Stap 10 - Met een droomplan naar een lucide leven!

Stap 10 - Met een droomplan naar een lucide leven!

De laatste stap alweer. De stap naar een lucide leven. Met behulp van een droomplan gaan wij het nog eenvoudiger maken om je doelen te realiseren. Doelen die ervoor zorgen dat jij leeft in de juiste flow. Zo'n leven noemen we een lucide leven...

1- Van lucide dromen naar lucide leven...

Je hebt ervaren dat wat jij in je lucide droom doet een direct gevolg heeft voor jouw dagelijks leven. Denk daarom eens na over waarvoor jij je lucide dromen wilt gebruiken.

Op welke gebieden in je leven wil jij vooruitgang boeken? Maak daarom een droomplan en bouw zo met je lucide dromen aan jouw lucide leven.

 

2- Hoe maak je zo'n droomplan?

Houd het simpel. Pak een vel papier of ga achter je laptop zitten. Dan doe je het volgende:
  • Geef je plan een titel. Zoiets als: "Het lucide leven van Esmeé de Koning"
  • Benoem de gebieden waarop jij wilt groeien. Bijvoorbeeld: gezondheid, persoonlijke groei, meer plezier, financieel, carrière, reizen en relaties.
  • Benoem op elk gebied drie doelen.
Laten we relaties als voorbeeld nemen en hier 3 doelen uit kiezen:
  • Woede beheersing
  • Leukere collega's
  • Ware liefde ontmoeten
Nu hak je elk doel in 3 subdoelen. Hier nemen we ware liefde ontmoeten als voorbeeld. De drie subdoelen worden dan:
  • Meer daten.
  • Foute mannen.
  • Wat zoek ik in een relatie?
 

3- Je droomplan aan het werk...

Je gaat nu gericht aan één subdoel werken en daarbij maken we optimaal gebruik van onze lucide dromen. Voor je gaat slapen, zet jij je intentie op het subdoel. Deze keer nemen we de grootste uitdaging: foute mannen of foute vrouwen.

Je weet dus al dat je een voorliefde voor foute mannen hebt maar vraagt je af: "Waarom trap ik er toch elke keer weer in?" De kans is groot dat het antwoord zich schuil houdt in het onbewuste deel van je bewustzijn. Het gedeelte waar je lucide dromen wel toegang tot hebben.

Je intentie wordt dan zoiets als: "Ik droom vannacht lucide en ban die foute kerels uit mijn leven".

Werk een bepaalde periode aan dit subdoel. Neem er de tijd voor. Het is echter ook niet zo dat je het al helemaal gerealiseerd hoeft te hebben. Het gevoel dat je goed bezig bent, is vaak al genoeg zijn. Ervaar hoe het zich verder ontwikkelt en als het nodig mocht zijn, kan je het altijd weer oppakken.

Stap dan over op je volgende subdoel. Vraag je bijvoorbeeld in je lucide droom welk subdoel je nu aan moet pakken. Zo werk jij punt voor punt je lijstje af en creëer je het leven wat jij echt wil leven, een waar lucide leven.

 

4- Vermijd deze valkuil

Misschien is het goed om je te waarschuwen voor de valkuil waar ik in gevallen ben. Als een tornado werkte ik mijn droomplan af. Daarbij vergat ik het belangrijkste. Namelijk om te genieten van en plezier te  hebben in mijn lucide dromen.

Maak daarom niet van al je nachten een helende sessie. Geniet ook van de andere onbegrensde mogelijkheden die lucide dromen je bieden. Vlieg door het universum, reis naar magische en onbekende plekken, werk je bucket list af, bedrijf de liefde met een super lekkere partner of doe iets waarvan als je er aan denkt je al helemaal vrolijk wordt

Waar het omgaat, is dat je ook plezier maakt. Laat lucide dromen niet iets worden zoals een bezoek aan je tandarts of coach, iets waar je als een berg tegenop ziet. Zorg ervoor dat het een fantastische en bijzondere ervaring blijft.

 

5- Tenslotte

Nu zijn we echt aan het einde gekomen van de training. De komende tijd ga jij optimaal profiteren en genieten van je lucide dromen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over lucide dromen ? Like Helder Dromen dan op Facebook. Dan blijf jij automatisch op de hoogte..

Ik wens je veel plezier en succes met en in je lucide dromen.
Reactie plaatsen