Lucide dromen sturen: Voor een vrijer, grenzeloos en gelukkiger leven.....
arrow_drop_up arrow_drop_down

Lucide dromen sturen: Voor een vrijer, grenzeloos en gelukkiger leven.....

Als jij met een vooropgezet plan de fascinerende en bijzondere wereld van je lucide dromen wilt gaan ontdekken en je lucide dromen sturen in de richting die jij wilt, moet je aan een twee eisen voldoen.

Je moet het kunnen en je moet de lucide droom in de juiste richting kunnen  sturen. Je lucide dromen sturen is het startschot bij ieder lucide plan. Welk doel je daar ook mee wilt bereiken…

1- Waarom willen wij onze lucide dromen sturen?

Niet altijd natuurlijk. Soms is het gewoon heerlijk om je te laten leiden door de lucide droom. Gewoon ondergaan waar je droom je wilt brengen. Maar als wij een doel willen realiseren of bewust een heerlijk gevoel op wekken, dan moeten we onze lucide dromen sturen. Zodat wat we krijgen wat we verlangen.

Het is gebleken dat mensen vaak hun lucide dromen sturen om drie effecten of resultaten te krijgen: Meer vrijheid voelen, de grenzen van hun bewustzijn verruimen en een stap zetten naar een gelukkiger leven.

waarnemen-zien-helder-dromen-lucide-dromen-sturen

2-  Een gevoel van onbegrensde vrijheid

Dromen waarin je vliegt en lucide dromen zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden.

Ten eerste, als je ooit vliegt zonder de hulp van een vliegtuig of een ander hulpmiddel, dan heb je gelijk een mooi droomsignaal te pakken. De meeste mensen lukt dat namelijk niet zonder.

Ten tweede, als je ooit vermoedt dat je droomt, dan is gaan vliegen een van de beste reality checks.

Als je denkt dat je droomt, spring van de grond en kijk of je blijft zweven. Als je binnenshuis bent, vlieg dan op gemak de ruimte waar je bent in de rondte en ga dan op zoek naar een raam, ga het raam uit en vlieg weg. Naar jouw favoriete plaats van bestemming.

Vliegen is leuk en alleen door de lucht zweven zonder doel of bestemming is al een genot op zichzelf. Mensen lijken in staat om te vliegen op iedere voorstelbare manier. Vliegen zoals Superman, armen recht vooruit. Andere mensen zwemmen door de lucht.

Weer anderen creëren vleugels op hun rug of worden voortgedreven door straalmotoren of zitten op vliegende tapijten.

Wanneer jij de verschillende uithoeken van de aarde of misschien wel een onbekend melkwegstelsel wilt verkennen, dan is vliegen in je lucide droom een perfecte manier.

Een manier om jezelf uit te dagen (zelfs als je hoogtevrees hebt, het is tenslotte maar een droom) is van een hoog gebouw/klif afspringen, en te beginnen met vliegen.

 

3- Waarnemen zonder grenzen

Het is bijzonder om, vooral de eerste keer, te moeten erkennen dat je normaal zo betrouwbare zintuigen een volledige vlekkeloze weergave presenteren van een wereld die niet bestaat buiten je droom. Alsof jij je in een tweede werkelijkheid bevindt.

Het verbaast ze wanneer ze ontdekken dat hun lucide dromen zo echt lijken. Wat heet echt. Je hele waarneming is zo intens dat het je de eerste paar keer volledig kan overdonderen.

Zintuigen zijn fantastische instrumenten om je informatie en data te verschaffen over gebeurtenissen in en buiten onze lichamen. Ons brein structureert deze data in aan de hand van onze eerdere ervaringen.

En we denken dan dat dit de werkelijkheid is. We ervaren de wereld door ons persoonlijke wereldmodel en dat is slechts een kaart. Een kaart die ons helpt veilig door het leven te gaan maar die ons ook beperkt want de kaart is niet het gebied.

Dit proces van de wereld modelleren gebeurt volledig geautomatiseerd. Daarom komt het vaak voor als een verrassing wanneer we ontdekken dat de film die zich voor onze ogen afspeelt, ons wereldmodel, niets meer blijkt te zijn als onze eigen beperkte zienswijze.

Met de mensen erin als niets meer dan onze eigen beperkte zintuiglijke constructie, gevormd door eerdere ervaringen.

klok-universum-verder-kijken-dan-lucide-dromen-sturen

4- Hoe lucide dromen dit wereldmodel verruimt…

Lucide dromers ervaren een verruimde, verhoogde, plezierige versterking van de zintuigen. Het lijkt alsof ze de volumeknop van hun zintuigen op de hoogste stand hebben gezet. Hierdoor doorzien ze het wereldmodel waarnaar ze leven.  Ze zijn in staat om in plaats van alleen de kaart te volgen ook het gebied te verkennen.

Gedurende ons dagelijks leven hebben we allemaal goede redenen om de volumeknop laag te zetten zodat we de slechts de dingen die ons dag plezierig en gemakkelijk maken. Als we al de prikkels toelieten in ons wereldmodel, waar we de hele dag mee geconfronteerd worden, dan zouden we stapelgek worden.

In je dromen, daarentegen, kun je volop experimenteren met het ontdekken van het woeste, onontdekte en spannende gebied. Vooral omdat er, als je slaapt, geen nieuwe zintuiglijke input is die continue wordt verwerkt. Je doet het met wat je in je hebt.

Daarom: Doe eens gek. Speel met je zintuigen, een voor een, terwijl jij je droomwereld verkent

5-  Je ideale leven creëren

In een lucide droom ben jij de alleenheerser. Je kan de uitdagingen in je lucide dromen met een toverslag laten verdwijnen. Als we op deze manier problemen oplossen in onze lucide dromen, door trucjes en magische krachten, dan kan er in ons brein het idee ontstaan dat ook in ons dagelijks leven magie de oplossing is.

Stel dat het in je droom achtervolgd wordt door een boosaardig, agressief persoon en je besluit om alleen maar liefde naar deze persoon uit te stralen en zo tot een plezierig, vreedzaam en krachtige oplossing van de droom. Dat kan maar hoe helpt dat je om in een soortgelijke situatie overdag? Waarschijnlijk niet.

Een betere aanpak is jezelf programmeren naar de man of vrouw die jij wilt zijn overdag. Programmeren betekent je hersenen zo trainen dat jij in een bepaalde situatie de juiste reactie laat zien. Je verruimt op deze manier in je lucide droom je wereldmodel.

Bijvoorbeeld als je bang bent in een lucide droom en weg rent, zelfs als je weet dat jij je angst onder ogen moet komen, dan is dat niet zo’n effectieve manier om te reageren.

Ondanks dat dit gedrag plaatsvindt in een droom en dus een illusie is. Onze gevoelens en gedachten in relatie tot de droomgebeurtenissen zijn echt.

Dus als je bang bent in een droom en je realiseert dat het een droom is, gaat je angst niet vanzelf weg. Je moet nog steeds in actie komen.

Daarom: Doe eens gek. Speel met je zintuigen, een voor een, terwijl jij je droomwereld verkent

6– Lucide dromen: de ideale proeftuin voor nieuw gedrag…

Dat is waarom lucide dromen zo’n geschikte leeromgeving en trainingsfaciliteit zijn voor ons dagelijks leven. We kunnen reageren zoals we willen in de droom. Nieuw gedrag oefenen en gelijk toepassen in herkenbare situaties en wat we zo al doende leren neem je mee naar je dagelijks leven.

Dus als jij je zelfvertrouwen en flexibiliteit wilt vergroten, dan is het noodzakelijk dat jij de droom onder controle hebt en de droom niet jou.

Het grootste voordeel van lucide dromen is dus niet het controleren of manipuleren van dromen. Het gaat erom dat jij weer de controle krijgt over je reacties in je dromen en daarmee in je leven. Zodat jij eindelijk het leven leidt wat jij wilt.

7- Tenslotte over lucide dromen sturen

Vind jij genoeg aanleiding om te starten met het stappenplan? Zodat binnenkort ook jij kan genieten van de onbegrensde mogelijkheden van je lucide dromen? Krijg dan je lucide dromen onder controle en leidt ze in de richting van een gelukkiger, vrijer en onbegrensd leven….

PS: Klaar om de eerste of de volgende stap naar lucide, helder dromen te maken? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids of volg de gratis training op deze site.

Over de schrijver
“Dromen. Of ze nu lucide zijn of “gewoon” ze blijven mij fascineren. Daarom schreef ik De Lucide Droomgids. Een whitepaper waarin je ontdekt wat lucide dromen zijn en hoe je eenvoudig en snel een lucide droom krijgt. Ook vind je in deze gids meer dan vijftig pagina’s over hoe jij je gewone dromen kunt vertalen naar wat ze zeggen over je dagelijks leven. Daar kan ik je ook in begeleiden. Dan gaan we samen op zoek naar de betekenis van je droom…”
Reactie plaatsen

Gratis gids over lucide dromen en meer...

Wil jij meer ontdekken over lucide dromen? In deze gids ontdek je wat lucide dromen precies inhoudt, hoe je het leert en als extra, hoe jij je normale dromen eenvoudig en effectief betekenis kunt geven...

50%
Download hier je gratis gids...
Wij gebruiken cookies....