Stap 1 -  De start

Stap 1 - De start

Met dit gratis tien stappenplan maak jij een vliegende start in het leren van lucide dromen. Deze fundamentele basisstappen bieden jou de kans om het ook te gaan ervaren net zoals de vele waaghalzen die jou voorgingen.

Volg deze stappen en precies op het juiste moment ontwaak jij in een droom. Dan besef je: Hé, ik ben aan het lucide dromen. Wat je dan moet doen, leer je natuurlijk verderop in de training.

Het bijzondere van lucide dromen is dat iedereen het kan. Het gaat niet over uitverkoren zijn of een speciale gave. Het is een aangeboren vermogen dat we ons weer moeten gaan herinneren. Vertrouwen, trainen, enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste ingrediënten.

- Jeroen Jansen - Droomoloog


Misschien zie jij er op dit moment nog niet zoveel in. Of voelt het gewoon nog niet zo goed. Begrijpelijk. Lees daarom de acht belangrijkste redenen, die andere avonturiers motiveerden, om zo vaak als mogelijk lucide te worden.

Weet jij al precies waarom je wilt leren lucide dromen, ga dan gelijk naar de volgende stap....

Na deze acht wapenfeiten word je getrakteerd op een kort vragenlijstje. Beantwoord deze vragen voor je start en het wordt je kristalhelder waarom ook jij lucide wilt dromen. Dus...

 

1- De 8 belangrijke redenen.

De meeste lucide dromers beginnen met het leren van lucide dromen vanwege het avontuur, de nieuwe ervaring. Vaak niet eens wetend wat er allemaal nog meer kan met lucide dromen.

De wetenschap dat zij wel de moed hebben om dit avontuur aan te gaan, is vaak al genoeg. Maar dit is niet de enige reden...

1- Doe eens gek...

Start met ontdekken dat de fysieke, emotionele, spirituele en mentale grenzen van je dagelijks leven niet bestaan. Wat jij wilt, dat doe je en dat kan in je lucide droom.

2- Problemen oplossen

Ieder probleem waar jij tegen aan loopt in je droom, is iets wat je zelf ooit hebt gecreëerd. In een lucide droom kan jij zelf de eerste oorzaak én zo de gevolgen bij de wortels uitroeien. Zo wordt jij je eigen coach en heler.

3- Creativiteit en inspiratie

Albert Einstein, Lady Gaga, Carl Gustav Jung, Napoleon, Paul McCartney, Nikola Tesla, Frederico Fellini, Salvador Dali, Stephen King, Friedrich Nietzsche, James Cameron, Myrthe van der Meer. Allemaal mensen die, met behulp van hun dromen, hun artistieke, creatieve, wetenschappelijke en inspirerende ideeën vorm gaven. Waarom zou jij dat niet kunnen?

 4- Jouw bucketlist voltooien

Heb jij een bucket list? En heb jij je bij het maken van die lijst al ingehouden? Door die verlangens te schrappen waarvan jij dacht dat het niet mogelijk was? Pak je lijst erbij en voeg ze toe. In je lucide dromen kan jij deze "onmogelijk" wensen namelijk wel vervullen.

5- Emotionele bevrijding

Ieder mens onderdrukt in zijn leven pijnlijke zaken maar op een gegeven moment wil dat eruit. Het wil  toch gezien, gehoord en geheeld worden. Geef dit onderdrukte deel alle ruimte in de veilige omgeving van je lucide dromen en transformeer het ten goede. Hoe je dat laatste doet, ontdek je verderop in de training.

6- Laat het los...

Hoe beter jij wordt in het lucide blijven, hoe eenvoudiger het wordt om de oorzaken van stress, overspannen zijn en burn out los te laten en aan te pakken.

7- Meesterschap

Heb jij de regie in en over je lucide dromen? Dan zorgt dit voor een toenemend zelfvertrouwen want je weet nu uit ervaring dat jij direct invloed uitoefent op het geluk in je leven. Zodat je geen speelbal meer bent van het lot. Je bekijkt als een ware meester naar wat er op je weg komt en weet dat je alles in je hebt om het tot een goed einde te brengen.

8- Groeien

Ben jij bezig een nieuwe sport te leren, een studie aan het doen of met een leuke hobby begonnen?  Gebruik dan je lucide dromen om je vaardigheden hierin te trainen en te vergroten.

 

2- Waarom wil jij lucide dromen?

Hoe je deze doelen kan realiseren met helder dromen, wordt je in de loop van de training klip en klaar. Waarschijnlijk gebruiken mensen de kracht van lucide dromen hele andere doelen dan de bovenstaande acht.

Hoe meer redenen jij hebt om lucide te dromen, hoe groter de kans wordt dat jij snel lucide droomt. Enthousiasme, verlangen en passie zijn de ingrediënten om jouw lucide vuur nog meer op te stoken.

Beantwoord daarom voor jezelf de volgende vragen voor je start. Schrijf ze op en lees ze gedurende deze training af en toe terug. That keeps the fire burning:
  • Hoe ziet jouw ideale leven eruit?
  • Wat wil jij doen om dit te realiseren?
  • Hoe kan lucide dromen jou hierbij helpen?
  • Wat moet lucide dromen jou dan opleveren?
  • Hoe ga jij zaken oplossen in je lucide droom?
  • Wat zou jij graag willen maar doe of durf je nog niet?
  • Wie kan jij helpen met lucide dromen?
  • Waarom wil jij nu lucide dromen?
  • Wat lijkt je echt te gek aan lucide dromen?
Negen vragen waardoor jij helder krijgt wat lucide dromen voor jou betekenen kan.

 

3- Klaar voor de start ?

Het is helder. Lucide dromen biedt genoeg kansen voor iedereen die zich er echt aan overgeeft. Laten we daarom nu beginnen met de belangrijke volgende stap:
Reactie plaatsen