arrow_drop_up arrow_drop_down

Verbeter je prestaties. Begin met jezelf trainen in je lucide dromen !

Is er iets waar jij heel goed in wilt worden? Begin dan met het trainen ervan in je lucide dromen. Je kan met alles experimenteren in je lucide droom. Behalve hoe je voor het eerst moet lucide dromen maar gelukkig bestaat daar een andere oplossing voor….

1- Succes kan je mentaal trainen…

In interviews met succesvolle atleten over de momenten waarop zij succesvol werden, blijkt dat hun mentale staat trainen een van de belangrijkste ingrediënten was in het verslaan van hun concurrenten. Topprestaties vinden plaats in een staat van gezonde spanning, vertrouwen, optimisme en volledig gericht op het nu.

Deze mensen zijn volledig in controle, bewust van hun omgeving, vol energie en overtuigt van hun vermogens en vaardigheden. De condities voor hun topprestatie zijn volmaakt.

Interesse in hoe deze topprestaties tot stand komen,  heeft zich verspreidt van de sportpsychologie naar de zakenwereld. Bedrijven hebben ook ontdekt dat mentale oefeningen net zo goed leiden tot betere prestaties op het werk als op het sportveld.

Yoga, ademhalingsoefeningen, meditatie, mindfulness worden hierdoor steeds vaker onderdeel van het werkschema om zo toe te werken naar het piekmoment.

2- Het piekmoment

Zo’n piekmoment is het moment waarop lichaam en geest voor 100% samenvallen en je in een natuurlijke flow de ultieme prestatie levert. Onderzoek naar hoe je een piekmoment kan cultiveren bewijst ons dat lucide dromen weleens de ideale methode zou kunnen zijn. Niet alleen in de sport of op je bedrijf maar op elk gebied waarop jij een buitengewone performance wilt leveren…

trainen in lucide dromen

2- Waarom in je lucide dromen trainen van jou een expert maakt…

In dit artikel van de The Journal of Neurophysiology, werd een experiment beschreven hoe wij met onze verbeeldingskracht onze prestaties kunnen verbeteren. Gewoon door ze ons voor te stellen.

De deelnemers werden opgedeeld in drie groepen:

1- de eerste groep werd gevraagd om een vinger aan hun linkerhand aan te spannen en weer te ontspannen. Vijf dagen in de week een uur lang en dat voor een periode van 4 weken.

2- Een tweede groep moest dezelfde oefening doen. Alleen niet fysiek maar mentaal. Dus ze stelde zich alleen voor dat ze het deden.

3- De derde groep was een controlegroep en die hoefde helemaal niets te doen.

Aan het einde van het experiment vergeleken de wetenschappers de resultaten van de groepen vergeleken met een controlegroep. Bij de groep 1, die de oefeningen echt deed, was er een toename in de spierkracht in de vinger van 30% in vergelijking met de controlegroep. Op zich niet zo opzienbarend.

Wat wel opzienbarend is dat groep 2, die de oefening slechts mentaal hadden gedaan, een toename in de spierkracht lieten zien ten opzichte van de controlegroep van maar liefst 22%. Denk daar maar eens over na als je met je bezwete hoofd staat te lijden in de sportschool.

We trainen onze vaardigheden dus al door ze te verbeelden. In de wetenschap dat lucide dromen plaatsvindt op een niveau waar onze beelden het levendigst, reëel en meest maakbaar zijn, begrijp je natuurlijk heel goed dat lucide dromen de manier is om jezelf te trainen en te gaan pieken in wat je het liefst doet. En zo optimaal gebruik te maken van wat de pianospelende groep 2 ons heeft laten zien.

Of het nu gaat over viool spelen, een puzzel maken, haken, hardlopen, golf, een training geven, een boek schrijven, vuurspugen of gewoon een leuker leven realiseren. Gebruik je lucide dromen.

in je lucide droom kan je alles trainen. Veilig en zonder risico

3– Creëer jouw lucide training experiment….

  • Denk na over de vaardigheid die je wilt trainen in je lucide dromen.

Maak er een krachtige intentie van. Dat kan je het beste ’s morgens al doen want dan kan je intentie de hele dag lekker herhalen en in jezelf programmeren. Herhaal je intentie gedurende de dag. Denk na hoe het zou voelen als dat realiseert waar je vol overgave  voor gaat.
Bestudeer de prestaties van de experts, de meesters op het gebied van jouw prestatie. Terwijl je het beoefent, over nadenkt, programmeert en modelleert, herinner jij jezelf eraan dat je dit vannacht wilt trainen in je lucide droom .

  • Wek een lucide droom op.

Gebruik MILD of WILD om een lucide droom te krijgen. Terwijl je een van deze technieken toepast, denk jij aan wat je wilt volbrengen. Wanneer het je gelijktijdig lukt, zie jij ook voor je hoe jij succesvol bezig bent met het trainen van deze vaardigheid.

  • Richt een trainingsruimte in.

Op het moment dat je in een stabiele lucide droom zit, zorg je ervoor dat je klaar bent om te trainen. Als jij je omgeving moet aanpassen, doe dat dan. Reis naar je sportschool of je favoriete werkomgeving en creëer zelf de ultieme omstandigheden. Je bent lucide. Je kan overal aan de slag gaan.

  • Oefen en ga voor de top.

Doen! Ieder moment dat jij je vaardigheid uitvoert, focus jij op het bereiken van jouw topprestatie. Haal naar boven hoe een meester deze vaardigheid uitvoert of traint. Voel hoe het zou zijn als je het net zo doet als de expert. Nodig hem of haar uit in je trainingsruimte. Ervaar hoe jullie samenwerken aan jouw doel…

  • Stap uit je comfortzone.

In een lucide droom kan je verder gaan dan wat je normaal mogelijk zou zijn of zou durven. Als je je huidige vaardigheden geoptimaliseerd te hebt, stap dan uit deze comfortzone en train dan technieken of acties die je nog nooit ondernomen hebt. Waarvan je, als je wakker zou zijn, nooit zou geloven dat je het toch hebt gedaan.

Onthoud dat er niks kan gebeuren. Je kan niet geblesseerd raken, oververmoeid worden of een fatale beoordelingsfout maken. En dit heb je allemaal te danken aan het feit dat je lichaam ontspannen voor pampus ligt in je bed. Je kan zo dus al het uitdagende, spectaculaire en grensoverschrijdende ondernemen terwijl je slaapt.

  • Blijf stilliggen.

Nadat je uit je lucide droom komt, blijf je even stilliggen met gesloten ogen. Speel de droom en je training nog een keer af achter je gesloten ogen. Zeg tegen jezelf: “Ik weet zeker dat wat ik getraind heb in mijn droom op een liefdevolle en krachtige manier geïntegreerd wordt in hoe ik mijn vaardigheid, mijn talent van nu af aan uitvoer. “Stel je dan voor wat je gaat doen om deze getrainde tips en technieken nog verder te ontwikkelen terwijl je wakker bent.

4- Tenslotte

Je kan alles trainen wat je wilt.  Wil jij beter worden in coachen, presenteren, gamen of grappiger zijn? In lucide dromen heb je een onbeperkt aanbod van oplossingen.  Het enige wat je hoeft te leren is hoe je in een lucide droom terecht komt…

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....