Wij gebruiken cookies....
Het Boek Over Lucide Dromen en Meer...
In de lucide droomgids leer je alles over lucide dromen en hoe jij je dromen betekenis kunt geven....Ga naar de Gratis Lucide Droomgids

Page content

article content

Lucide droom: Hoe krijg je snel en eenvoudig een lucide droom?

Stel je een wereld voor waarin je je grootste angsten gemakkelijk kunt overwinnen, en kunt reizen naar elk dorp, straat, stad op onze planeet … of waar dan ook in het universum, en hier opwindende, ongelooflijke avonturen en verhalen beleeft, misschien wel de meeste sexy man of vrouw op aarde verleidt. Dat kan allemaal – als je weet hoe je een lucide droom krijgt.

Het klinkt als fantasie, maar het onmogelijke is in feite heel goed mogelijk in je lucide droom.

In dit blog vertellen we je alle ins en outs van deze fantastische, maar toegankelijke wereld  en je alles leren over hoe je een lucide droom krijgt en wat doen.

Je leert alles over de voordelen van de lucide droom controleren. We beantwoorden de meest gestelde vragen over lucide dromen. We bespreken tips en technieken die je vandaag kunt uit te proberen en een lucide droom krijgen.

Je gaat alles ontdekken wat je moet weten om met lucide dromen te beginnen. Word wakker, want je staat op het punt een spannend avontuur te beginnen waarbij het vliegen naar de zon een koud kunstje wordt en beste maatjes worden met alle karakters in  je favoriete film een eitje.

In de wereld van lucide dromen worden de natuurwetten op zijn kop gezet en zijn er geen grenzen aan jouw diepste en meest woeste verlangens Je zult het onvoorstelbare ontdekken en het onmogelijke overwinnen; maar voordat dit zo ver is, laten we eerst praten over wat de betekenis van een lucide droom is

1- Wat is een lucide droom?

De definitie van lucide dromen is eigenlijk vrij eenvoudig. Lucide dromen zijn betekent helder, lucide of bewust zijn tijdens een droom.

Zie het zo: Ben je nu wakker? Weet je dat je wakker bent? Als dat zo is, dan ben je niet lucide. Als je jezelf die vragen in je droom kunt stellen, terwijl je in een droom zit en ze beantwoordt, dan zit je in een lucide droom.

Als een lucide droom krijgen net zo eenvoudig was als gaan slapen en onthouden dat je niet wakker bent, zou er niet zo’n groot aanbod van cursussen, workshops en boeken zijn over hoe je het kunt leren.

Lucide dromen is mogelijk voor iedereen, maar je moet je er wel in trainen. Het is niet moeilijk maar het vereist doorzettingsvermogen, toewijding, oefening en geduld.

Het gaat niet over geluk, talent of intelligentie.  Het is gewoon een kwestie van je hoofd erbij houden en de technieken oefenen tot je lucide droomt. Er is een groot voordeel bij het leren van lucide dromen. De technieken die je leert, maken je ook direct overdag bewuster. Bewuster van wie en wat je bent, wat je doet overdag maar ook van je dromen. Dat is 1 voordeel maar er zijn er nog meer:

De 6 andere voordelen van lucide dromen:

1) Krijg toegang tot je onderbewustzijn

Stel je een computer voor met miljarden en miljarden bestanden die bij elkaar alle gegevens over jezelf bevatten, maar 95% van die bestanden bevinden zich in een map met wachtwoordbeveiliging. Dit is  hoe je geest werkt en die map, met wachtwoordbeveiliging en 95% van de gegevens, is je onderbewustzijn. Gelukkig voor ons bestaan er verschillende wachtwoorden om dit onderbewustzijn binnen te gaan.  Lucide dromen is zo’n wachtwoord.

Zoveel van wat we echt vrezen en echt geloven is opgesloten achter deze poorten van ons onderbewustzijn. Gelukkig, als we leren lucide dromen, dan krijgen we toegang tot deze kennis en verborgen wijsheid, het verwerken, begrijpen en toepassen in ons dagelijks leven.

2) Interpreteer je dromen

Je kunt gemakkelijk verdwalen in de verwarrende symboliek van je droom. Wanneer je een angstdroom krijgt over vallen of een droom over vliegen hebt, dan is het gemakkelijk om die ervaringen letterlijk te interpreteren. Het moet betekenen dat je bang bent om te vallen of dat je wilt vliegen, toch?

Denk nog eens na! Een vallende droom gaat waarschijnlijk over je angst dat om de controle te verliezen en een vliegende droom gaat over je verlangen om vrij te zijn. Dus, hoe kom je erachter wat deze verwarrende droomsymbolen betekenen? Dat kan je doen door je dromen betekenis te geven met Droomologie. Hiermee vertaal jij jouw verwarrende en vragen oproepende droom naar je dagelijks leven.

Maar in een lucide droom kun jij dit direct doen. Gewoon terwijl je slaapt. Jij kan het gesprek aangaan met je droomsymbolen, droomvrienden of misschien wel droomvijanden en ze vragen wat ze je te vertellen hebben over wat er beter zou kunnen in het leven dat je nu leidt.

3) Overwin je angst

Een van de grootste voordelen van lucide dromen is het vermogen om de angsten te overwinnen waar je in je waakleven door geteisterd wordt.  Je onderbewustzijn,  persoonlijk onbewuste,  wil je helpen en het probeert deze “angstdrama’s” uit te spelen in je droom, maar als je niet bewust aanwezig bent om, is het moeilijk om deze angsten te herkennen. En jagen ze je waarschijnlijk alleen maar meer schrik aan.

In je lucide droom krijg je de kans om die angsten te ervaren en te transformeren, precies op het moment dat je verbeeldingskracht ze aan je vertoont. Veel mensen zijn verlost van een angst, stress of depressie na een lucide droomervaring.

4) Nachtmerrie verhelpen

Lees ook overwin je angst hierboven.  Nachtmerries zijn zo angstaanjagend omdat we ons niet bewust zijn dat we dromen als we ze ervaren. Stel je een droom voor waarin je wordt achtervolgd door een seriemoordenaar en vervolgens vast komt te zitten in een huis met de moordenaar. Jij denkt dat het echt gebeurt omdat je kritische denken uit staat als je droomt

Je wordt waarschijnlijk wakker worden badend in het zweet. Als je echter in staat was om lucide te zijn en blijven tijdens die ervaring, zou je weten dat het maar een droom is en jij de baas bent. Soms is alleen al het weten dat je droomt, genoeg om de nachtmerrie en zijn herhalingen te stoppen.

5) Plezier maken

Lucide dromen gaat niet alleen over diepe, donkere en enge dingen; het is ook heel leuk ! Je wildste “dromen” kunnen uitkomen en je kunt ze ervaren met al je zintuigen. Je kunt doen wat je wilt in een lucide droom, en veel mensen bestuderen de lucide droom om hun wildste fantasieën te leven, van vliegen tot seks hebben met hun ‘droompartner’.

Het is meeslepender dan een goed boek, een spannende film of zelfs een virtual reality-spel, jouw lucide droom tart alle natuurkundige wetten en logica en plaatst je midden in de gebeurtenis om alles in 5D te ervaren.

6) Oefen voor het echte leven

Als je eenmaal leert hoe je een lucide droom kunt creëren, kun je beginnen met het dromen over een bepaal doel. Iets wat je graag wilt realiseren. Zodra je leert om je droomsfeer onder controle te houden, kun je hiervoor oefenen en repeteren.

Wil jij graag iets bereiken op hete gebied van je:

Je kunt bij al deze doelen scenario’s uitspelen en je onderbewustzijn de beste aanpak laten uitwerken. Het is geen geheim dat veel grote problemen vaak tijdens de slaap tot een oplossing komen en dit is nog eenvoudiger in je lucide droom.

7) Los een probleem op

Over probleemoplossing gesproken, stel je voor dat je je writer’s block overwint oplost tijdens je slaap. Het gebeurt. Mary Shelley, de auteur van de beroemde roman Frankenstein, droomde over de plot van het boek alvorens het te schrijven.

Beroemde golfer Jack Nicklaus verbeterde zijn score toen hij in zijn dromen zag dat hij zijn clubs verkeerd vasthield in. Ontelbare wetenschappelijke ontdekkingen zijn gebeurd tijdens de slaap, inclusief de opstelling van het periodiek systeem der elementen.

Je brein kan ongelooflijke dingen uitwerken terwijl het slaapt, maar als je niet bewust bent om het te ervaren, vergeet je dat het ooit gebeurd is. Dus stel je open en ontdek hoe ook jij een lucide dromer wordt.

lucide droom helder dromen

3- Een lucide droom trainen: De Drie Basisstappen.

Het is duidelijk een opwindend idee om te wetene hoe je een lucide droom kunt opwekken en je zit nu waarschijnlijk op het puntje van je stoel, klaar om te onderzoeken hoe het kan. Dus laten we beginnen!

We gaan de basisstappen bespreken.  Vervolgens bespreken we wat je kunt verwachten en beantwoorden we enkele veel gestelde vragen die mensen hebben of  waar lucide dromers tegen aan lopen wanneer ze in een lucide droom zitten. Maar we beginnen nu met de 3 stappen:

Stap 1: Onthoud je dromen

Het onthouden van je dromen is van cruciaal belang om te leren hoe je je dromen kunt beheersen. Want als je je dromen nu al niet meer kan herinneren, kun je ze ook niet gebruiken. Hoe beter jij je dromen herinnert, hoe dichter je bij je eerste lucide droom komt. Mensen die lucide dromen, vertellen dat ze elke nacht 3-4 dromen kunnen onthouden. Hier 6 tips om beter je dromen te onthouden:

1) Houd een droomdagboek bij

Houd een notitieboekje bij je bed en noteer je dromen zodra je ’s ochtends wakker wordt. Gebruik geen computer, omdat het aanzetten van de computer, het openen van een document en typen ervoor zorgt dat je te veel wakker wordt en misschien niet meer in slaap valt

Als je veel van je dromen herinnert, noteer eerst de belangrijkste details en schrijf dan de rest van de details op. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie op te schrijven voordat je rationele denken het weer over neemt en gaat zeuren met “het is maar een droom”.

’s Morgens schrijf je je droom dan volledig uit in een speciaal daarvoor aangeschaft droomdagboek.

2) Houd een audiodagboek bij over een droom

Sommige mensen vinden dat het schrijven te veel inspanning vraagt en hen wakker maakt.

Door een voice recorder of smartphone bij je bed te houden, kun je je droom inspreken, terwijl je de lichten uit laat, en niet te veel beweegt. Voor de meeste mensen is dit een geweldig alternatief in plaats van het schrijven in een notitieboekje.

3) Stel een alarm in om u te wekken

Als je geen droom in je hoofd hebt, als je ’s morgens wakker wordt, is het mogelijk dat je uit de droomfase van de slaap bent geglipt voordat je wakker werd.

We krijgen het grootste deel van onze dromen in de vroege ochtend en de beste manier om een droom te onthouden is om midden in je remslaap te ontwaken. In je remslaap heb je de meeste en levendigste dromen

Om dit te doen, stel je een uur voordat je normaal wordt wakker wordt, je wekker in.  Maak je geen zorgen; je hoeft niet helemaal wakker te worden en gelijk aan je dag te beginnen! Je kunt deze techniek gewoon gebruiken om je te helpen wakker te worden tijdens een droom.

4) Houd een regelmatig slaapschema aan

Je hersens houden ervan om te slapen in reguliere cycli, dus als je je bedtijd elke nacht verandert, wil je daar misschien nog een keer over nadenken. Door elke dag op dezelfde tijd in slaap te vallen en wakker te worden, geef je je hersenen de signalen die het nodig heeft om te weten wanneer het tijd is om een slaapcyclus in te starten.  En dan weet jij precies wanneer je wakker moet worden voor de methode bij stap 4.

5) Laat je alarm willekeurig afgaan in de nacht.

