arrow_drop_up arrow_drop_down

3+1 redenen waarom lucide dromen ook jou verder kan helpen..

Waarom lucide dromen?  Deze vraag is het best te beantwoorden door het gewoon te gaan doen. Ervaar hoe het is. Een lucide droom beleven, verkennen en ondergaan. De vraag “waarom lucide dromen” zal je dan, dat weet iedere lucide dromer, nooit meer stellen.

Maar misschien heb jij een extra zetje nodig. Omdat je niet precies weet wat je kan verwachten en wat het je gaat brengen. Ontdek de 3 belangrijkste redenen waarom jouw lucide dromen ook jou een rijker, vrijer en gelukkiger leven gaan bezorgen. Geen zetje meer nodig? Begin dan gelijk met de training lucide dromen…

1-  Waarom lucide dromen je de controle teruggeeft…

In lucide dromen heb jij de volledige controle over wat er gebeurt in de droom. Over het verloop, de mensen, de dieren, de actie, de voorwerpen in je droom en de andere droomsymbolen. In een ‘gewone’ droom heb jij dit niet. Daar zijn het deze droomsymbolen die bepalen hoe jij je droom ervaart.

In je lucide droom weet je dat je droomt. Je bent volledig bij bewustzijn terwijl jij je droomleven verkent.  Op deze manier kan jij elke uitdaging aangaan en de controle terugpakken. Bevalt er je iets niet in de droom? In je lucide droom heb jij de touwtjes in handen en pas je de situatie gelijk aan naar jouw voorkeuren.

  • Je baas zeggen hoe hij het anders moet doen zonder ontslagen te worden? Doe het.
  • Ben jij een twijfelende en soms onzekere kunstenaar? Schilder je eigen meesterwerk, schrijf een bestseller, creëer het mooiste gedicht ooit of beeldhouw een kunstwerk dat zijn gelijke niet ken. Creëer je magnus opus.
  • Liever seks met de vrouw van je dromen? Het kan in je lucide droom.
  • In plaats van je boksmaatje Badr Hari een pak slaap geven? Jij flikt het.
  • Verdrietig omdat je niet echt afscheid hebt kunnen nemen van een overleden dierbare? In je lucide, heldere dromen kun je de herinnering aan elke pijnlijke gebeurtenis een positieve lading geven.
  • Liever meespelen met U2 dan met de plaatselijke fanfare? In je lucide droom blaas jij Bono van het podium af.

Pak jij de controle over je dromen terug? Dan zal je ook over je dagelijks leven meer controle krijgen. Je hersenen zien namelijk wat jij doet in je lucide droom als een echte gebeurtenis. Ze denken: Hé, voortaan doen we dat dus zo.

Zo ontstaat er een moment in je dagelijks leven dat jij merkt hoe je anders reageert op een situatie. Niet als het schaap dat reageert zoals de kudde wil maar als de herder die bepaalt en vertelt wat er gebeurt…
waarom lucide dromen ?

2- Waarom lucide dromen je klaar maakt voor echt meesterschap….

Naast de controle terugpakken biedt waarom lucide dromen nog een grote kans: het trainen van een bepaalde vaardigheid. In je lucide droom word jij niet beperkt door je rationele denken. Geen stemmetje dat tegen je zeg: “Dat kan je niet”. Nee, in je droom kan je alles.

Heb jij een hobby, beoefen jij een sport of ben je een kunstenaar? Probeer in je lucide dromen nieuwe dingen uit. Doe dingen die je normaal gesproken niet mogelijk zijn of die jij nog niet kan. Verleg je grenzen en maak van je lucide dromen jouw trainingscentrum op de weg naar persoonlijk meesterschap.

Wil jij een supermodel zijn? In je droom kan het. Nodig Doutzen Kroes uit om wat te vragen wat jij kan doen om een supermodel te worden. Nu denk jij misschien: Ik ben al 32 of ben net als 99,99999% van de wereldbevolking, niet knap genoeg om een topmodel te worden. Daar gaat het ook niet om. Door de handige tips van Doutzen ontdek jij wat je moet doen om de mooiste versie van jezelf te realiseren.

