Ontdek de verborgen wijsheid van je lucide droom...

Verborgen wijsheid. Wie speelde de hoofdrol in Inception? Of wat is de naam van het buurmeisje van je je beste vriendinnetje op de lagere school? Of hoe heette die knappe en leuke Italiaan waar je mee zoende in Rome? Met een beetje concentratie weet je je dit te herinneren.

Soms al na een paar seconden. De andere keer loop je 2 weken later in de supermarkt en ineens schiet het je te binnen: Die knappe kussende Italiaan heette Leonardo.

En waarschijnlijk weet je dan ook gelijk weer de naam van die hoofdrol speler: Leonardo di Caprio. Hoe dat werkt, heb ik in een eerder blog over associatie en motivatie geschreven.

Dit soort feitjes komt meestal vrij gemakkelijk naar boven. Zo meteen gaan we kijken hoe je ook toegang krijgt tot de nog dieper in je persoonlijk onbewuste gelegen kennis.  Maar laten we beginnen met bepalen wat verborgen wijsheid precies is.

Ontdek de verborgen wijsheid van je lucide droom...

1- Wat is verborgen wijsheid?

We beginnen met een open deur: Er zijn dingen die je weet en dingen die je niet weet. Dat lijkt vrij duidelijk maar in wat we weten bestaat een groot schemergebied.

Jij en ik weten namelijk meer dan we denken dat we weten. Alleen hebben we dit om de een of andere plausibele reden weggestopt. Meestal omdat we deze kennis of informatie niet direct nodig hebben in ons dagelijks functioneren. Soms omdat een gebeurtenis zo pijnlijk is dat we die liever onderdrukken.

Deze kennis noemen we verborgen wijsheid want in dit gebied bevinden zich veel oplossingen en antwoorden op vragen die ons in ons dagelijks leven bezighouden. En het mooie is dat wij in staat zijn om deze antwoorden helder te krijgen.

Soms gaat dat vrij eenvoudig zoals met Leonardo maar andere oplossingen liggen wat dieper in onze verborgen wijsheid opgeslagen. Daarvoor moeten we wat meer uit de kast halen om er toegang tot te krijgen.

2- Hoe krijg je toegang tot je verborgen wijsheid?

Dat kan op vele manieren. Methodes zoals hypnose, mindfulness, opstellingenwerk of 1 op 1 coaching kunnen je helpen om gedeeltelijk toegang te krijgen tot deze kennis. Wij doen dat natuurlijk met lucide dromen.

We kiezen voor lucide dromen omdat jij zo op het diepste onbewuste niveau direct contact krijgt met je verborgen wijsheid. Een lucide droom betekent dat je minimaal op theta level bent en soms zelf op delta level van je bewustzijn bentAls jij je dromen herinnert, dan is dit de reden waarom jij iemand, die je lang geleden misschien maar één keer hebt meegemaakt, in je droom zo gedetailleerd kan beschrijven

Dat zo iemand in je droom opduikt, heeft een reden. Ze staan voor een bepaald gevoel of emotie waar jij je niet bewust van bent en onbewust een grote rol speelt in je leven. Wakker geworden kunnen we deze droomfiguur betekenis geven.

Het nadeel van deze manier is dat je dan op een te laag niveau van bewustzijn werkt. Daarom hebben wij ons getraind in het helder dromen.

De verborgen wijsheid verbinden met je bewust kennis helpt je vele puzzels op te lossen….

 Ontdek de verborgen wijsheid van je lucide droom...

3- Verborgen wijsheid geeft het antwoord.

Met lucide, helder dromen heb jij dus direct toegang tot je verborgen wijsheid. Het idee achter verborgen wijsheid is dat je de meeste antwoorden op je vragen al in jou zitten. We hoeven ze alleen maar even omhoog te halen.

Met dit zeven stappenplan ontdek jij hoe jij op de beste manier de antwoorden krijgt waar je op zit te wachten:

1- Bepaal je doel en stel je vraag.

Voordat je naar het bed gaat, kies je een doel. Bijvoorbeeld een probleem dat je op wilt lossen, een creatieve impasse die je wilt doorbreken of antwoord op een vraag die je al tijden bezig houdt.

  • “Hoe word ik een goede schrijver”
  •  “Hoe kan ik gezonder leven”
  •  “En hoe kan ik meer van het leven genieten?”
  •  “Hoe vind ik de liefde van mijn leven?”

2- Wek een droom op over je vraag.

Gebruik de mild techniek of een andere favoriete techniek om een droom te krijgen over je vraag of probleem.

3- Krijg een antwoord.

Eenmaal in een lucide droom stel je jezelf de vraag.  Misschien krijg je een ingeving of komt er een droomfiguur naar je toe lopen, zweven of vliegen om je vraag te beantwoorden.

Is dit niet het geval?

Ga dan gericht op zoek naar die persoon, voorwerp of plaats die je nodig denkt te hebben. Ondervraag elke droomfiguur of droomsymbool die je onderweg tegenkomt over je doel.

Onthoud dat je onbewust veel meer dingen weet dan je je nu kan voorstellen. Het antwoord van je vraag kan zomaar in een op het oog onbelangrijk droomsymbool zitten….

in je lucide droom je verborgen wijsheid ontdekken...

4- Integreer de verandering.

Heb je de oplossing gevonden die je zocht of misschien wel een hele verrassende gekregen? Stel je dan voor hoe jij en het droomfiguur of droomsymbool, die jou de oplossing heeft gegeven, in jou opgaat. Het wordt een deel van je. Voel hoe je transformeert tot een nieuwe versie van jezelf.

Zie je jezelf niet in je lucide, heldere droom? Stel je dan voor hoe jij wel op het toneel verschijnt. Dat kan. Het is ten slotte een droom. Daar is alles in mogelijk.

5- Een persoonlijke tip.

Voel je je nieuwe IK? Voordat je nu gaat ontwaken( het is aan te bevelen om dit gelijk te doen na de lucide droom) zeg je tegen jezelf:” Ik weet zeker dat de boodschap en de betekenis van deze droom blijvend geïntegreerd worden in wie ik ben, wat ik doe en hoe ik het verschil maak.”

Ik gebruik dit mantra maar je kunt natuurlijk eenvoudig je eigen mantra

6- Word nu wakker.

Ontwaak gelijk na je lucide droom. Dan kan je gelijk vastleggen wat je hebt verbeterd en hoe je je daarbij voelt. Schrijf in ieder geval het deel van de droom op dat de oplossing gaf.

Zelfs als je denkt dat de lucide droom je vraag niet beantwoordt heeft, schrijf de droom en je ervaring op.

Dat doen we om 2 redenen. De eerste reden is dat wanneer jij je droom later nog een keer doorneemt je misschien ontdekt dat het antwoord toch verborgen zat in je droom. De tweede reden is dat deze droom een perfecte manier is om de volgende keer weer helder te worden. 

7- Ga overdag actief met de oplossing aan de slag.

De lucide droom heeft je een voorzet gegeven. Het is nu aan jou om de volgende stap te zetten. Gebruik de wijsheid uit je droom om je doel, plan of verlangen waarmee je de lucide droom in ging, te realiseren.

Je weet door je lucide zijn wat er verbeterd is. Vraag je nu af wat jij bewust kan doen om deze stap vooruit te versterken en werkelijk tot leven te brengen.

4- Tenslotte 

Open de poorten naar je verborgen wijsheid. Het bevindt zich allemaal in jou. Je bent slimmer dan je denkt want je weet meer dan je nu weet dat je weet. Word je eigen coach en  word wie je bent want zoals het genie Leonardo da Vinci al zei:

“Er bestaat geen grotere vorm van meesterschap dan het verwerven van meesterschap over jezelf…”

PS: Wil je meer ontdekken over lucide dromen? Lees dan mijn boek De Lucide Droom Gids of volg de online cursus.

Over de schrijver
Reactie plaatsen