Iedereen is anders, dus als de bovenstaande tips niet werken, moet je misschien wat uitproberen. Als je hebt geprobeerd je dromen vast te leggen bij het ontwaken en je jezelf hebt ingesteld op succes, maar geen geluk hebt gehad met het opwekken van een droom, moet je misschien je persoonlijke slaappatroon vinden.

De meeste mensen dromen elke 90 minuten, maar dit kan van persoon tot persoon variëren. Stel midden in de nacht je alarm in op een paar verschillende tijden. Stel een alarm in 90 minuten nadat je naar bed bent gegaan en kijk of jij je een droom herinnert wanneer je wakker wordt.

Als dit ook niet werkt, stel dan ’s nachts een alarm in op verschillende willekeurige tijden. Misschien ontdek je dat je alleen aan je dromen denkt als je om 03.20 uur wakker wordt. Het zou zo maar kunnen. Als dat het geval is, moet je de gewoonte aanleren om op die tijd wakker te worden en zo je dromen vast te leggen.

6) Leef gezond

Bepaalde stoffen zoals alcohol en marihuana kunnen je vermogen om te dromen te herinneren beïnvloeden, net zoals angst en depressie slaapstoornissen kunnen veroorzaken. Als je het zeldzame resultaat ervaart dat geen van de bovenstaande tips voor je werkt, moet je mogelijk een aantal van deze onderliggende  oorzaken aanpakken voordat je verdergaat …

Stap 2: Voer gedurende de dag reality checks uit

Het klinkt stom, maar om te weten dat je slaapt, moet je je eerst realiseren dat je wakker bent in je droom. Succesvolle lucide dromers voeren gedurende de hele dag realitychecks uit om te bevestigen dat ze inderdaad wakker zijn. Diezelfde realiteitscontroles uitgevoerd tijdens de slaap, laten hen bewust ervaren dat ze dromen.

Je kunt echter niet zomaar tijdens het dromen een realitycheck uitvoeren; het vereist oefening en training. Om dit te doen, moet je de gewoonte van realiteitscontrole elke dag vormen.

Dit zijn beproefde manieren om realiteitscontroles uit te voeren die succesvol zijn geweest voor andere beginnende lucide dromers:

1) Lees iets

Tekst en cijfers lijken te veranderen in de droomwereld. In feite wordt gerapporteerd dat tekst die tweemaal wordt gelezen tijdens een lucide droom 75% van de tijd verandert, de tweede keer dat het wordt gelezen. Dat aantal loopt op tot 95% wanneer het voor de derde keer opnieuw wordt gelezen.

Dit maakt het lezen van tekst of cijfers een van de meest populaire realitychecks die er is. Herinner jezelf er een paar keer per dag aan om naar je horloge te kijken of een stukje tekst voor te lezen en het dan nog twee keer opnieuw te bekijken. Als het hetzelfde blijft, kun je tegen jezelf zeggen: “Ik weet nu dat ik wakker ben.”

Ook een goed test, die hierbij in de buurt komt, is om in je droom in een spiegel te kijken, je ogen te sluiten en te ervaren wat er veranderd is als jij je ogen weer opent in de droom.

2) Tart de natuurkunde

De wetten van de natuurkunde zijn niet van toepassing op de wereld van lucide dromen, dus het testen ervan is een geweldige manier om erachter te komen waar je bent. Je kunt deze realiteitschecks doen door te proberen je hand door een muur of deur te duwen of van de grond te springen en te zien of je kunt vliegen.

Je zult natuurlijk niet slagen als je wakker bent, dus als je slaagt, kun je tegen jezelf zeggen: “Ik weet nu dat ik droom.”

3) Verplaats iets met je geest

Of je nu objecten wilt verplaatsen of iets wilt laten verschijnen of verdwijnen, je kunt het als je droomt. Als je echter wakker bent aan de andere kant van je ogen, zal het mislukken, tenzij je een aantal ongelooflijke gaven hebt.

Net als de andere realiteitschecks, wanneer je dit probeert te doen wanneer je wakker bent, herinner jezelf eraan dat het niet werkte omdat je niet droomt.

4) Maak het consistent

De sleutel tot succesvolle realiteitscontroles is het overzichtelijk houden. Je gaat deze in je heldere dromen uitvoeren, dus verwar jezelf niet door er te veel van te maken. Probeer een paar keer per dag 1 of 2 van dezelfde reality-checks te oefenen. Het duurt maar een paar seconden en het zal je vermogen tot lucide dromen enorm verbeteren.

5) Doe ze in bed

Veel beginnende lucide dromers hebben een ervaring die bekend staat als een vals ontwaken. Wanneer dit gebeurt, denk je dat je wakker bent maar je bent aan het lucide dromen. Dit kunnen frustrerende ervaringen zijn omdat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen de werkelijkheid en de droomwereld wanneer ze er exact hetzelfde uitzien. Je lichaam bevindt zich dan ook nog in een slaapverlamming. Je raakt in paniek hierdoor en dat zorgt ervoor dat vals ontwaken zoveel lijkt op nachtmerries

Om dit te voorkomen, doe je een realitycheck voordat je gaat slapen en gelijk wanneer je wakker wordt. Maak er een gewoonte van om het altijd te doen iedere keer wanneer je wakker wordt, dan weet je zeker of je nog droomt of niet als je in een vals ontwaken zit.

Stap 3: Jouw lucide droom

Als je eenmaal de gewoonte hebt gehad om je dromen te herinneren en je realiteitschecks te oefenen, weet je zeker dat het gaat gebeuren: je krijgt een lucide droom.

Lukt een lucide droom aanleren nog niet? Blijf geduldig of volg de 10 stappen training . Je kunt ook de Lucide Droomgids downloaden.

lucide droom

4- Hoe echt zijn lucide dromen?

Denk aan een droom of een nachtmerrie – elke droom die je ooit hebt gehad – en probeer deze zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Je zult een veel voorkomend verschijnsel ervaren dat je niet in staat bent om de diepe gevoelens te uiten die je tijdens je droom hebt ervaren.

Je kunt in staat zijn om de details en gebeurtenissen met enige nauwkeurigheid te beschrijven, maar wanneer je probeert de emotie en kracht van de droom over te brengen, schieten woorden gewoon tekort.

Dromen zijn zo krachtig en ze kunnen alles wat we over de realiteit weten verbeteren of trotseren. Als je droomt, ervaar je de boodschap van al deze spannende en mysterieuze werelden, maar ze komen pas tot leven in je dagelijks bewustzijn wanneer je wakker wordt en hun meeste kracht hebben verloren. Lucide dromen laten je deze wereld in real time ervaren; lucide dromen zijn dromen die levensecht aanvoelen en waar je gelijk actie kunt ondernemen.

In de echte wereld zijn je zintuiglijke ervaringen (zien, aanraken, proeven, ruiken en voelen) gewoon processen in je brein die worden geactiveerd door iets in je lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld iets aanraakt, worden signalen in uw hersenen geactiveerd en kun je deze aanraking ervaren. Hetzelfde gebeurt in je lucide dromen, wat betekent dat je alles in je droomwereld ten volle ervaart, alsof het echt gebeurt. Een voorbeeld hiervan is dat bij testen in het Max Planck Instituut bleek dat tijdens een lucide droom dezelfde hersengebieden worden geactiveerd als wanneer je wakker bent.

Lucide dromen is als een hyperrealiteit waarbij je alles om je heen als realiteit beschouwt behalve dat alles om je heen een constructie is van je oneindige verbeeldingskracht! In een lucide droom ben je in staat om een nieuwe realiteit te scheppen voor jezelf. Zoals dat ook lukt als je onder hypnose bent maar dan op een directer en effectievere manier. Je bent namelijk in de diepste trance mogelijk en jij weet als geen ander wat er geheeld mag worden in deze persoonlijke lucide droom therapie.

5- Sneller lucide dromen

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om lucide dromen eenvoudiger te maken. Houd er rekening mee dat al deze dingen alleen bedoeld zijn om naast de hierboven genoemde stappen en technieken te worden gebruikt.

Ze leren je niet hoe je lucide dromen kunt hebben, maar ze kunnen het waarschijnlijker maken dat je ze krijgt.

A- Thee en kruiden

Ten eerste: Als je een medische aandoening hebt of zwanger bent, probeer deze thee of  kruiden dan niet zonder eerst je arts te raadplegen. Bijwerkingen van kruiden kunnen medicatie en sommige medische aandoeningen verstoren. Maak je geen zorgen – je kunt ook leren hoe je een lucide droom kunt hebben zonder kruiden!

Er zijn veel kruiden en thee soorten op de markt die je kunnen helpen een droomstaat te creëren, dromen te intensiveren en een lucide droom waarschijnlijker te maken. Deze kruiden worden al eeuwenlang door culturen over de hele wereld gebruikt om met geesten te communiceren, paranormaal of helderziendheid op te wekken,  en parallel universum te bezoeken. Deze kruiden zijn legaal en je kunt ze kopen bij je plaatselijke reformwinkel of online.

Kruiden die je  kunt gebruiken zijn: Bijvoet thee, Huperzine-A, Choline, Wilde Asperge Wortel, Calea, Sinicuichi en Silene.

B- Meditatie / Mindfulness

De twee technieken/methodes  die je kunt doen om een lucide droom te induceren, is mindfulness / meditatie. Omdat lucide dromen een staat van mindfulness is terwijl je slaapt, is het oefenen van het komen in  het, aan deze methodes gerelateerde, bewustzijn wanneer je wakker bent een zeer nuttig hulpmiddel.

Probeer een mindfulness-meditatie van 20 minuten in je dagelijkse routine te implementeren en ervaar hoe het je kansen op een lucide droom vergroot.Als je hulp nodig hebt van een geleide meditatie, probeer die dan hieronder:

 

C-  Muziek

Er is veel vooruitgang geboekt in de wetenschap van het gebruik van technologie en geluiden om een lucide droomstaat te veroorzaken. Door onze natuurlijke hersengolfpatronen af te spelen, kan geluid bepaalde bewustzijnsstaten beïnvloeden en lucide dromen waarschijnlijker maken. Als je geïnteresseerd bent om deze techniek te proberen, luister dan naar de 8 uur durende video hieronder met een koptelefoon terwijl je slaapt.

 

 

6- Veel gestelde vragen over lucide dromen

Je weet nu alles wat je moet weten om te beginnen met het krijgen van een lucide droom. Omdat lucide dromen oefenen en geduld vergt, zullen we dit blog afsluiten door de gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken die mensen ervaren bij het opwekken van lucide dromen. Lees de vragen door en bezoek deze pagina opnieuw als je problemen ondervindt met het lucide dromen:

1)            Is lucide dromen gevaarlijk?

Lucide dromen is een prachtige persoonlijke groei tool, het middel naar zelfkennis en voor zelfonderzoek. Het is volkomen veilig. Het is zelfs een geweldige manier om verafgelegen werelden en ideeën te ervaren zonder psychedelica te gebruiken.

Niemand is ooit vast komen te zitten in een droom of heeft iets gevaarlijks gedaan tijdens lucide dromen wat consequenties heeft gehad voor zijn dagelijkse leven. Je kunt alles doen wat je wilt in je lucide droom en je wordt gewoon wakker in de veilige omgeving van je bed.

2)            Ik kan mijn dromen niet herinneren; wat moet ik doen?

Veel aandacht gaat uit naar alle stappen die je moet nemen om je dromen te onthouden. Als je consequent al deze stappen probeert en je je dromen nog steeds niet kunt herinneren, kun je een slaapstoornis hebben of een medicijn dat je slaapcyclus verstoort.  Dit is uiterst zeldzaam, dus zorg ervoor dat u al deze stappen minstens een maand uitprobeert. Als ze echt niet werken, kunt je met je arts overleggen over een oplossing.

3)            Is een lucide droom eng?

Lucide dromen kan in het begin beangstigend zijn  vooral als je er niet op voorbereid bent. De meeste mensen vinden dat ze heel spannend en bevredigend zijn, maar soms loopt het even anders. Het beste wat je kunt doen als je een angstaanjagende ervaring hebt, is jezelf eraan te herinneren dat het allemaal maar een droom is. Laat het los. denk aan iets vrolijks, wat je blij maakt en je zult ervaren dat de droom mee verandert met jouw denken

Alles in je droomwereld is een constructie van je eigen geest. Dingen die angstaanjagend lijken, zijn slechts symbolen in een droom. Je werd wakker en je bent nu veilig, dus laat dat een herinnering zijn dat het verkennen van de donkere delen van je geest veilig is en je kan helpen die angsten weg te nemen.

4)            Ik heb lucide dromen, maar mijn lucide dromen beheersen lukt niet continue, waarom?

Je zult nooit in staat zijn je dromen volledig te beheersen. Houd dit in gedachten en blijf het gewoon doen. Het kan enige tijd en geduld kosten om te sturen waar je wilt dat je lucide dromen naar toe gaan en zelfs degenen die altijd lucide dromen hebben, zijn niet altijd in staat om ze te blijven beheersen. Een lucide droom gaat namelijk over bewustwording en niet over controle.

5)            Wat is het verschil tussen dagdromen en lucide dromen?

Je bent volledig bewust, maar ontspannen en afgeleid wanneer je dagdroomt, maar het is een goed begin om te leren hoe je lucide dromen zou kunnen ervaren

Het verschil tussen de twee is dat je wakker bent wanneer je dagdroomt en slaapt wanneer je lucide droom bent. Toegang tot je verbeeldingskracht is een geweldig hulpmiddel om je lucide dromen te verbeteren, maar het moet niet worden verward met lucide dromen.

De meeste dagdromen zijn veel minder bizar en surrealistisch dan lucide dromen. Als je een realitycheck uitvoert in je dagdroom, zul je je realiseren dat je inderdaad wakker bent.

6)            Word ik door een lucide droom minder uitgerust wakker?

Het is logisch om te denken dat de verhalen, gebeurtenissen in je lucide droom je slaap verstoort en je moe wakker wordt.  Toch is het tegenovergestelde meestal waar. De meeste mensen worden wakker en voelen ze zich verfrist en verjongd na een lucide droomervaring.

Dit gebeurt omdat in plaats van dat je droom je overkomt, overspoelt met ongecontroleerde gevoelens, gedachtes en emoties jij in een lucide droom jij de baas bent. Bewust van wat je voelt en denkt en gelijk daarop te anticiperen.

Zie het alsof je op je werk omkomt in de taken en je er geen enkele invloed op hebt of je werkt lekker door, kijkt naar de stapel die er nog ligt en weet: dat komt af. Alles onder controle. Het is geen vraag welke werkdag jou als een slappe vaatdoek naar huis laat gaan.

7- Tenslotte

Iedereen droomt. Het enige wat we nog niet allemaal doen is onze dromen onthouden maar dat kunnen we allemaal leren. Dus voor iedereen is het mogelijk om een lucide droom te krijgen. Een lucide droom krijgen betekent niet dat je een zevende zintuig of een fenomenale gave bezit. Het is gewoon iets wat je kunt trainen. Met de juiste training, geduld, doorzettingsvermogen en plezier ontdek ook jij de magische, fascinerende, uitdagende en kleurrijke wereld van je lucide droom…..

PS: Wil je nog meer ontdekken over lucide dromen en dromen betekenis geven? Lees dan de De Lucide Droom Gids   

Like, deel of verzend dit bericht want er is vast wel iemand die je hier mee kan helpen...

Comment Section

0 reacties op “Lucide droom: Hoe krijg je snel en eenvoudig een lucide droom?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeroen
Mijn naam is Jeroen Jansen. Lucide dromen heeft mijn leven veranderd. Daarom heb ik deze site gemaakt. Met het gratis E-book De Lucide Droomgids en de gratis training Leren Lucide Dromen zodat jij ook kan ontdekken hoe je met lucide dromen de volgende stap in je leven kan zetten. Heb je een vraag? Stuur mij een mail of een bericht via het contactformulier. Oh ja, ik geef geen workshops of lezingen meer omdat alles wat ik te vertellen heb je kan vinden op deze site. Dus die euro's kan je lekker in je zak houden. Veel plezier met het leren van en het beleven van spannende, verrassende en transformerende avonturen in je lucide dromen....