Mensen weten veel meer dan ze zich bewust zijn. Maar veel van deze kennis bevindt zich in ons onbewuste. Doutzen, of iedere ander die jij om inzicht vraagt, kan je zien als een soort innerlijke boodschapper. Iemand die jou komt vertellen wat jij moet doen om jouw innerlijk potentieel volledig tot bloei te laten komen…

Door Arjen Robben in mijn droom voor te laten doen hoe ik als linksbuiten een man het beste kan passeren, word ik natuurlijk niet ineens volgende week geselecteerd voor het Nederlands elftal. Trouwens, dat kan ik de jongens van Buitenveldert 9 ook niet aan doen. Nee, Arjen helpt mij de beste voetballer in mij omhoog te halen.

3- Waarom lucide dromen: angsten en problemen verhelpen…

Werken aan je fobieën, problemen en angsten in je lucide droom, is een super effectieve manier om er zonder coach of therapeut vanaf te komen. De confrontatie in je lucide droom met een angst geeft je vaak het gevoel dat je in een soort nachtmerrie terecht bent gekomen.

Misschien word jij de eerste keer bang en zwetend wakker. Dat geeft niks. Dan weet je in ieder geval wat er de volgende keer komt. Doe dan het volgende:

  • Blijf bewust dat je droomt. Zeg tegen jezelf “het is maar een droom”
  • Train jezelf er overdag in om elke droom en nachtmerrie een positief einde of, op zijn minst, een waardevolle betekenis te geven. Een afloop die jouw blij en gelukkig maakt. Dan is de kans groot dat jij dat in je lucide nachtmerrie ook wilt bereiken.
  • Sla niet op de vlucht. Blijf op zijn minst staan, dat kan al genoeg zijn, maar het beste is om het gevecht met de bedreiging, de aanvaller of de stormvloed van beelden aan te gaan. Het is een droom dus jij bepaalt wie er wint. Hoe je dat gevecht aangaat? Lees hoe jij je droomvijanden eenvoudig kan overwinnen.

Alles wat jij in je lucide droom aanpakt, overwint en verandert laat een spoor na in je bewustzijn. Zo verandert er iets hoe jij tegen je angst en probleem aankijkt. Vaak is het ook zo dat je ineens merkt dat het probleem, de angst gewoon verdwenen is.

waarom lucide dromen

4- Wat ook te gek is….

Weet je wat ook te gek is om te doen? Dat is de boel omdraaien. Wat ik daarmee bedoel? Dat jij overdag terwijl je bezig bent om de beste versie van jezelf te realiseren, doet alsof je aan het dromen bent. Dat er geen grenzen zijn, dat alles mogelijk is en vooral dat jij bepaalt wat er gebeurt, dat jij in controle bent.

Stel als je iets gaat doen waar je tegen op ziet, een taak, een gesprek, een ontmoeting en jij jezelf vooraf dan voorstelt hoe dit zou gaan als het een lucide droom zou zijn en jij volledig in controle bent. En wat je doet en zegt als er iets misgaat. Maak van je leven een lucide leven. Met jou in de regisseursstoel luidkeels je aanwijzingen doorgevende aan de hoofdrolspelers in jouw film…

5- Nu rest de vraag: Hoe lucide dromen?

Hoe haal ik deze verborgen wijsheid omhoog? Met andere woorden, hoe leer ik lucide dromen? Zoals aan het begin al verteld heb ik speciaal hiervoor de training lucide dromen gemaakt. Volg dit stappenplan en ook jij weet hoe het is om lucide te dromen.

Een methode gevrijwaard van overbodige informatie en andermans geweldige ervaringen. Gewoon stap voor stap naar je doel: lucide dromen. Dat is waar het namelijk om draait. Er kan geen ervaring, verhaal van een ander op tegen het zelf ervaren van een lucide droom. Want lucide dromen wordt pas echt te gek als je het hebt meegemaakt…

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wilt. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en kwaliteiten gebundeld in de Droom Je Vrij workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....