Wij gebruiken cookies....
Het Boek Over Lucide Dromen en Meer...
In de lucide droomgids leer je alles over lucide dromen en hoe jij je dromen betekenis kunt geven....Ga naar de Gratis Lucide Droomgids

Page content

article content

Verbeeldingskracht : Ontdek de kracht van je lucide dromen…

Verbeeldingskracht. We hebben eerder gelezen gelezen dat seks in je dromen in je hersenen net zo ervaren wordt als echte seks. Zingen en tellen in je droom hetzelfde werkt als overdag en dat de droomtijd gelijkloopt met de tijd in de realiteit.

Natuurlijk vraag jij je af wat dit voor jou kan betekenen? Wat heb jij aan lucide dromen?

“Logica brengt je van A naar B. Verbeeldingskracht brengt je overal” – Albert Einstein

1- Het wonder van je verbeeldingskracht.

In het geval van het zingen en tellen tijdens lucide dromen, was er hersenactiviteit te zien die gelijk is aan echt zingen en tellen. Dit gaat op voor bijna alles wat getest is in lucide dromen.

Hedendaags wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat, wanneer jij verbeeldt dat je iets doet de hersenactiviteit bijna gelijk is aan de hersenactiviteit, die zich laat zien, als je het werkelijk doet.

Het verschil tussen verbeelding en echt doen verschilt slechts een paar gradaties. Medebepaald door de intensiteit en de levendigheid van een ervaring.

2- Wat kan je met deze verbeeldingskracht?

Kan je je voorstellen daar iets bij voorstellen? Wat je hier allemaal mee kan? Weleens Louis van Gaal het woord imagineren horen gebruiken? Daarmee bedoeld Louis bovenstaand. Je verbeeldingskracht helpt je in het trainen, oefenen en testen van welke vaardigheid je maar wil.

In het algemeen zijn verbeeldingen bleke representaties van de originele activiteit. Anders zouden we moeilijkheden hebben om onze binnenwereld, gedachten en gevoelens, te onderscheiden van de werkelijkheid.

Zoals sommige mensen hebben die hallucineren of een psychische aandoening hebben. Ook wij kunnen hier last van hebben als we geteisterd worden door een fobie of een angst.

Het is belangrijk om het onderscheid tussen wat je verbeeldt en ‘echt is’ te kunnen maken. We hebben het nodig om te overleven. Het is fijn om het verschil te kunnen zien tussen een inbreker in een film en een echte insluiper.

3- Dromen: Het wegvallen van dit onderscheid 

Tijdens dromen is dit onderscheid echter niet zo helder. Dit komt omdat het deel van het de hersenen, dat de input van beelden minimaliseert als je wakker bent, tijdens lucide dromen zelf beperkt wordt.

Dit is de reden dat je tijdens dromen soms overspoeld wordt door een onbewuste stroom van oude herinneringen en ervaringen, meestal in een verwarrende en chaotische samenstelling. Een nachtmerrie is daar een perfect voorbeeld van.

Dit is de reden dat wij dromen ook vaak zien als pure realiteit.  Omdat ze zo levensecht lijken. Tenzij we natuurlijk lucide dromen want dan zijn we volledig bewust dat wij het zijn die dromen.

4- Lucide dromen en verbeeldingskracht: Een onverslaanbaar duo…

Dat maakt lucide dromen de vaardigheid waar jij je verbeeldingskracht het best kan gebruiken. Je realiseert zo in je lucide dromen alles wat jij wilt.

Je verbeeldingskracht kent geen grenzen en je hersenen zien op dat moment geen verschil tussen wat echt is en wat gedroomd. WOW. Wat een kans…..

Dit houdt dus gewoon in dat het niveau van hersenactiviteit wat gekoppeld is aan lucide dromen, op zijn minst vergelijkbaar en vaak zelfs sterker is dan wanneer het gebeurt als je wakker bent.

Als we dit op ons in laten werken, dan wordt duidelijk wat de betekenis van lucide dromen kan zijn in je leven.

Want wanneer jij droomt van een ander leven, dan creëer jij een nieuw leven. Maak van je droom je nieuwe werkelijkheid en van deze nieuwe werkelijkheid je droom.

5- Tenslotte

De toekomst zal ons ongetwijfeld nog meer leren over de kracht van onze verbeelding. Computers zullen in staat om ons te doen geloven, dat wat we ons op dat moment verbeelden echt waar is. Net zoals onze lucide, heldere dromen dat nu al doen….

PS: Wil je meer leren over lucide dromen? Lees dan mijn boek of volg de gratis training 

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Verbeeldingskracht : Ontdek de kracht van je lucide dromen…

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeroen
Mijn naam is Jeroen Jansen. Lucide dromen heeft mijn leven veranderd. Daarom heb ik deze site gemaakt. Met het gratis E-book De Lucide Droomgids en de gratis training Leren Lucide Dromen zodat jij ook kan ontdekken hoe je met lucide dromen de volgende stap in je leven kan zetten. Heb je een vraag? Stuur mij een mail of een bericht via het contactformulier. Oh ja, ik geef geen workshops of lezingen meer omdat alles wat ik te vertellen heb je kan vinden op deze site. Dus die euro's kan je lekker in je zak houden. Veel plezier met het leren van en het beleven van spannende, verrassende en transformerende avonturen in je lucide dromen....