Lucide dromen sturen: Voor een vrijer, grenzeloos en gelukkiger leven.....

Lucide dromen sturen: Voor een vrijer, grenzeloos en gelukkiger leven.....

Als jij met een vooropgezet plan de fascinerende en bijzondere wereld van je lucide dromen gaat ontdekken, en je lucide dromen sturen in de richting die jij wil, moet je aan een twee eisen voldoen.

Je moet het kunnen en je moet de lucide droom controleren en richting geven. Deze focus is het startschot bij ieder lucide plan. Welk doel je daar ook mee wilt bereiken…

1- Waarom willen wij onze lucide dromen sturen?

Dat hoeft niet altijd natuurlijk want soms is het gewoon heerlijk om je te laten leiden door de lucide droom. Gewoon ondergaan waar je droom je brengt. Maar als wij een doel willen realiseren of bewust een heerlijk gevoel op wekken, dan moeten we onze lucide dromen sturen. Zodat wat we krijgen wat we verlangen.

Het is gebleken dat mensen vaak hun lucide dromen sturen om drie effecten of resultaten te krijgen: Meer vrijheid voelen, de grenzen van hun bewustzijn verruimen en een stap zetten naar een gelukkiger leven.

waarnemen-zien-helder-dromen-lucide-dromen-sturen

2-  Een gevoel van onbegrensde vrijheid

Dromen waarin je vliegt en lucide dromen zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden.

Ten eerste, als je ooit vliegt zonder de hulp van een vliegtuig of een ander hulpmiddel, dan heb je gelijk een mooi droomsignaal te pakken. De meeste mensen lukt dat namelijk niet zonder.

Ten tweede, als je ooit vermoedt dat je droomt, dan is gaan vliegen een van de beste reality checks.

Als je denkt dat je droomt, spring van de grond en kijk of je blijft zweven. Als je binnenshuis bent, vlieg dan op gemak de ruimte waar je bent in de rondte en ga dan op zoek naar een raam, ga het raam uit en vlieg weg. Naar jouw favoriete plaats van bestemming.

Vliegen is leuk en alleen door de lucht zweven zonder doel of bestemming is al een genot op zichzelf. Mensen lijken in staat om te vliegen op iedere voorstelbare manier. Vliegen zoals Superwoman of Superman. Andere mensen zwemmen door de lucht of zweven van wolk naar wolk. Weer anderen creëren vleugels op hun rug of worden voortgedreven door straalmotoren of zitten op vliegende tapijten.

Wanneer jij de verschillende uithoeken van de aarde of misschien wel een onbekend melkwegstelsel wilt verkennen, dan is vliegen in je lucide droom een perfecte manier.

Een manier om jezelf uit te dagen (zelfs als je hoogtevrees hebt, het is tenslotte maar een droom) is van een hoog gebouw/klif afspringen, en te beginnen met vliegen.

3- Waarnemen zonder grenzen

Het is bijzonder om, vooral de eerste keer, te moeten erkennen dat je normaal zo betrouwbare zintuigen een volledige vlekkeloze weergave presenteren van een wereld die niet bestaat buiten je droom. Alsof jij je in een tweede werkelijkheid bevindt.

Het verbaast ze wanneer ze ontdekken dat hun lucide dromen zo echt lijken. Wat heet echt. Je hele waarneming is zo intens dat het je de eerste paar keer volledig kan overdonderen.

Zintuigen zijn fantastische instrumenten om je informatie en data te verschaffen over gebeurtenissen in en buiten onze lichamen. Ons brein structureert deze data aan de hand van onze eerdere ervaringen.

En we creëren onze werkelijkheid op basis van deze ervaringen en wat we verwachten wat er in de toekomst gaat gebeuren. Dit noemen we ons wereldmodel. Dit wereldmodel is slechts een beperkte kaart kaart die ons helpt veilig door het leven te gaan maar ook een hele boel nieuwe dingen uitsluit.

Dit proces van de wereld modelleren gebeurt volledig geautomatiseerd. Daarom komt het vaak voor als een verrassing wanneer we ontdekken dat de film die zich voor onze ogen afspeelt, ons wereldmodel, niets meer blijkt te zijn als onze eigen beperkte zienswijze.

klok-universum-verder-kijken-dan-lucide-dromen-sturen

Hoe lucide dromen dit wereldmodel verruimt…

Lucide dromers ervaren een verruimde, verhoogde, plezierige versterking van de zintuigen. Het lijkt alsof ze de volumeknop van hun zintuigen op de hoogste stand hebben gezet. Hierdoor doorzien ze het wereldmodel waarnaar ze leven.  Ze zijn in staat om in plaats van alleen de kaart te volgen ook het gebied te verkennen.

Gedurende ons dagelijks leven hebben we allemaal goede redenen om de volumeknop laag te zetten zodat we de slechts de dingen die ons dag plezierig en gemakkelijk maken. Als we al de prikkels toelieten in ons wereldmodel, waar we de hele dag mee geconfronteerd worden, dan zouden we stapelgek worden.

In je dromen, daarentegen, kun je volop experimenteren met het ontdekken van het woeste, onontdekte en spannende gebied. Vooral omdat er, als je slaapt, geen nieuwe zintuiglijke input is die continue wordt verwerkt. Je doet het met wat je in je hebt.

4-  Je ideale leven creëren

In een lucide droom ben jij de regisseur. Je kan de blokkades in je lucide dromen met een toverslag laten verdwijnen. Als we op deze manier problemen oplossen in onze lucide dromen, door trucjes en magische krachten, dan kan er in ons brein het idee ontstaan dat ook in ons dagelijks leven magie de oplossing is. Hoe dat komt? Dat weet je als je blog over onderzoek naar lucide dromen hebt gelezen.

Stel dat het in je droom achtervolgd wordt door een boosaardig, agressief persoon en je besluit om alleen maar liefde naar deze persoon uit te stralen en zo tot een plezierig, vreedzaam en krachtige oplossing van de droom. Dat kan maar hoe helpt dat je om in een soortgelijke situatie overdag? Waarschijnlijk niet.

Een betere aanpak is jezelf programmeren naar de man of vrouw die jij wil zijn overdag. Programmeren betekent je hersenen zo trainen dat jij in een bepaalde situatie de juiste reactie laat zien. Je verruimt op deze manier in je lucide droom je wereldmodel.

Bijvoorbeeld als je bang bent in een lucide droom en weg rent, zelfs als je weet dat jij je angst onder ogen moet komen, dan is dat niet zo’n effectieve manier om te reageren.

Ondanks dat dit gedrag plaatsvindt in een droom en dus een illusie is. Onze gevoelens en gedachten in relatie tot de droomgebeurtenissen zijn echt.

Dus als je bang bent in een droom en je realiseert dat het een droom is, gaat je angst niet vanzelf weg. Je moet nog steeds in actie komen.

Daarom: Doe eens gek. Speel met je zintuigen, een voor een, terwijl jij je droomwereld verkent

5 – Lucide dromen: de ideale proeftuin voor nieuw gedrag…

Dat is waarom lucide dromen zo’n geschikte leeromgeving en trainingsfaciliteit zijn voor ons dagelijks leven. We kunnen reageren zoals we willen in de droom. Nieuw gedrag oefenen en gelijk toepassen in herkenbare situaties en wat we zo al doende leren neem je mee naar je dagelijks leven.

Dus als jij je zelfvertrouwen en flexibiliteit wilt vergroten, dan is het noodzakelijk dat jij de droom onder controle hebt en de droom niet jou.

Het grootste voordeel van lucide dromen is dus niet het controleren of manipuleren van dromen. Het gaat erom dat jij weer de controle krijgt over je reacties in je dromen en daarmee in je leven. Zodat jij eindelijk het leven gaat leiden wat jij wilt.

6- Tenslotte over lucide dromen sturen

Ben jij er klaar voor om je wereldmodel te verruimen en te starten met het stappenplan? Zodat binnenkort ook jij kan genieten van de onbegrensde mogelijkheden van je lucide dromen? Krijg dan je lucide dromen onder controle en leidt ze in de richting van een gelukkiger, vrijer en onbegrensd leven….

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen