Stap 8 -  In je lucide droom

Stap 8 - In je lucide droom

In de vorige stap ontdekten we hoe wij kunnen checken of we echt in een lucide droom zitten.  Nu gaan we een stap verder. De volgende tips en technieken leren je hoe jij in je lucide droom blijft.

 

1- In je lucide droom blijven

Sommige lucide dromers hebben moeite om lucide te blijven. Ze worden overweldigd door wat ze zien, horen of voelen. Dat is jammer want ze hebben veel moeite gedaan om zover te komen.

De volgende tips en technieken zorgen ervoor dat niet al die moeite voor niks is geweest. Pas ze toe zodat ook jij grenzeloos kan genieten van de mogelijkheden in je lucide droom.

 

2-  Twee tips om in je lucide droom te blijven...


Tip 1

Op het moment dat de droom begint te vervagen, kom je in actie. Je draait je om en begint de andere kant op te bewegen in je droom. Lopen, kruipen, vliegen op je tenen. Het maakt niet uit. Je hebt maar een doel: de grenzen van en in je lucide droom opzoeken en ze dan oversteken

Blijf lopen tot je het gevoel hebt dat je ergens door heen zakt of over heen gaat. Je zakt naar een dieper bewustzijnsniveau. Dat zorgt ervoor dat je lucide droom voortduurt en steeds helderder wordt.

Wanneer je geen probleem hebt om in je lucide droom te blijven, dan is deze techniek een fantastische manier om je luciditeit te verdiepen.

Tip 2

Zodra jij weet dat je het gevoel hebt dat je luciditeit je uit handen glipt, zeg jij hardop tegen jezelf: Blijf lucide, nog meer lucide.

Dat klinkt misschien simpel maar moeilijker hoef je het niet te maken. Zelf roep ik ook weleens: dieper lucide, verder lucide,steeds dieper lucide.

Misschien heb jij ook wel iets wat je tegen jezelf zegt op het moment dat je door moet bijten of meer moeite moet doen dan gewoonlijk. Combineer dat met het woord lucide en je hebt een geweldige methode om langer in je lucide droom te blijven.

 

3- Technieken om in je lucide droom te blijven

Techniek 1Doe dit op het moment dat je voelt dat je droom stopt. Je gaat dan op je kop staan ( in je droom) en zo hard als mogelijk spinnen. Door zo te rond te draaien in je lucide dromen activeer je delen van je hersenen die ook tijdens je remslaap volop in bedrijf zijn. Hierdoor blijf jij  dromen en in je lucide droom.

Techniek 2- Begin in je handen te wrijven ( in je droom). Zo wordt je brein geprikkeld om een gevoel aan het wrijven te geven. Dat zorgt ervoor dat je denkt dat je niet in bed ligt en niet de associatie dat je weer wakker moet worden.

Techniek 3Voel hoe jij met je hele droomlichaam in je lucide droom aanwezig bent. Focus op iets wat opvalt. Een gevoel, een gedachte, een geluid en blijf tegen jezelf herhalen: ik droom, ja echt, ik droom want ik ......( het gevoel, de gedachte of het geluid). Net zo lang totdat je lucide droom weer helemaal tot leven komt.

Techniek 4De wereldberoemde Carlos Castaneda drukte zijn tong tegen zijn gehemelte ( in zijn droom), wat de levendigheid van de droom aanzienlijke deed terugkomen.

 

4- Tenslotte

Misschien denk je:  "Wat heeft het nu voor zin om iets in mijn lucide droom uit te voeren, dat is toch niet echt." Dat denk jij misschien maar voor je hersenen is iets wat in je verbeelding of in je dromen gebeurt voor 80% net zo reëel als wanneer het gebeurt wanneer het overdag gebeurt. Het zien dat het gebeurt is voor je hersenen al genoeg om te denken dat het echt gebeurt.

Dit maakt je lucide droom de perfecte omgeving om nieuwe dingen te oefenen en beperkingen definitief te transformeren. En besef goed dat jij op een van de diepst mogelijke ontspanningsniveau's zit waar er geen kritisch stemmetje is, geen ego dat jou continue vertelt dat het niet echt is, dat het niet kan of dat jij het niet kan.

Nee, hier is alles mogelijk en zien betekent op dit niveau eenvoudigweg geloven. Daarom in de ene laatste stap een efficiënte manier om wat je wilt verbeteren gelijk aan te pakken. Samen met je...
 
Reactie plaatsen