe een ademhaling oefening als je voelt dat je niet ontspannen genoeg meer bent om weer te gaan slapen

  • Adem 10 tellen in en stel je voor hoe je de ontspanning inademt.
  • Houd deze ontspanning 10 tellen vast. Voel hoe je hele lichaam gevuld wordt met deze ontspanning.
  • Adem uit in 10 tellen en voel hoe je hiermee alle eventuele spanning in je lijf loslaat.
  • Adem dan 10 tellen niet in.
  • Herhaal deze cyclus

Het is belangrijk dat je stil blijft liggen. Onthoudt dat er in jou een ongeduldig vrouwtje of mannetje zit dat geen zin heeft om niet bewegen.

Het zal je op de proef stellen met verontrustende gedachten die je afleiden van je doel, het liggen ongemakkelijk maken door jeuk of pijngevoelens te simuleren. Negeer hem of haar. Blijf stil liggen en je zal merken dat al haar verleidingstechnieken niet werken.

Stap 2

Na een tijdje kom jij vanzelf in de hypnagoge staat, het schemergebied tussen wakker en slaap. Na een tijdje (voor iedereen verschillend) komt er steeds meer licht het schemergebied in. Vage figuren en voorwerpen krijgen steeds meer een gezicht.

Op dit moment ben je  in het voorportaal van de droom aangekomen. Raak niet te opgewonden en volg gewoon de weg naar je doel. De droom krijgt steeds meer vorm en contour. Je lichaam wordt steeds zwaarder. Je lijdt aan antonie (een periode van spierverslapping tijdens de remslaap).

Nu ben je er bijna. Niet te enthousiast worden. Sneller willen doet je zaak geen goed. Blijf rustig en vooral blijf bewust. Hoe dieper jij in je droom terecht komt, hoe groter de kans dat jij gewoon in slaap valt en dat willen we natuurlijk niet.

Zeg tegen jezelf: Ik ben aan het dromen en blijf bewust.

Dan is het zover: Je zit in een lucide droom en je lichaam slaapt.

Stap 3

Het mooie van de WILD techniek bestaat uit, zoals eerder al gezegd, het geleidelijke karakter waarmee je in de lucide droom terecht komt.

Jij wordt niet ineens verrast en dat geeft jou en je lucide droom (wat jij ook bent) een stabielere basis om je droom verder te verkennen. Heb jij toch het idee dat het allemaal nog wat breekbaar is? Pas dan een van deze stabilisatie technieken toe.

Zijn de omgeving en jij er klaar voor? Herhaal dan voor jezelf waarom je hier bent. Wat heb je opgeschreven in de brief, motivatie aan jezelf toen je aan de keukentafel zat in de 20 minuten slaappauze.

Vraag je droomomgeving beleefd om een antwoord. Komt er niks? Begin dan met het verder verkennen van je droom. Misschien wil het antwoord zichzelf niet zo makkelijk prijs geven.

Blijf niet staan maar trek naar de vaak donkere buitenkanten van je droom scene. Oh ja ook heel belangrijk: Sta open voor wat er komt. Misschien niet het antwoord wat je verwacht maar misschien heb jij de verkeerde vraag gesteld. Vertrouw er maar op dat je verborgen wijsheid beter weet waar jij behoefte aan hebt dan jij bewust weet.

4 – Tenslotte

Vergeet niet te genieten van wat je allemaal ziet en tegenkomt en accepteer dat wat gebeurt is precies wat er moet gebeuren. Wees geduldig.

Wanneer jij met deze overtuigingen de WILD techniek toepast, en je lucide dromen ontdekt, dan ben jij binnen de kortste keren net zo WILD (ik weet het. Slecht gevonden) en enthousiast over deze methode als de lucide tovenaars, sjamanen en droomyogi’s van deze wereld.

Trouwens, die twee overtuigingen helpen je ook prima wanneer jij nog moet leren lucide dromen…

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom GidsVolg de gratis training of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen