arrow_drop_up arrow_drop_down

Persoonlijk meesterschap: Creër de beste versie van jezelf....

Persoonlijk meesterschap draait vooral om het ontdekken waar jij echt voor wilt gaan. Waar je blij van wordt wanneer je eraan denkt en waarvan je in een flow terecht komt als je er mee bezig bent. Omdat te realiseren moet je kunnen  helder denken en daar helpen de onderstaande mantra’s je bij…

Zelf  programmeer ik deze mantra’s ’s morgens door ze zeven keer achter elkaar te herhalen en omdat effectiever te maken heb ik er onderstaande uitleg bijgemaakt. Zodat ik weet wat ik herhaal en programmeer.  Jij kunt natuurlijk je eigen betekenis aan zo’n mantra toevoegen en een gebiedende wijs die beter beklijft. We hebben het tenslotte over persoonlijk meesterschap.

Probeer wel dicht bij hun oorspronkelijke betekenis te blijven want dat helpt jou om  de universele kracht van deze mantra’s optimaal te benutten.

1- Blijf je bewust

dat de wereld is zoals jij denkt dat hij is. Niet zoals hij werkelijk is. Je ervaart de wereld door je eigen wereldmodel. Alleen als jij weet dat jij je eigen werkelijkheid schept, dan liggen er volop nieuwe waarschijnlijkheden en mogelijkheden op je te wachten.

Bevalt deze werkelijkheid je niet? Maak dan een nieuwe. Immers, jij bepaalt hoe jouw werkelijkheid eruit ziet , in negatieve maar ook in positieve zin. Begin met je voor te stellen hoe je zou willen leven en doe alsof dit nu al werkelijkheid is.

Je moet hiervoor de innerlijke stemmen van je huidige wereldmodel en neuroprogrammering smoren en de stem van je nieuwe werkelijkheid luidkeels de boventoon te laten voeren.

2- Blijf grenzeloos

want alles is mogelijk. We leven in een wereld vol met een onbegrensd aantal waarschijnlijkheden en mogelijkheden. De kwantumfysica en het kwantummodel hebben ons aangetoond dat alles mogelijk is.

Het gaat er bij dit mantra alleen om dat jij altijd beseft dat er meer mogelijk is.Er is altijd een oplossing.  En dat kan een fantastisch hulpmiddel zijn op het moment dat je vastloopt of vast zit op je weg van je persoonlijk meesterschap.

Besef dat er geen grenzen zijn aan wat je kunt verlangen maar weet ook dat je het pas zult krijgen wanneer je het aan jezelf geeft. Dus…

3- Blijf gefocust

want energie stroomt naar waar jij je aandacht op richt. Focus daarbij op wat je wilt en niet op wat je niet meer wilt. Richt je aandacht op wat het je oplevert wanneer jij je doelen realiseert.

Kies een doel waarvan je uit je dak gaat. Het maakt niet uit als er iemand anders is die zegt dat je het recht of het talent niet hebt. Of zelfs als ze zeggen dat je het wel hebt. Lekker belangrijk…

Versterk deze focus door met je droomkracht te ervaren, voelen en denken hoe het zal zijn wanneer jij dit verlangen hebt gerealiseerd. Dat helpt je om je aandacht strak op dit doel te houden en niet afgeleid te worden op het pad van je persoonlijk meesterschap.

4- Blijf in het nu

want NU is het moment van kracht. Je kan niks morgen doen en je kan ook niks gisteren doen. Je kunt alleen nu iets doen. Toch is NU vaak een vreemd land voor mensen die hun meeste tijd in het verleden of de toekomst leven. Als je er niet aan gewend bent, dan is het niet zo eenvoudig om gecentreerd te blijven in het NU.

De manier omdat te doen is bewust ademen, bewust naar kleuren kijken en vormen, bewust luisteren naar de geluiden om je heen en bewust aanraken wat er binnen hand bereik ligt. En dan bewust handelen, zelfs de kleinste actie is al goed, in de richting van je verlangen.

Het verleden en de toekomst kunnen interessante plekken zijn om te bezoeken voor het ophalen van kennis of je verborgen wijsheid te ontdekken maar de werkelijke map naar persoonlijk meesterschap bestaat alleen in het NU.

5-    Blijf gelukkig

want liefde is de effectiefste bron van groei. Als je niet gelukkig bent, wordt het dan. Hoe lukt dat terwijl er zoveel slechte dingen om je heen gebeuren?  In NLP zeggen ze: Fake it until you make it maar er is een ecologische methode. Begin met het benoemen van alle dingen waar je nu dankbaar voor bent. Van groot tot klein. En dat mogen ook ervaringen uit het verleden zijn of wilde toekomstplannen.

Voel de dankbaarheid dat dit allemaal mogelijk is in je leven. Alles wat je geleerd hebt, inclusief lopen, praten en jezelf aankleden; alle schoonheid en wonderen in de wereld om je heen; alle goede daden die jezelf of anderen hebben gedaan en je hebt gezien of over gehoord.  Hoe meer jij bewust wordt van het goede in je leven, hoe makkelijker het wordt om blij, vrij en gelukkig te zijn.

Liefde en dankbaarheid zijn belangrijke voeding, die jij nodig hebt, op weg naar je levensdoel. Ze zijn de fundamenten waarop jij je persoonlijk meesterschap vorm geeft.

6- Blijf vol zelfvertrouwen

want alle kracht begint altijd met persoonlijke kracht. Je kunt niet verwachten dat mensen altijd doen wat je wilt. Mensen hebben hun eigen prioriteiten en agenda die wel of niet strookt met die van jou.

En wanneer het niet gaat zoals jij denkt dat het moet gaan, vertrouw dan op alle mogelijkheden en waarschijnlijkheden in en om je heen die helpen om je koers tijdelijk bij te sturen en te ondersteunen in het realiseren van je doel.

Dit gaat verder dan zelfvertrouwen of genoeg eigenwaarde. Dit gaat over een vertrouwen in het leven op zich en de overtuiging dat wanneer jij focust en vertrouwt er zich automatisch de juiste deur opent.

Jij kunt er altijd op vertrouwen dat jij genoeg tot je beschikking hebt om te veranderen wat je kunt veranderen, je aan te passen als dat niet loopt zoals je wilt of om je vaardigheden te laten groeien door studie, oefenen en herhalen.

 7- Blijf positief

en verwacht altijd het beste. Er zijn mensen die zich voorbereiden op het ergste zodat ze niet verrast worden. Dat draagt niet echt bij aan het realiseren van je persoonlijke doelstellingen want:

  1. je krijgt toch nare verrassingen
  2. je krijgt veel minder leuke verrassingen.

Sommige mensen vermijden na streven wat ze echt willen omdat ze bang zijn teleurgesteld te worden. Teleurstelling is niet meers dan ongelukkig zijn met een bepaalde uitkomst.

Dus deze mensen plannen hun eigen succes niet omdat ze bang zijn dat hun plannen niet werken en dat ze zich dan slecht voelen. Ze zijn zo bang voor zich slecht voelen dat ze zich liever nooit goed voelen.

Ok luister,  het is niet helemaal geworden wat je ervan verwacht en je kunt besluiten om je daar slecht over te voelen. Maar als je echt verbonden bent met je plan, dan probeer je iets anders en gaat verder. Ik zeg vaak: mensen falen niet, plannen wel. Mensen geven op of maken een nieuw plan. Wat voor iemand ben jij?

Tenslotte

Ik denk dat ieder mens zijn eigen leraar is op de weg van persoonlijk meesterschap. Zie persoonlijk meesterschap niet als een einddoel maar als een levensstijl. Een levensstijl waarin jij nastreeft elke dag, hoe klein ook de verandering en verbetering, de beste versie van jezelf te laten zien, horen en voelen.

Dat is waar deze mantra’s je mee kunnen helpen. Om verder te kijken dan jouw huidige van je leven idee en model van de wereld en  vooral ondersteunen ze je koers te houden bij het realiseren van jouw unieke, fantastische, authentieke en te gekke persoonlijke doelstellingen….

“Geluk komt wanneer jouw voorbereidingen een kans ontmoeten…”

PS: Wil je nog meer ontdekken over hoe jij weer kan gaan lucide leven en vanuit je natuurlijke flow?  Dan vind je deze cursussen en boekjes ook vast interessant…

Over de schrijver
"Ik ben al mijn hele leven nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en drijft. Met Helder Dromen heb ik een platform gecreëerd waarmee ik andere mensen wil helpen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten in hun leven. Je leven weer terug in haar natuurlijke flow krijgen, daar draait het wat mij betreft om. Hoe dat eruitziet? Geen flauw idee. Hoe dat voelt? Dat je het vrije, blije en rijke leven leeft wat jij wil. Een quote van Lew Hen is daarbij leidend: “Als je leven moeilijk is, dan is het niet jouw leven…” Dat helpen doe ik door middel van het delen van handige tips en technieken in mijn blogs, interessante gratis boekjes en gratis trainingen. Verder heb ik al mijn kennis en nieuwste ontwikkelingen gebundeld in de workshops. Ik weet dat ik niet alle wijsheid in pacht heb maar wel een wijsheid die voor anderen een bron kan zijn van persoonlijke groei, inspiratie en vooruitgang...
Reactie plaatsen

De Workshop Lucide Dromen

Ontdek de laatste tips en technieken en word een lucide dromer...

Wij gebruiken cookies....