De MILD Techniek: Wereldwijd de meest beoefende techniek door lucide dromers...

De MILD Techniek: Wereldwijd de meest beoefende techniek door lucide dromers...

Doe eens mild. Nee, niet tegen die vreselijke buurman, rare collega of idiote klasgenoot. Nee, doe gewoon eens MILD. Waarom? Om snel en goed lucide te dromen want dat is waar voor je hier bent. Met deze wereldberoemde en ontelbare malen beproefde techniek bepaal jij wanneer je lucide droomt. Nieuwsgierig?

1- Het voorwerk naar MILD

Om MILD succesvol te volbrengen, moet je tijdens het in slaap vallen je intentie blijven herhalen terwijl je terug je droom in gaat. Hoe dat werkt, leg ik zo meteen uit. Voor sommige dromers best lastig omdat je de MILD-techniek toepast nadat je net wakker bent geworden.

Dus met een slaperige kop, vaak nog half slaapdronken. Dat maakt het niet voor iedereen zo eenvoudig om wakker te blijven terwijl ze met MILD bezig zijn.

Is dit bij jou het geval? Train dan eerst je vermogen om je intentie en doel te herinneren.

2- Het stappenplannetje

En om dit vermogen goed te trainen, doen we het elke dag van de week met een ander onderwerp. Daarom maken we een kort stappenplannetje:

  • Maak een weeklijst met dagelijks een ander doel.
  • Kies een doel dat een positieve emotie opwekt
  • Focus op je beoogde doel gedurende de dag
  • Wees je bewust wanneer jij je doel opmerkt.
  • Maak er gelijk een reality-check van door te vragen: “Droom ik of ben ik wakker?”.
  • Schrijf aan het einde van de dag op hoe vaak jij je doel bent tegen gekomen
  • Noteer ook hoe vaak je je doel gemist hebt en dit hebt opgemerkt
  • Train deze techniek minstens een week

Een voorbeeld van mijn eigen doelen lijstje:

Dit is de intentie die ik hier voor gebruik. Maak je eigen variant. Zorg ervoor dat je jouw intentie positief formuleert en in de tegenwoordige tijd.: “Iedere keer dat ik ……, ben ik mij hier van bewust.”

Maandag: Een blonde vrouw op de fiets ziet.
Dinsdag: Op facebook Serge voorbij zie komen.
Woensdag: De geur ruikt van koffie.
Donderdag: Spontaan een lied begin te zingen.
Vrijdag: Brood eet.
Zaterdag: Naar een mooie vrouw kijkt.
Zondag: Een match hebt op Tinder.

Zo creëer jij een scherper bewustzijn en leer jij je doel of intentie gemakkelijker onthouden. Wissel vaak voorkomende gebeurtenissen (brood eten) af met bijna nooit voorkomende gebeurtenissen (match op Tinder). Of verwissel ik die twee weer?

Train zo je bewustwording. Niet alleen om helder te dromen. Het zorgt er namelijk ook voor dat jij je veel bewuster van je eigen doen en laten wordt. Ok. Laten we nu starten met MILD:

3- De MILD techniek

Zes eenvoudige stappen voor beter lucide dromen. Laten we beginnen:

Stap 1 – Maak je intentie…

Creëer een intentie die jij gaat gebruiken om je bewust te worden dat je droomt. Maak een ijzersterke:

Bijvoorbeeld: “De volgende keer dat ik droom, ben ik mij bewust dat ik droom en …. ( het doel van Stap 2).”

Verwijder alle twijfel uit deze intentie. Deze intentie heb je nodig bij stap 5.

Stap 2 – Wat wil je bereiken

Vervolgens denk je na over welke kwestie in je leven je op wilt lossen of welk avontuur of uitdaging je aan wilt gaan in je lucide droom.

Stap 3 – Stel je in op je dromen onthouden...

Voordat je naar bed gaat, besluit je om wakker  te worden na elke droomcyclus van twee uur ( stel het alarm op je mobiel in) en zoveel mogelijk dromen te onthouden van elke cyclus.

Stap 4 – Haal je droom omhoog...

Nadat je wakker bent geworden na een droomperiode, blijf je stilliggen. Zo onthoud jij meer details.

Stap 5 – Concentreer je voor 100% op je intentie…

Terwijl je weer in slaap valt, concentreer jij je maar op een ding: je onverwoestbare intentie van stap 1. Voel je intentie door je lijf stromen. Blijf je focussen op je intentie. Denk je aan iets anders? Laat het los en keer terug naar je intentie.

Stap 6 – Zie hoe je lucide wordt…

Tegelijkertijd met herhalen van de intentie stel jij jezelf voor dat je weer terug bent in de droom waar je net wakker uit bent geworden. Dit keer zeg je tegen jezelf dat je weet dat het een droom is. Focus je op iets specifieks in deze droom. Zeg dan je tegen jezelf: “Ik ben aan het lucide dromen” en doe vervolgens wat je vooraf hebt besloten om te gaan doen in je lucide droom.

Stap 6 – Herhaling is alles…

Herhaal stappen 4 en 5 net zolang totdat jij, je intentie en je droom voor 100% één zijn geworden. Val langzaam weg in een diep slaap. Wanneer je tijdens het in slaap vallen bemerkt dat je aan iets anders denkt dan aan je intentie, herhaal je de procedure.

Net zo lang totdat je intentie het laatste is waar je aan denkt en wat je voelt voordat je in slaap valt. Nu glij jij door de hypnagogische fase (de sluimer periode tussen wakker en slaap) zo een droom in en ben je je bewust dat je droomt.

Als het lang duurt voordat je in slaap valt terwijl je deze methode doet, dan is dat geen enkel probleem: Hoe langer je wakker bent, hoe groter je kans dat je daadwerkelijk een lucide droom krijgt nadat je weer in slaap bent gevallen.

Dat komt omdat hoe langer je wakker bent jij de MILD-methode vaker doorloopt. Zo maak jij je intentie om lucide te dromen steeds sterker. Daarnaast maak jij je hersenen en je lichaam er steeds bewuster van dat lucide dromen belangrijk en leuk is.

Dit zorgt er weer voor dat je simpeler lucide blijft. Want je hersenen richten hun aandacht heel graag op dingen die leuk en belangrijk zijn.

4- Tenslotte

Veel beoefenaars van de MILD-techniek hebben al na een of twee nachten succes met deze methode en voor anderen vraagt het wat meer inspanning. Gewoon doorgaan. Succes is onvermijdelijk. Ook voor geoefende lucide dromers blijft de MILD-techniek een belangrijk hulpmiddel. Het zorgt voor meer lucide dromen en voor hogere mate van lucide zijn in hun dromen.

Een waanzinnige techniek dus voor iedere professionele of startende lucide dromer.

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids , Volg de online cursus of gun jij jezelf ook een vliegende start en kom je naar de Workshop Lucide Dromen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen