Zelfvertrouwen: Ontdek hoe je dat eenvoudig versterkt in je lucide dromen...

Zelfvertrouwen: Ontdek hoe je dat eenvoudig versterkt in je lucide dromen...

Zelfvertrouwen. Het lijkt erop dat de een dat meer heeft dan de ander. Maar heeft niet iedereen in zijn leven gebieden waarop we meer of minder zelfvertrouwen hebben? De een heeft veel succes als ondernemer maar is in sociale situaties zeer onzeker. De andere is onzeker over haar eigen kwaliteiten maar vol vertrouwen in haar rol als vrijwilligster in het blijf van mijn lijf huis.

Iedereen heeft dus wel een dingetje in zijn of haar leven wat je anders zou willen maar niet doet. Of durft. Daar komt nog eens bij dat de meeste mensen geneigd zijn te onderschatten waartoe ze in staat zijn.

Lucide dromen biedt ons de kans om die dingen die we niet kunnen of durven eerst te oefenen en zo ons geloof in ons eigen potentieel te vergroten. Je kunt veilig nieuw gedrag oefenen terwijl je droomt. Deze ervaring maakt het gemakkelijk om hetzelfde te doen in je dagelijks leven. Waarom dat zo is?

1-Hoe alles met elkaar in verbinding staat….

Er bestaat een wederkerigheid, directe beïnvloeding tussen ons gedrag, onze ervaringen en wat er plaatsvindt in ons hoofd. Daarom hebben dromen als ervaring, een directe invloed op wie we zijn, op onze persoonlijkheid.

Je leert van het observeren van de resultaten van je eigen daden en door het observeren van het gedrag van anderen. Geobserveerde acties modelleer je dan in je geest en deze actiemodellen komen dan naar boven wanneer jij ze nodig hebt.

Door te observeren kan je nieuw gedrag te leren en zelfvertrouwen te kweken....

Observeren, modelleren en doen zijn noodzaak maar zelfvertrouwen is het belangrijkste ingrediënt…

2– Werken aan meer zelfvertrouwen in je lucide dromen…

Zoals we weten, projecteren we de observaties over hoe dingen zijn, gaan en werken in het dagelijks leven in onze dromen. In lucide dromen staat het ons vrij om bewust nieuwe modellen te creëren en te trainen.

Als je bijvoorbeeld gewoonlijk een timide en verlegen persoon bent, dan kan je in je lucide dromen oefenen om met meer zelfvertrouwen een assertief en open persoon te zijn. Met de andere droomfiguren als proefkonijnen. Als de resultaten je aanstaan, zal je het gemakkelijker vinden om overdag hetzelfde te doen.

Als de resultaten van je droom experimenten nog niet geheel positief zijn, dan kan je dat blijven trainen tot je genoeg zelfvertrouwen hebt om dit nieuwe gedrag toe te passen in je dagelijks leven.

Vaak is dit niet eens nodig maar merk je in een situatie waarbij jij je vroeger verstopte, je nu ineens het nieuwe en geoefende gedrag laat zien. Gewoon omdat je dit getraind heb in je lucide dromen en je hersenen tegen je zeggen: Hé, dit hebben we getraind en dit doen we voortaan zo

3- Hoe dit kan?

Het gaat om de kunst van het creëren van een concreet mentaal beeld waarin wij onszelf blij of succesvol zien. Dit vergroot de kans dat jij het ook daadwerkelijk gaat realiseren.

Dat is de basis van onmetelijk veel zelfhulpboeken en trainingen die beschikbaar zijn op de markt die jezelf instrueren om jezelf als rijk te zien of om jezelf dun te visualiseren.

Lucide dromen, als de meest krachtige vorm van verbeeldingskracht, zijn de perfecte plek om nieuw succesvol toekomstig gedrag vol zelfvertrouwen te visualiseren.

Wanneer je af wilt vallen, kan jij jezelf zo fit en dun dromen als je wilt. Ervaar hoe het voelt wanneer je je streefgewicht bereikt hebt en doorloop in je droom de eerste drie stappen die je neemt om dit in je dagelijks leven ook te bereiken.

met lucide dromen en genoeg zelfvertrouwen kan je al je doelen realiseren

Of misschien wil jij graag workshops geven maar durf je het nog niet. In een lucide droom kan jij jezelf zien terwijl je een succesvolle workshop geeft. Met enthousiaste deelnemers en een gepassioneerde trainer die vol zelfvertrouwen de deelnemers door de workshop leidt.

Of heb jij grotere, minder op je zelf gerichte, ambities. Voorbij aan je eigen succes en genot. Stel je voor hoe een ideale wereld eruitziet. Vol liefde voor elkaar, vredevol en hoe dat de mensen gelukkig maakt.

Misschien is het zo dat hoe meer mensen beelden van vrede en liefde voor alle inwoners van de aarde creëren, hoe meer waarschijnlijk we de huidige crisis van deze planeet kunnen bezweren.

4- Tenslotte

Wat weerhoudt jou om je volledige potentieel, verborgen wijsheid en kennis, te ontwikkelen?

Het leren van helder, lucide dromen kan daarbij een grote rol spelen. Ontdek wat jij de wereld kan leren. Wat is jouw unieke missie en verhaal? Ontdek en train het in je lucide dromen. Net zo lang totdat jij het met genoeg zelfvertrouwen kan presenteren aan de wereld.

Je hebt misschien nu nog niet de overtuiging en het vertrouwen dat er iemand op jouw verhaal zit te wachten maar geloof me dat dit echt zo is.

En daarbij stel dat jij de uitzondering bent en er niemand op jouw verhaal, jouw expertise zit te wachten. Hoe geweldig zou het niet zijn als jij jouw eigen verhaal, levensdoel helemaal helder hebt. Je redt dan misschien niet de wereld maar je zal je eigen leven een flinke boost geven. Zoals de Talmoed al zegt:

“Wie een mens redt, redt de hele mensheid…”

En waarom zou je niet beginnen met jezelf?

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen